Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Jest i theMr i jego teorie. Tatuś też zbudował wielomilionową firmę Mentzenowi? Albo Putin z Kremla kazał ją założyć? Co za czub. :rotfl:

Akurat ja zawsze miałem wrażenie, że ma cichego sponsora w swoim biznesie.

prowadzil cichą firmę księgową, a gdy wszedł w politykę to nagle wybuchły wszystkie jego biznesy naraz. Nie było tam organicznego rozwoju, tylko nagłe, bardzo duże pompowanie kasy :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Przecież z firmą mentzena było już źle... Nie pamiętacie jak miał zaległości w opłacaniu ZUSu pracowników i problemy finansowe? Jak coś pokręciłem to sorry bo piszę z pamięci ale coś tam było nie tak. Dopiero po nagłośnieniu tego, że on ma firmę księgową (właśnie wtedy) zaczął lepiej prosperować. Ja nawet do czasu tych jego problemów nawet nie wiedziałem, że ma biznes jak pewno z 80% Polaków. Dajcie mi medialną rozpoznawalność mentzena, zabierzcie uposażenie poselskie, a za tydzień będę miał 5000% więcej przychodu :) Wzorem jeśli już to może tu być Trump, pomijając jego poglądy bo rzeczywiście się dorobił bez polityki.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Akurat ja zawsze miałem wrażenie, że ma cichego sponsora w swoim biznesie.

prowadzil cucha firmę księgową, a gdy wszedł w politykę to nagle wybuchły wszystkie jego biznesy naraz. Nie było tam organicznego rozwoju, tylko nagłe, bardzo duże pompowanie kasy :) 

Musk też wydaje się równie infantylny co Mentzen. Jego biznes też obce wpływy zbudowały?

Opublikowano
Godzinę temu, Yedi napisał(a):

Jedno trzeba Mentzenowi przyznać - ma gadane .

Co ma? "Gadanę" to ma na filmikach, gdy dochodzi do normalnych rozmów, gdzie nie ma napisane na kartce "gadany" to jest tragiczny. Wpisz sobie w Google "Mentzen Lotek" bo być może tam jest źródło gadany...

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Winter napisał(a):

Musk też wydaje się równie infantylny co Mentzen. Jego biznes też obce wpływy zbudowały?

Napisałem coś takiego? 
Nie.

Jak nie masz argumentu, nie znasz się, nie masz wiedzy to przyjmij to na klatę jak dorosły facet, zamiast uciekać się do takich kiepskich chwytów. 

Ani to na temat, ani to mądre, ani ma coś  wspólnego z tym co napisałem.

Jeśli znowu masz ciężki dzień - wyloguj się. Ostatnio dostałeś bodaj bana na miesiąc jak zacząłeś do wszystkich w ten sposób pisać.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie mentzen to zero od czasu jak robił spotkania z piwem. Alkoholizm w Polsce to plaga. Zagraniczne koncerny alkoholowe odpowiadają za miliony chorób, śmierci, zabójstw na drogach i nikt z tym nic nie robi, a polityk promuje picie wśród najmłodszych Polaków. Dla mnie to ZERO. Tak jak przestałem szanować Palikota czy Wojewódzkiego i innych celebrytów za promowanie etanolu, ale im można trochę więcej wybaczyć tak politykowi już nie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

To może wreszcie zacznie płacić swoim pracownikom według normalnych stawek a nie nieco powyżej minimalnej krajowej.

To moze zaczniesz lepiej sprawdzac informacje? Bo to byla oferta dla ASYSTENTOW od robienia kawy, kserowania i ukladania dokumentow - czyli robota dla debili, a nie osob, ktore zarabiaja kase w tej firmie. Napisales tak tego posta, jakby kazdy tam pracowal na minimalnej.

Opublikowano
49 minut temu, bergercs napisał(a):

Co ma? "Gadanę" to ma na filmikach, gdy dochodzi do normalnych rozmów, gdzie nie ma napisane na kartce "gadany" to jest tragiczny. Wpisz sobie w Google "Mentzen Lotek" bo być może tam jest źródło gadany...

Zacznijmy od tego że niezbyt mocny Petru przeorał Memcena :E 

A z Petru jest taki problem, że jest nieśmiały. Jego wypowiedzi tracą sens przez stres, nie radzi sobie z nim oraz nie jest opanowany. Memcen z drugiej strony tylko potrafi w nagrane filmiki i manipulacje, i powtarzanie sloganów. Chociaż powtarzanie sloganów mu nie idzie kiedy ktoś się go zapyta “Czemu mam na ciebie głosować?” I pojawia się yyyyyy :E 

To już nawet największy szur odpowiedziałby że hurrr durr Polska racja stanu, niskie podatki, wywrócimy stolik!?!?

• Upvote 4
Opublikowano
10 minut temu, ryba napisał(a):

To moze zaczniesz lepiej sprawdzac informacje? Bo to byla oferta dla ASYSTENTOW od robienia kawy, kserowania i ukladania dokumentow - czyli robota dla debili, a nie osob, ktore zarabiaja kase w tej firmie. Napisales tak tego posta, jakby kazdy tam pracowal na minimalnej.

W normalnej firmie prawniczej/podatkowej za takie role również płaci się dobrze, bo:

- są bardzo potrzebni (obsługa administracyjna i fakturowanie)

- maja dostęp do poufnych danych.

Kolejna osobą pisze o sprawach, o których nie ma pojęcia. Byleby bronić memcenaz

Opublikowano (edytowane)

Był zakaz i nie ma zakazu :rotfl2:

Cytat

Waszyngton rzucił się ratować TikToka. Po tym jak go zakazał

Politycy w Waszyngtonie w popłochu zmieniają swoje podejście do najszybciej rozwijającej się aplikacji społecznościowej w kraju - TikToka. Czyli platformy, która wśród młodych użytkowników już dawno zdystansowała Facebooka, w przeciągu ostatnich dwóch lat stała się popularniejsza od Instagrama. Obecnie używa jej nawet 170 milionów Amerykanów.

...

Donald Trump zaprosił ceremonię inaugurującą jego prezydenturę 20 stycznia prezesa TikToka Shou Zi Chew jako gościa honorowego. W grudniu przekazał Sądowi Najwyższemu opinię prawną, w której nawoływał sędziów do tymczasowego zawieszenia wchodzącego w życie 19 stycznia zakazu TikToka.

...

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31623210,waszyngtonskie-elity-rzucily-sie-ratowac-tiktoka-po-tym-jak.html#do_w=450&do_v=1273&do_st=RS&do_sid=2141&do_a=2141&s=BoxCzytMT&do_upid=1273_ti&do_utid=31623210&do_uvid=1737142476885

Edytowane przez Camis
Opublikowano

Szczerze mówiąc takie zakazywanie, bez względu na być może słuszne intencje daje paliwo putlerowi i jemu podobnym do wprowadzania u siebie cenzury. w rosji zlikwidowano właśnie niedawno YT. Facebook wcześniej. W Chinach tak samo Facebook. Ale jednak kolebka demokracji czyli USA nie powinna tak się zachowywać. Tak mi się wydaje.

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

W normalnej firmie prawniczej/podatkowej za takie role również płaci się dobrze, bo:

- są bardzo potrzebni (obsługa administracyjna i fakturowanie)

- maja dostęp do poufnych danych.

Kolejna osobą pisze o sprawach, o których nie ma pojęcia. Byleby bronić memcenaz

To teraz zagrajmy w gre, z ktorego obozu jestem:
- napisze cos o Stanowskim - jestem pisior
- sprostowalem glupoty o Slawku - konfiarz

- zaglosowalem na PO - usmiechnieta Polska

:E Jeszcze cos o socialu musze wyskrobac jak na aborcji i bede LGPTQ+++ pelna geba

Opublikowano

Skoro są nielegalnie to chyba oczywiste, że powinni być deportowani.

Opublikowano
10 minut temu, ryba napisał(a):

To teraz zagrajmy w gre, z ktorego obozu jestem:
- napisze cos o Stanowskim - jestem pisior
- sprostowalem glupoty o Slawku - konfiarz

- zaglosowalem na PO - usmiechnieta Polska

:E Jeszcze cos o socialu musze wyskrobac jak na aborcji i bede LGPTQ+++ pelna geba

Napisałem, że jesteś konfiarzem?

czy tylko to, że ślepo i bez pojęcia o branży bronisz memcena? :) 

2 minuty temu, Winter napisał(a):

Skoro są nielegalnie to chyba oczywiste, że powinni być deportowani.

Ale oni myśleli, że chodzi tylko o latynosów. Przecież biały to może wszystko :E 

Ale mam z nich bekę xD

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale oni myśleli, że chodzi tylko o latynosów. Przecież biały to może wszystko :E 

Ale mam z nich bekę xD

Jacy oni? Oni nawet nie mogli głosować w wyborach.

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale mam z nich bekę xD

A on nalezy do jakiejs tajnej organizacji ze zmowa cenowa? Prywatna firma, on sobie ustala zasady, a jak bedzie zatrudnial zula z ulicy, to swiadomy tych konsekwencji. Widocznie Ty bardziej troszczysz sie o jego biznes i wyciek danych niz on sam.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Napisałem, że głosowali? :) 

Znowu wymyślasz niestworzone rzeczy.

Opublikowano
Teraz, ryba napisał(a):

A on nalezy do jakiejs tajnej organizacji ze zmowa cenowa? Prywatna firma, on sobie ustala zasady, a jak bedzie zatrudnial zula z ulicy, to swiadomy tych konsekwencji. Widocznie Ty bardziej troszczysz sie o jego biznes i wyciek danych niz on sam.

To ty napisałeś, że to „praca dla debili”, co jest bzdurą. 

To nie jest praca dla debili. I mało która większa kancelaria płaci administracji tak mało. 

Niech sobie zatrudnia jak chce - mam prawo to krytykować, a tobie wyjaśniam że twoja obrona memcena jest ślepa i pozbawiona argumentów. Czegoś jeszcze nie rozumiesz? Czy wymyślisz że napisałem cóż zupełnie innego? :) 

3 minuty temu, Winter napisał(a):

Znowu wymyślasz niestworzone rzeczy.

Nie, ty je wymyślasz. 

Polonia popierała trumpa, a ja się z nich śmieję. Bo część z nich może wylecieć z kraju dzięki Trumpowi.

to Ty coś wymyślasz o głosowaniu.

p.s.

zakres znaczeniowy pojęcia „popierać” i „głosować” jest różny. Tak tylko informuję zanim znowu coś zmyślisz, byleby odpowiedzieć.

Opublikowano

Dobrze, dla Ciebie asysten widocznie musi miec Harvard skonczony i 10k na lapke, bo inaczej ble.

Znam doskonale prywaciarza, co bedzie zatrudnial x2 wiecej osob na minimalnej do magazynu niz potrzeba, zamiast miec mniej ludzi i placic wiecej za lepsza prace. Well, a pozniej placzecie, ze GPU na rynku drogie :E