Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Michael_ napisał(a):

TUF za 10299.

Nigdy nie przypuszczalem, że kwotę 10k za gpu uznam za... piękną cenę do pozazdroszczenia. ;)

Btw. Tu jest mój próg bólu.  Za tyle byłbym skłonny wziąć 5090. 

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To jest urwał IMO kpina!

Opublikowano
Godzinę temu, Slayer napisał(a):

Wygląda trochę dziwnie ta co podlinkowales, ja na poczatku myslalem, ze to jakis referent jest jak jeden wiatrak :E

Myślicie, że dobre takie coś jest? Bo widzę jeden wiatrak to od razu mysle o wysokich tempach i glosnej pracy.

Przecież są dwa... (i ma konstrukcję podobną do bodajże Astrala z serii 50X0 z jednym wentylatorem wyciągającym nad backplate). Czy to się sprawdza to inna sprawa.

Opublikowano
8 minut temu, Zachy napisał(a):

@Michael_ A to ktos miesza i przygotowuje towar pod wysylke.

Przeciez to moga sobie przeklikac zawsze.

Do mnie wysylka bedzie szla FedEx (nie lubie ich kurde i blad ze nie wzialem do paczkomatu...)

@Doamdor ten FE to raczej z bedzie importowany gdzies z zagranicy.

watpliwe czy w ogole byly dostepne w sklepie w PL

Zapewne miał dojście, albo znajomości, że wyrwał FE, bo tu na forum chyba nikomu się to nie udało?

Opublikowano
3 minuty temu, marioking napisał(a):

No nie, to tylko z AMD sa problemy a to ewidetnie czarny pr i wyolbrzymianie problemów :P Palace sie złacza w poprzedniej seriii nie wart wspomnienia... TYLKO Z AMD są problemy :P

Temat o NV a ty cały czas męczysz bułe tym AMD. Dżizas...

Opublikowano
8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nigdy nie przypuszczalem, że kwotę 10k za gpu uznam za... piękną cenę do pozazdroszczenia. ;)

Btw. Tu jest mój próg bólu.  Za tyle byłbym skłonny wziąć 5090. 

To jest urwał IMO kpina!

Też tak właśnie do tego podchodziłem, że albo uda się wziąć za +/- msrp albo nie kupuję. Na szczęście ktoś właśnie koło tej 15:00 napisał, że apka mobilna x-komu działa i w ten sposób udało się dorwać tego promocyjnego TUF'a.

Opublikowano
1 minutę temu, Grexons napisał(a):

Temat o NV a ty cały czas męczysz bułe tym AMD. Dżizas...

Ja piszę o nvidi ale nie mam wybiórczego postrzegania jak niektórzy tutaj w wątku :D

Opublikowano
19 minut temu, Michael_ napisał(a):

Oficjalnie to od nich maila jeszcze nie dostałem.

Wyskoczył mi monit z inpostu o nowej przesyłce.

To jest nadzieja, że skoro już przygotowują numery paczek, to że faktycznie to przyjdzie w tym tygodniu :D 

Opublikowano
2 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

Nawet używki 4080 lecą w górę :E

Mówię Wam, za 2 tygodnie wyrywam nowiutkiego tufika 5070ti za 3900 a zaraz potem wystawiam tufa 4090 za 9000. 5 tysi w kieszeni i karciocha po OC szybsza od 4080'tki :E

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Voggie napisał(a):

Też tak właśnie do tego podchodziłem, że albo uda się wziąć za +/- msrp albo nie kupuję. Na szczęście ktoś właśnie koło tej 15:00 napisał, że apka mobilna x-komu działa i w ten sposób udało się dorwać tego promocyjnego TUF'a.

To byłem ja chyba :boink:

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ktoś jeszcze bawi się w odświeżanie? XDD
image.thumb.png.0c8dde0e33aedd90262c2aa233e28262.png

ale szczerze zbawi cie? pewnie za miesiac-dwa w 5080 bedzie można przebierać, to jest najmniej udana karta ostatniego 5-lecia.... masz 4070ti z dlss4 co niby wymiata nie przeczekasz?

Opublikowano

Cfaniaczki z X-Komu i Sferisa zamiast sprzedawać karty pomontowali prebuildy z jakimiś śmiecioczęściami które im zalegały i sami skalpują. Po co sprzedawać skalperom jak można samemu skalpować? XD

https://www.sferis.pl/komputer-actina-pb-endorfy-9800x3d-32gb-2tb-rtx5090-1000w-i494652

22k za micro-ATX, zasilacz, który się zjara po odpaleniu Minecrafta na tym 5090 i podzespoły Endorfy z Alibaby.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

Nie interesuje mnie to tragiczne 5080 :P

myslałem że jesteś "realistą" bo aktualnie polowac na 5090 marzenie scietej głowy i bez botów czy jakiegos automata to nie masz szans....

Opublikowano
Teraz, marioking napisał(a):

myslałem że jesteś "realistą" bo aktualnie polowac na 5090 marzenie scietej głowy i bez botów czy jakiegos automata to nie masz szans....

Można powiedzieć, że jestem pierdo*nięty :D Nie jestem w stanie pogodzić się z tym, że mi wyrzuciło 5090 TUF'a z koszyka przy klikaniu płatności, więc się oszukuję i poluję :C

Opublikowano
2 minuty temu, marioking napisał(a):

Pytanie po co 5080? W tej chwili większość SKU jest po 7k, a za tę cenę można bez problemu złapać 4090 na olx, która miażdży 5080.

5090 rozumiem jak ktoś jest grafikiem/profesjonalistą/AI i mu te 8GB robi robotę i GPU wtedy zarabia na siebie. Ale do gier? Jaką grę pociągnie 5090, której nie pociągnie 4090?