Gret Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Kontynuacja naszych rozterek o monitorach OLED, które stają się coraz bardziej popularne. Sam jeszcze nie posiadam takiego ale przymierzam się do zakupu 32" 4k. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października O jest i mój ulubiony temat w ostatnim roku Oby jeszcze nowe OLEDki od LG pojawiły się dosyć szybko. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isharoth Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Mój AW3423DW nadal nieźle się trzyma. Jeśli będę go kiedyś wymieniał to może na coś 4K. 21:9 jest fajne, ale niestety mimo upływu lat nadal trzeba kombinować z modowaniem niektórych gier. Np. w Eldena nie mogę przez to pograć w trybie online więc nie widzę wiadomości od graczy. Jedynym minusem tego monitora jest dla mnie powłoka, która przy jasnym świetle rzeczywiście jest bardziej szara niż czarna. Ale przez większość dnia w pokoju nie mam na tyle jasno żeby było to jakoś mocno uciążliwe. No a jak się już ściemni to jest petarda. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Tak naprawdę jest tylko jedna rzecz, która mi przeszkadza w ASUSie PG27AQDM. Agresywny ABL w HDR. Wiadomo, że wszystkie OLEDy się z tym męczą mniej lub bardziej i chyba wymienię monitor dopiero wtedy, gdy w jakimś stopniu to ogarną. Powłoka matowa jest dla mnie idealna, bo wiem jak szkło mnie drażni w laptopie z OLEDem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) Po 3 i 4 latach zero wypaleń. Za to martwe piksele na obu. Na B9 to już w setki idzie na górnej krawędzi Edytowane 30 Października przez ODIN85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Mój C9 też ma w rogach pełno martwych pixeli, na szczęście nie są widoczne przy oglądaniu z 2metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października B9 tylko do Ps5 więc też z daleka tak tego nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Jestem i ja :p https://www.x-kom.pl/p/1271859-monitor-led-27-265-284-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2.html o północy skończyła się promka gdzie był za 2300 chyba, ciekawe ile sprzedali sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Za 2300? Teraz to już przesadzili, bo zaraz plebs zacznie kupować OLEDy 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 27 coraz lepsze ceny się trafiają, czekam na promki na 32 za 3300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8slawek8 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Przymierzam się do zakupu lecz 21:9 zakrzywiony. Dobrze widzę że 4k nie ma obecnie? LG coś na przyszły rok chyba planuje dopiero? Czy pisze farmazony? Proszę o oświecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 8 minut temu, Brolly napisał: Jestem i ja :p https://www.x-kom.pl/p/1271859-monitor-led-27-265-284-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2.html o północy skończyła się promka gdzie był za 2300 chyba, ciekawe ile sprzedali sztuk No proszę, a jeszcze kilka tygodni temu trzeba było dać ile, 2800 zł? Fajne ceny się robią, nawet jak komuś wypalenia po 2-3 latach wyjdą (nie sądzę że takie które wpływają znacząco na granie) to koszt można akceptować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2 minuty temu, 8slawek8 napisał: Przymierzam się do zakupu lecz 21:9 zakrzywiony. Dobrze widzę że 4k nie ma obecnie? LG coś na przyszły rok chyba planuje dopiero? Czy pisze farmazony? Proszę o oświecenie 4k czego nie ma? Oledów? Jest od groma jakiej marki chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roothar Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Ja się przesiadłem jakieś 2 tyg. temu z Nano IPSa LG na Philips Evnia 34M2C6500 (w obecnej cenie + promka na słuchawki to żal nie skorzystać) i też jestem zadowolony. Różnica w kolorach jest OGROMNA. Tylko to wsparcie 21:9 - trzeba kombinować. Ale taki Ghost of Tsushima czy CP2077 wyglądają na Oledzie zacnie 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8slawek8 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Cytat 4k czego nie ma? Oledów? Jest od groma jakiej marki chcesz 21:9 zakrzywiony 32 cale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) 5 minut temu, 8slawek8 napisał: 21:9 zakrzywiony 32 cale. 21:9 to 34" lub 45" rozdzielczość z tego co kojarzę to 3440x1440p Jest też chyba jakiś samsung z 21:9 i 4k ale to rozmiar ponad 40" a nie ten samsung to 32:9 Edytowane 30 Października przez Gret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8slawek8 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) Dlatego napisałem że obecnie chyba nie ma. Gdzieś mi mignął slajd z prezentacji LG o nowych matrycach na koniec tego roku lub początek przyszłego. Pytanie czy chce mi się czekać ;) 32-34 dla mnie obojętne. Matryce LG <-- znalazłem Edytowane 30 Października przez 8slawek8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Mój AORUS FO32U2P 1241H. Wypaleń brak. Co ciekawe Gigabyte 3 dni temu usunął firmware który dodali kilka tygodni temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Czyli pewnie jakiś krytyczny błąd się ujawnił. Ja na ASUSie siedzę na sofcie 1.07, bo 1.08 skopał hdr tak, że profile się praktycznie nie różnią i są strasznie ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Ja ciągle czekam aż zrobią 3440x1440 34" 3 gen matrycy QDOLED ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spychcio Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Ooo zapomniałbym, że ten temat jest do przeniesiena z laba Sam też będę kupował 32" 4K 240Hz, ale musi być DP. 2.1 No i jeszcze sporo czasu bo nowego PC będę pewnie składał z 5070ti. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagedy Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 32" 4K 240Hz Dell 3225QF mam podpięty przez DP 1.4, ale nie działa VRR. Pod ten monitor lepiej inwestować w HDMI 2.1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 1x DP 1.4 (HDCP 1.4 & 2.3)(Supports up to 3840 x 2160 240 Hz, DSC, HDR) 2 x HDMI 2.1 (HDCP 1.4 & 2.3)(Supports up to 3840 x 2160 240 Hz FRL, HDR, VRR as per specified in HDMI 2.1) Wygląda na to że VRR działa tylko po HDMI 2.1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZetMcKey Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 4 godziny temu, Gret napisał: Mój C9 też ma w rogach pełno martwych pixeli, na szczęście nie są widoczne przy oglądaniu z 2metrów. Ile godzin ma przepracowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 30 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) 28 minut temu, ZetMcKey napisał: Ile godzin ma przepracowane?? "malutko" oglądam tam tylko filmy z VOD i Seriale średnio może z 3h w tygodniu A jak jako monitor by się sprawowało takie coś? https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-telewizor-qe48s90daexxh-samsung-neo-qled.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rtv_pmax&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsoe5BhDiARIsAOXVoUsNQ2trMg4zPyjerUuQUDYnr_vlflSwCKe8lXUTd_7-f-hgRyl6s0waAupwEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Tak samo jak WOLEDy od LG? Edytowane 30 Października przez Gret 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi