Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Za dnia 50, wieczorami 20, zależy co robię bo białe tła to nawet na 20 wypalają gałki bez oświetlenia :E 

Mnie to 42 wieczorem troche razi ale nie chce mi sie co chwile kazdego dnia obnizac :D 

Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

U mnie jest na 4 niezależnie dzień czy noc.

Ale podobno jestem wampirem :hihot:

jak siedzisz w piwnicy to co za różnica czy dzień czy noc. 

"4" to ile z 40-50 nit? :D

Opublikowano

Ja sobie chyba dam na razie spokój z OLEDami, jak mam dbać o nie bardziej niż o własną higienę, a przy tym uważać, aby jej mu nie przerwać gdy po wyłączeniu będzie chciał sobie ją zrobić :E.

Opublikowano
28 minut temu, Kadajo napisał(a):

Te liczby za dużo nie znaczą jeśli wszystkie nie dotyczą jednego monitora, bo nie wieadomo jaka ilość nitów się za nimi kryje :D

Mam test swojego monitora jaka jasność jest przy danych ustawieniach. Także to nie jest z powietrza.

Opublikowano

Ale o OLEDy nie trzeba dbać jak o higienę... Tak mówią tylko Ci co OLEDa nie mają.

Ja nabiłem 1500h z czego 75% to praca biurowa i nie było wypaleń, do tego masz gwarancję. Ile razy trzeba to wałkować? Jakie uważanie żeby nie uwalić odświeżania? Jak to się robi tylko w standby? Ty w ogóle czytałeś cokolwiek o OLED czy nie? Nie musisz odpowiadać, bo widzę że nie. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, galakty napisał(a):

Ale o OLEDy nie trzeba dbać jak o higienę... Tak mówią tylko Ci co OLEDa nie mają.

Ja nabiłem 1500h z czego 75% to praca biurowa i nie było wypaleń, do tego masz gwarancję. Ile razy trzeba to wałkować? Jakie uważanie żeby nie uwalić odświeżania? Jak to się robi tylko w standby? Ty w ogóle czytałeś cokolwiek o OLED czy nie? Nie musisz odpowiadać, bo widzę że nie. 

Nie tyle czytałem, co miałem nawet kilka ostatnio i najbardziej mnie irytowało to czyszczenie pikseli po wyłączeniu monitora, gdy zawsze całość wyłączam jak lecę do pracy, więc musiałem zostawiać go podpiętego poza listwę przeciwprzepięciową, aby "mu" nie przerywać te co najmniej 15 minut higieny (żadne kilka, bo to bzdura). Poza tym ta delikatna matryca, którą najlepiej za szkłem hartowanym umieścić, aby przypadkiem nie zrobić ryski :hihot:.

Ale obserwuję co tam na Black Frajej się pokazuje i może wezmę jakiś kolejny na testy, na przykład ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG

OperaZrzutekranu_2025-11-14_194436_www.x-kom_pl.thumb.png.ab3dbadfd0716ebbbeb667ca41709d0b.png

Edytowane przez PaVLo