Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cewki z reguły najgłośniej grały w tych topowych, bo wyżyłowanych modelach OC +50 mhz np. strix. Przez to w sumie UV trochę pomagało,  troche wyciszyło, a reszta to loteria. Jak sięgam pamięcią nigdy zadne cewki mi się nie wygrzaly ;)

Opublikowano
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

5090 za 2000 dolców a do tego gratis FG 2.0 i DLSS 4.0 ;)

5090 to nie jest mój target:)) 

5070Ti, ewentualnie skusiłbym się pewnie jeszcze na tego wykastrowanego 5080, ale tylko gdyby dali 24GB w cenie 5000zł.

Jednak znając Nvidie$$$ to tak nie będzie.

Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

gtx 970 to byla moja 2 najlepsza karta :faja:

robiłem dziś porządek ze zdjęciami rzuciła mi się 970 z 2015roku za ~1500zł na premierę Wiedzmina 3 kupowałem :P

Opublikowano
4 minuty temu, Karro napisał(a):

12-14K, nie ma sie co łudzić

Brak konkurencji zawsze u nvidii oznaczalo drożyzne

Nawet za tyle by zeszły na pniu. Pamiętajcie, że w dniu premiery 80% czekających przed kompami za  zrobieniem PreOrdera to nie będą gracze tylko ludzie pracujący/zarabiający na AI.

Cena RTX5090 to jest śmiech na sali w porównaniu do profesjonalnych kart AI.

Dlatego znikną w moment.

Opublikowano
5 minut temu, Spychcio napisał(a):

5070Ti

pewnie sie nie pojawi bo po co

Teraz, Spychcio napisał(a):

Nawet za tyle by zeszły na pniu.

przeciez dobre wersje 4090  byly po 13k

Fareleczka 500 wat po 14k ,ludziom wode z mózgu zrobili :lol2:

Opublikowano
9 minut temu, Gret napisał(a):

lepiej brzmi 1699$ 

Fajnie brzmiał rtx 3080 za $699 i był niewiele wolniejszy od 3090 za $1499. A te 10GB vram wtedy spokojnie styknęło na generację :E i nawet dziś na tym GPU da się dajnie pograć.

Jakby teraz dali takiego 5080 z 16GB za $799, ale o te 10-12% wolniejszego od 5090 32GB to byłaby :dj:
No, ale tak nie będzie  :E

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karro napisał(a):

msi wiecej produkuje

A możesz jakieś oficjalne dane zapodać z tych świeżych, bo szczerze już jakiś czas tego nie sprawdzałem, a nie zaszkodzi sobie oblukać:P. Jak znajdziesz, może też być dla amd, bo w sumie ciekawe jak to tam idzie przy rdna 3. 

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Fajnie brzmiał rtx 3080 za $699 i był niewiele wolniejszy od 3090 za $1499. A te 10GB vram wtedy spokojnie styknęło na generację :E i nawet dziś na tym GPU da się dajnie pograć.

Jakby teraz dali takiego 5080 z 16GB za $799, ale o te 10-12% wolniejszego od 5090 32GB to byłaby :dj:
No, ale tak nie będzie  :E

No 3080 to była kosa totalna, po testach przecież to był szok. Ludzie 2080ti oddawali za 2tyś :P No i nadszedł boom na krypto i tyle żeśmy widzieli to 699$ :E

Opublikowano
Teraz, Gret napisał(a):

No 3080 to była kosa totalna, po testach przecież to był szok. Ludzie 2080ti oddawali za 2tyś :P No i nadszedł boom na krypto i tyle żeśmy widzieli to 699$ :E

Do dzisiaj przedstawiciele medyczni i dziennikarze wyją kiedy następna plandemia xd

Opublikowano
4 minuty temu, Karro napisał(a):

pewnie sie nie pojawi bo po co

przeciez dobre wersje 4090  byly po 13k

Fareleczka 500 wat po 14k ,ludziom wode z mózgu zrobili :lol2:

Popełniasz ten błąd, że liczysz w zł. Dla europy zachodniej, usa (Euro/Dolar) to nie jest żaden kosmiczny wydatek. Zwłaszcza dla osób zajmujących się AI

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Cewki z reguły najgłośniej grały w tych topowych, bo wyżyłowanych modelach OC +50 mhz np. strix. Przez to w sumie UV trochę pomagało,  troche wyciszyło, a reszta to loteria. Jak sięgam pamięcią nigdy zadne cewki mi się nie wygrzaly ;)

Mocniejsze sekcje to najczęściej większe problemy i ryzyko związane z grającymi cewkami.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Popełniasz ten błąd, że liczysz w zł. Dla europy zachodniej, usa (Euro/Dolar) to nie jest żaden kosmiczny wydatek. Zwłaszcza dla osób zajmujących się AI

Nie popełniam żadnego błędu,żyje tu. chyba że mnie zduszą ładami jak robaka i będę musiał wyjechać z uni

9 minut temu, Spychcio napisał(a):

Będzie 5070Ti, najpóźniej po roku jak zrobią Refresh serii 5xxx.

W rtx 2000 nie było ,bo nie musiało 

Edytowane przez Karro
Opublikowano

U mnie akurat Asus na cenzurowanym od 12 lat. Jedyne 2 płyty główne które albo padły, albo nie działały jak trzeba to Asus. Po tych doświadczeniach raczej z kartą bym nie ryzykował. Nawet inaczej - to jedyne komponenty w pc co do których mam zastrzeżenia a pc mam od 1996r

Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

Nie popełniam żadnego błędu,żyje tu. chyba że mnie zduszą ładami jak robaka i będę musiał wyjechać z uni

Tak żyjesz w PL, ale my nie jesteśmy pępkiem świata i nikogo nie interesuje cena w PL gdy ustalają cene startową dla GPU. Główny obrót i zarobki są z bogatych rynków. Dlatego jak u nas ktoś się bawi w Hi-End to musi się wykosztować. TOPowe wersje 5090 będą lekko za 12000zł+  

Opublikowano (edytowane)

2k usd... jeśli będzie chociażby 40% ponad obecną 4090 to biorę bez zastanowienia, ale śledząc modele graficzne to te 32GB idealnie pasuje pod 768p

więc na logikę albo  drożej, albo  się nie dopcham

Edytowane przez bofff