-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Umpero · Opublikowano
Na granicy z Białorusią przerzucali subsacharyjskie dzieciaki przez płot, a tuż obok przy ukraińskiej granicy wpuszczali ich wszystkich jak leci -
Przez r4czku · Opublikowano
Witam, tak jak w temacie zastanawiam się nad nowym komputerem lub modernizacją aktualnego. Zacznijmy od początku, poniżej podaję specyfikację aktualnego i chciałbym się dowiedzieć jak można byłoby go zmodernizować. Jeśli chodzi o nowy komputer, to ma działać sprawnie żeby można było sobie bez problemu pograć w najnowsze tytuły na ultra. Co do budżetu to nie określam się, ponieważ i tak pewnie byłoby to brane w raty. Monitor mam 1080 więc tylko to mnie interesuje, ponieważ nie mam w planach wymiany monitora. Specyfikacja komputera: Gigabyte Z390 GAMING X Ram: Patriot Viper 4, DDR4, 32 GB,3000MHz, CL16 Procesor: Intel Core i5-9600KF, 3.7GHz, 9MB Chłodzenie procesora: CPU SilentiumPC Fortis 3 Dyski: SSD Kingston UV500 240 GB 2.5'' SATA III oraz Toshiba p300 1TB 3.5" SATA III Karta graficzna: Power Color Radeon RX 6700 XT Red Devil OC 12GB GDDR6 Zasilacz: be quiet! Pure Power 12 M 650W Obudowa: Modecom OBERON PRO SILENT Z góry dziękuję za podane propozycje i pozdrawiam. -
Przez adashi · Opublikowano
@jagular Och, chyba mylisz ze sobą pewne rzeczy. Biznesy na obszarze Ukrainy (lub ewentualnie byłej Ukrainy) i tak będzie można robić. Wiele tamtejszych latyfundiów to własność quasi-korporacji zachodnich lub ewentualnie oligarchów. Tak więc czarnoziemy oraz moje ulubione koralowe ostrowy burzanu zostają i można na tej bazie planować przyszłe biznesy. Natomiast transfery socjalne oraz wydatki na uzbrojenie obcego (choćby zaprzyjaźnionego) państwa to sprawa odrębna i niezwiązana z powyższym. Obszary przemysłowe i większość obszarów ze złożami Ukraina już utraciła. Została Odessa i elektrownie atomowe z rzeczy wartych większego zachodu. -
Przez wrobel_krk · Opublikowano
No tak w Polsce to nas kroją sklepy dodatkowo. Ja tam poczekam nie pali mi się moze 9900x3d będzie w tej samej cenie;) -
Przez galakty · Opublikowano
Tym bardziej jak się porówna że 5800X3D startował z podobną ceną, a ten 9800X3D go gniecie w niebiosa... Cena byłaby adekwatna (2500 zł)
-
-
Aktywni użytkownicy