Doamdor 1 799 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Zrobiłem OC +200MHz = 2685MHz, a na stock powinno być około 2800MHz. W Fabryce wgrali zły bios?
Nex1M 114 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) 16 minut temu, Doamdor napisał(a): 3000 = 2550 MHz. Na stock mam 2500 MHz, zamiast 2800 MHz. Wylacz monitorowanie i kontrolowanie napiecia w msi afterburner. Wylacz kompa na 30 s. Sprawdz czy sie ogarnelo. U mnie na RTX 5070ti tez mialem takie kwiatki jak zaczalem sie bawic w krecenie i karta jakies parametry z dupy lapala Teraz jest pikobelo i moge normalnie krecic Edytowane 28 Lutego przez Nex1M 1
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) U mnie na stock idzie na 2880 maks. Edytowane 28 Lutego przez Zachy
ket_rab 227 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego @Zachy Przez DDU odinstalowałeś i jakie sterowniki instalowałeś? to ma jakiś wpływ?
leven 555 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Godzinę temu, ryba napisał(a): @PiPoLiNiO sa dwie opcje - podjarka na maxa i przyjda za kilka godzin... albo poszli zapijac smutki i zlosci ... Ryba nie zna litości... Pipek zaraz wybuchnie.
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 3 minuty temu, ket_rab napisał(a): @Zachy Przez DDU odinstalowałeś i jakie sterowniki instalowałeś? to ma jakiś wpływ? Moge revo uninstaller przeinstalowac jeszcze. Wgrywam najnowsze Zaraz sprawdze gpu na quiet bios i sflashuje go tez Chwilowo to wazniejsze niz zrabane UV/OC
Doamdor 1 799 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 35 minut temu, Nex1M napisał(a): Wylacz monitorowanie i kontrolowanie napiecia w msi afterburner. Wylacz kompa na 30 s. Sprawdz czy sie ogarnelo. U mnie na RTX 5070ti tez mialem takie kwiatki jak zaczalem sie bawic w krecenie i karta jakies parametry z dupy lapala Teraz jest pikobelo i moge normalnie krecic Dzięki, pomogło. Na poprzednich RTX 4xxx 0 problemów, a tu takie kwiatki. Teraz karta ma takie samo taktowanie jak u testerów, lecz wynik w Time Spy o 1200 pkt niższy.
Nex1M 114 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Dzięki, pomogło. Na poprzednich RTX 4xxx 0 problemów, a tu takie kwiatki. Teraz karta ma takie samo taktowanie jak u testerów, lecz wynik w Time Spy o 1200 pkt niższy. Tez nie mialem problemów na rtx 4080 Wersja MSI Afterburner jest beta w połączeniu z beta wersją RTX 5xxx i beta sterownikami nvdia dzieja sie przerozne cuda. Przez pierwsze dni myslalem ze musze karte zwracac bo sie cos zdupczyło Edytowane 28 Lutego przez Nex1M
sovas 662 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): Dzięki, pomogło. Na poprzednich RTX 4xxx 0 problemów, a tu takie kwiatki. Teraz karta ma takie samo taktowanie jak u testerów, lecz wynik w Time Spy o 1200 pkt niższy. A masz może wynik z Steel Nomad, albo Port Royal? 2 minuty temu, Yedi napisał(a): Czyżbyś mial procka AMD ? A co to ma do tego w sumie?
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Wrzucilem bios quiet, zaraz go sflashuje tym najnowszym Co ktos chcial od biosu quiet w Astralu? @PiPoLiNiO ?
Doamdor 1 799 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 2 minuty temu, Nex1M napisał(a): Tez nie mialem problemów na rtx 4080 Wersja MSI Afterburner jest beta w połączeniu z beta wersją RTX 5xxx i beta sterownikami nvdia dzieja sie przerozne cuda. Przez pierwsze dni myslalem ze musze karte zwracac bo sie cos zdupczyło Na krzywej 2800MHz, to dalej nie jest 2800MHz, może kiedyś to naprawią. 1 minutę temu, sovas napisał(a): A masz może wynik z Steel Nomad, albo Port Royal? A co to ma do tego w sumie? Póki co testuje tylko w Time Spy. Chcę uzyskać wynik stock jaki uzyskał Guru3D, ale to będzie już OC.
ket_rab 227 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego @PiPoLiNiO poczekaj z tym gardzeniem do poniedziałku na dostawę
Ravenik 29 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 7 minut temu, Zachy napisał(a): Wrzucilem bios quiet, zaraz go sflashuje tym najnowszym Co ktos chcial od biosu quiet w Astralu? No ja prosiłem o wynik benchmarka Steel Nomad z biosem Quiet. Jakbyś znalazł czas.
sovas 662 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 5 minut temu, Doamdor napisał(a): Na krzywej 2800MHz, to dalej nie jest 2800MHz, może kiedyś to naprawią. Póki co testuje tylko w Time Spy. Chcę uzyskać wynik stock jaki uzyskał Guru3D, ale to będzie już OC. A ile wyszło w Time Spy?
Faflucy 312 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 1 godzinę temu, Ravenik napisał(a): Czekam na dostawę Astrala 5090 do paczkomatu i nie wiem czy w ogóle odbierać. Jeśli bym mógł przetestować ją w akcji i ewentualnie zwrócić to byłoby najlepiej. Jeszcze pytanie czy X-kom przyjmuje zwrot kart (np. Astral 5090) jeśli ją odfoliuję, zainstaluję w kompie i zrobię update BIOSu? Czemu nie chcesz? Może ja bym wziął o ile nie kupiłeś go w promocji za 18199zł.
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ja nic nie chce. Gardzę tym całym Astralem. Yhy
Meuron 90 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) W Steel Nomadzie Astral bierze 600w i mi Power Detector + wariuje na czerowno z poszczegolnymi linami, jeszcze dzis spale kabel/gpu. Stay tuned 1 https://streamable.com/mf3n81 Jak u innych to wyglada ? Edytowane 28 Lutego przez Meuron 2
Meuron 90 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): @Meuron Optymista Przewód nowy? Przewod be quiet z 4090tki
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) 35 minut temu, Ravenik napisał(a): No ja prosiłem o wynik benchmarka Steel Nomad z biosem Quiet. Jakbyś znalazł czas. Biosy tylko ustawieniem wentylatorów sie roznia, robie na defaultowym quiet i zaraz update biosu wleci *pyk* wszystko default + quiet bios przed update: https://www.3dmark.com/3dm/127080167 Edytowane 28 Lutego przez Zachy 1
sovas 662 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego @Meuron W pudełku powinien być przewód, może sprawdź na nim jak to wygląda. Trochę nierówno rozkłada faktycznie. U mnie trzeba mocno docisnąć, żeby kliknął, ale wszystko 8,5 - 9,5 A. 1
Zachy 590 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) A to checa - 'your graphic card dosen't need update Vbios! <---- czyli fabryka dala nowszy juz Chwila zabawy i pyknal wyniczek w Steel Nomad https://www.3dmark.com/3dm/127081871 Edytowane 28 Lutego przez Zachy 1
Stjepan 2 381 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Ciekawe ile z posiadaczy RTX 5090 ma w swoim garażu super samochód za 9 mln zł i więcej bo to ta sama część rynku. Można i mieć Ferrarri GTO z 1968 roku za 38 mln USD jak kogoś stać. 1
sovas 662 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego @Zachy No i to już fajny wynik, coś podobnego miałem
Rekomendowane odpowiedzi