ODIN85 249 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 45 minut temu, Spychcio napisał(a): Liczę, że w tym miesiącu pojawią się jeszcze jakieś przecieki ile można czekać... 5090 za 2000 dolców a do tego gratis FG 2.0 i DLSS 4.0
razeks 20 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 35 minut temu, Karro napisał(a): Maxwell też dostał sprawdzone 28nm a ładnie dawał. https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-gtx-980-ti/31.html Na premierę 43% przyrostu w 4k między 980ti a 780ti, w innych rozdzielczościach jeszcze mniej więc w sumie bez szału.
Karro 18 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12-14K, nie ma sie co łudzić Brak konkurencji zawsze u nvidii oznaczalo drożyzne 1
Voodoo2 65 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Cewki z reguły najgłośniej grały w tych topowych, bo wyżyłowanych modelach OC +50 mhz np. strix. Przez to w sumie UV trochę pomagało, troche wyciszyło, a reszta to loteria. Jak sięgam pamięcią nigdy zadne cewki mi się nie wygrzaly
Karro 18 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, razeks napisał(a): https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-gtx-980-ti/31.html Na premierę 43% przyrostu w 4k między 980ti a 780ti, w innych rozdzielczościach jeszcze mniej więc w sumie bez szału. gtx 970 to byla moja 2 najlepsza karta 2 godziny temu, Kelam napisał(a): Asusy, to najpopularniejszy brand msi wiecej produkuje
Spychcio 108 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): 5090 za 2000 dolców a do tego gratis FG 2.0 i DLSS 4.0 5090 to nie jest mój target:)) 5070Ti, ewentualnie skusiłbym się pewnie jeszcze na tego wykastrowanego 5080, ale tylko gdyby dali 24GB w cenie 5000zł. Jednak znając Nvidie$$$ to tak nie będzie.
Gret 61 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Karro napisał(a): gtx 970 to byla moja 2 najlepsza karta robiłem dziś porządek ze zdjęciami rzuciła mi się 970 z 2015roku za ~1500zł na premierę Wiedzmina 3 kupowałem
Doamdor 90 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Karro napisał(a): 12-14K, nie ma sie co łudzić Brak konkurencji zawsze u nvidii oznaczalo drożyzne Tak, a RTX 5080 za 8-10tys zł.
Spychcio 108 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Karro napisał(a): 12-14K, nie ma sie co łudzić Brak konkurencji zawsze u nvidii oznaczalo drożyzne Nawet za tyle by zeszły na pniu. Pamiętajcie, że w dniu premiery 80% czekających przed kompami za zrobieniem PreOrdera to nie będą gracze tylko ludzie pracujący/zarabiający na AI. Cena RTX5090 to jest śmiech na sali w porównaniu do profesjonalnych kart AI. Dlatego znikną w moment.
Karro 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Spychcio napisał(a): 5070Ti pewnie sie nie pojawi bo po co Teraz, Spychcio napisał(a): Nawet za tyle by zeszły na pniu. przeciez dobre wersje 4090 byly po 13k Fareleczka 500 wat po 14k ,ludziom wode z mózgu zrobili
Spychcio 108 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Będzie 5070Ti, najpóźniej po roku jak zrobią Refresh serii 5xxx.
lukadd 134 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, Gret napisał(a): lepiej brzmi 1699$ Fajnie brzmiał rtx 3080 za $699 i był niewiele wolniejszy od 3090 za $1499. A te 10GB vram wtedy spokojnie styknęło na generację i nawet dziś na tym GPU da się dajnie pograć. Jakby teraz dali takiego 5080 z 16GB za $799, ale o te 10-12% wolniejszego od 5090 32GB to byłaby No, ale tak nie będzie 1
Kelam 545 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Karro napisał(a): msi wiecej produkuje A możesz jakieś oficjalne dane zapodać z tych świeżych, bo szczerze już jakiś czas tego nie sprawdzałem, a nie zaszkodzi sobie oblukać. Jak znajdziesz, może też być dla amd, bo w sumie ciekawe jak to tam idzie przy rdna 3.
Karro 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Zawsze tak było ,danych nie mam ,drugi w GPU będzie raczej Gigabyte też
Gret 61 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Fajnie brzmiał rtx 3080 za $699 i był niewiele wolniejszy od 3090 za $1499. A te 10GB vram wtedy spokojnie styknęło na generację i nawet dziś na tym GPU da się dajnie pograć. Jakby teraz dali takiego 5080 z 16GB za $799, ale o te 10-12% wolniejszego od 5090 32GB to byłaby No, ale tak nie będzie No 3080 to była kosa totalna, po testach przecież to był szok. Ludzie 2080ti oddawali za 2tyś No i nadszedł boom na krypto i tyle żeśmy widzieli to 699$
Karro 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Gret napisał(a): No 3080 to była kosa totalna, po testach przecież to był szok. Ludzie 2080ti oddawali za 2tyś No i nadszedł boom na krypto i tyle żeśmy widzieli to 699$ Do dzisiaj przedstawiciele medyczni i dziennikarze wyją kiedy następna plandemia xd
Spychcio 108 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Karro napisał(a): pewnie sie nie pojawi bo po co przeciez dobre wersje 4090 byly po 13k Fareleczka 500 wat po 14k ,ludziom wode z mózgu zrobili Popełniasz ten błąd, że liczysz w zł. Dla europy zachodniej, usa (Euro/Dolar) to nie jest żaden kosmiczny wydatek. Zwłaszcza dla osób zajmujących się AI 1
lukadd 134 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Voodoo2 napisał(a): Cewki z reguły najgłośniej grały w tych topowych, bo wyżyłowanych modelach OC +50 mhz np. strix. Przez to w sumie UV trochę pomagało, troche wyciszyło, a reszta to loteria. Jak sięgam pamięcią nigdy zadne cewki mi się nie wygrzaly Mocniejsze sekcje to najczęściej większe problemy i ryzyko związane z grającymi cewkami.
Karro 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): Popełniasz ten błąd, że liczysz w zł. Dla europy zachodniej, usa (Euro/Dolar) to nie jest żaden kosmiczny wydatek. Zwłaszcza dla osób zajmujących się AI Nie popełniam żadnego błędu,żyje tu. chyba że mnie zduszą ładami jak robaka i będę musiał wyjechać z uni 9 minut temu, Spychcio napisał(a): Będzie 5070Ti, najpóźniej po roku jak zrobią Refresh serii 5xxx. W rtx 2000 nie było ,bo nie musiało Edytowane 1 godzinę temu przez Karro
KrzysiekGP 2 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu U mnie akurat Asus na cenzurowanym od 12 lat. Jedyne 2 płyty główne które albo padły, albo nie działały jak trzeba to Asus. Po tych doświadczeniach raczej z kartą bym nie ryzykował. Nawet inaczej - to jedyne komponenty w pc co do których mam zastrzeżenia a pc mam od 1996r
Spychcio 108 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Karro napisał(a): Nie popełniam żadnego błędu,żyje tu. chyba że mnie zduszą ładami jak robaka i będę musiał wyjechać z uni Tak żyjesz w PL, ale my nie jesteśmy pępkiem świata i nikogo nie interesuje cena w PL gdy ustalają cene startową dla GPU. Główny obrót i zarobki są z bogatych rynków. Dlatego jak u nas ktoś się bawi w Hi-End to musi się wykosztować. TOPowe wersje 5090 będą lekko za 12000zł+
Karro 18 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No na pewno GPU nie kupię dalej jak na amazon.pl 😉a ty rób co chcesz,możesz z ali
bofff 7 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2k usd... jeśli będzie chociażby 40% ponad obecną 4090 to biorę bez zastanowienia, ale śledząc modele graficzne to te 32GB idealnie pasuje pod 768p więc na logikę albo drożej, albo się nie dopcham Edytowane 1 godzinę temu przez bofff
Rekomendowane odpowiedzi