Ja na razie nastawiam się na stalker i msfs 2024, szczerze żeby w pełni pograć na telewizorze brakuje mi tylko kabla hdmi 2.1, który jest juz w drodze. Do tego ogarnąłem displayfusion, on się zajmie wczytywaniem profili ekranów więc jednym kliknięciem przerzucę się na tv więc wygoda powinna być taka sama. Zostawiłbym sobie ta konsole i kupił naped ale czuję, że znowu będzie leżeć 6 miesięcy i w nic na niej nie zagram.
Ja na kompie glownie gram w Multi ale odpalilem warzone na padzie i porazka, nie wiem czy do 50tki bym sie nauczyl na padzie grac wiec konsola tylko do singli na kanapie. Do PC wrzuce cos pokroju 5060/5070. PC to jednak PC ale na konsoli milo sie gra w exy i inne gierku multiplatformowe.
Nie ma exow to nie ma motywacji, to samo jest w sprzecie PC, guano gryto nie ma tej podjarki na wymiane gpu czy czegos innego pod konkretna gre.
W 2025/2026 w koncu wyplyna wszystkie nowe exy robiona od lat, ktore nie ujrzaly swiatla dziennego. SOny troch stracilo czasu na te live service produkcje ale cale szczescie poszli po rozum do glowy Idziemy juz ku koncowi generacji wiec powinny pojawiac sie same najlepsze exy.
Swoja doga te klasyki z ps3 na streaming ale to wzbudza sentyment jak przegladalem biblioteke!