Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, tobem90 napisał(a):

Pytanie do osób które zakupiły w x-komie i dostały już swoje karty. Za pośrednictwem firmy kurierskiej.

Nigdy nie zamawialem elektroniki u nich paczkomatem. Jak pakują? Folia i krzyż na drogę czy dają jakiś karton. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Czyli sam kartonik, oby kurierzy nie postanowili grac paczką w hokeja 😅

Jedyny plus, z tego co widziałem, to sam Astral siedzi w towarzystwie dużej ilości pianki.

Edytowane przez tobem90
Opublikowano (edytowane)

Ciulowo to pakują, dobre firmy dają w większe pudło i wykładają tymi powietrznymi zabezpieczaczami w około, aby nie pogniotło oryginalnego pudła w transporcie, a w razie jakiegoś hardcore nie uszkodziło sprzętu. Tutaj wszystko na styk.

Do tego widać na filmiku jak się przykładają, nawet ładnie na paletach nie potrafią ułożyć. No, ale cóż, jak biorą ludzi za minimalną do pracy to taki to standard.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Ciulowo to pakują, dobre firmy dają w większe pudło i wykładają tymi powietrznymi zabezpieczaczami w około, aby nie pogniotło oryginalnego pudła w transporcie, a w razie jakiegoś hardcore nie uszkodziło sprzętu. Tutaj wszystko na styk.

Do tego widać na filmiku jak się przykładają, nawet ładnie na paletach nie potrafią ułożyć. No, ale cóż, jak biorą ludzi za minimalną do pracy to taki to standard.

W tym wątku i nie tylko już się dowiedzieliśmy, że x-kom to nie jest porządna firma.

Opublikowano
8 minut temu, lukadd napisał(a):

tego widać na filmiku jak się przykładają, nawet ładnie na paletach nie potrafią ułożyć. No, ale cóż, jak biorą ludzi za minimalną do pracy to taki to standard.

To tylko i wyłącznie polityka firmy. Jak będą kazać robolowi zapakować w drugi karton to tak zrobi. Tu wchodzą oszczędności na głupim kartonie i foliowym wypełnieniu które można robić samemu na niedrogiej maszynie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Zachy napisał(a):

@tobem90

to zrezygnuj z zamowienia i kup gdzis indziej.

Narzeka i pluje na firme @x-kom... ale i tak wezmie... no zajebiste podejscie.

Pluje tak jak oni na 10 osób przez miesiąc, a kase i tak wzięli.

Mam do tego prawo, coś Ci się nie podoba to nie czytaj.

Edytowane przez tobem90
Opublikowano (edytowane)

Nudne to wasze narzekanie.

Zes..aj sie a nie daj sie.

"Nie podoba mi sie, ale i tak u nich kupie."

Przeciez trzeba miec nierowno pod sufitem zeby pisac takie farmazony i jeszcze dalej trzyamc zamowienie w sklepie ktory komus nie odpowiada.

Masz inne sklepy, jak ci sie @x-kom nie opdoba, kup w innym sklepie

moze beda lepsi?

Na cholere sie meczysz i trujesz dupe durnymi postami w tym watku?

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie oceniaj tego po widoku jednej paki, pakuja to dobrze i nie pierdziel, ze inne dobre firmy nagle robia balonik  srodku w kazdej paczce, wiele paczek co dostalem tez mialy folie babelkowe bo wszystko zalezy co jest pakowane, a nie od tego kto to pakuje. Nie ma potrzeby pakowania w inne luzne pudlo tego co bylo na filmie bo karton ma tylko zabezpieczyc wewnetrzny karton. Jak ktos bedzie po tym skakal to zadne wypelnienie nie pomoze.

Takich rzeczy jak np monitory to wgl sie nie pakuje w karton i jakos problemu nie ma ;)

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
20 minut temu, Somedude napisał(a):

Jak ci sie udalo? Jakis alert bot?

Kanał na Discordzie + na Telegramie się zapisałem do jakiejś grupy. Za pierwszy razem nie wyszło, ale po godzince była powtórka na kilka sekund :)

Opublikowano

Przykladowo:

Morele daje wieksze kartony i wrzuca albo folie bombelkowa albo te poduszki z powietrzem wieksze.

MediaExpert pakuje przewaznie w odrobine wiekszy karton i tak rozsyla.

Amazon czasami pakuje tylko w karton, czasami go czyms wypelnia dodatkowo.

Opublikowano
14 minut temu, aetern napisał(a):

Kiedy dropnęły FE? Gratulacje!

Wczoraj dwa albo trzy razy na Polskę - mi się udało w drugim rzucie, przed 15:00. Jedno, co zastanawia to data produkcji karty - 14 stycznia. Myślałem, że będą nieco nowsze, mamy prawie marzec :O

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Zachy napisał(a):

Przykladowo:

Morele daje wieksze kartony i wrzuca albo folie bombelkowa albo te poduszki z powietrzem wieksze.

MediaExpert pakuje przewaznie w odrobine wiekszy karton i tak rozsyla.

Amazon czasami pakuje tylko w karton, czasami go czyms wypelnia dodatkowo.

Od kilku lat zamawiam wysylkowo z wielu polskich sklepow w tym xkom czy morele i nigdy opakowanie nie zawiodlo. Ale tak jak pisalem, jak kurier po tym bedzie skakal to zadne wypelnienie nie pomoze ;)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Zachy napisał(a):

Nie podoba mi sie, ale i tak u nich kupie

Masz problemy z dostrzeganiem rzeczywistości. 

Kupiłem i mi się nie podoba - taka powinna być kolejność.

Nie reagując na takie traktowanie konsumenta, dalibyśmy znak, że można nas tak traktować.

Edytowane przez tobem90
Opublikowano
9 minut temu, Somedude napisał(a):

Te dropy na stronie marketplace nvidia to wiadomo coś więcej? Jak często się będą pojawiać czy coś? Czy totalny random?

Trochę loteria... W Niemczech były już kilka razy, a w Polsce pierwszy raz. Pewnie tydzień/dwa i będą. Wskazówka - bierzcie kuriera za pobraniem, przy innych opcjach tak muliło, że nie zdążyłem w pierwszym rzucie...

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Od kilku lat zamawiam wysylkowo z wielu polskich sklepow w tym xkom czy morele i nigdy opakowanie nie zawiodlo. Ale tak jak pisalem, jak kurier po tym bedzie skakal to zadne wypelnienie nie pomoze ;)

ON skacze tylko jak jest Astral.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jak wysyłałem rtx2080 do klienta to zapakowałem w duży pojemnik i na największe ścianki dałem stare drzwiczki od szafy z Ikei. I tak wysłane smartem więc masa nie ma znaczenia :balon:

Edytowane przez Totek
Opublikowano
9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Tak zamowienia przychodza przewaznie dobrze popakowane.

Mialem raz wyjatek z x-kom - jak na pierwsza dostepnosc 3080 Suprima zamowilem, to przyjechal tylko zabezpieczony takimi tasmami na oryginalnym pudelku, ale box dotarl w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Na mnie wrażenie zrobił ASUS TUF 3080.
Klasyczne pudło wsadzone w twarde kartonowe, brendowane szare pudło (z uchem jak walizka!) ASUS, w którym były takie fajne narożne pianki / wkładki i dopiero w te wkładki szło oryginalne pudło z GPU.
Tego fizycznie nie szło zniszczyć. No chyba, żeby ktoś w transporcie postawił na tym betoniarkę.