Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy w swoich 5090 macie tryb 0 rpm czy coś podobnego. Ew są bardzo ciche w idle? W mojej Inno3D jest min 30% obrotów tj ok 1200 i żadnym programem nie da się tego obniźyć. Przynajmniej nie wiem jak. 

Edytowane przez lysyn
Opublikowano
1 minutę temu, lysyn napisał(a):

Czy w swoich 5090 macie tryb 0 rpm czy coś podobnego. Ew są bardzo ciche w idle? W mojej Inno3D jest min 30% obrotów tj ok 1200 i żadnym programem nie da się tego obniźyć. Przynajmniej nie wiem jak. 

PNY nawet w Verto ma fan stop 

Opublikowano (edytowane)

To chyba muszę kartę wymienić bo mi to przeszkadza tylko nie wiem na jaką. Musi być cicha w idle. Może ktoś chce się wymienić np do chłodzenia wodnego. Mogę dopłacić.

Edytowane przez lysyn
Opublikowano
5 minut temu, lysyn napisał(a):

To chyba muszę kartę wymienić bo mi to przeszkadza tylko nie wiem na jaką. Musi być cicha w idle. Może ktoś chce się wymienić np do chłodzenia wodnego. Mogę dopłacić.

Jaka masz karte, ile dales, jaki sklep ile gwary. Mam Astrala ze Sferisa 3 lata gwary 

Opublikowano

Tak Jak myslalem. Pakuja Astrale do smietnikow. Kupcie porzadne obudowy np jakas lian lianke, havna itp. Porzadne wentylatory, zasilacz kiniecznie lian li edge z pieknymi kabelkami, bo teraz to nawet na ventusa nie zaslugujecie 5090, a Astrale zostawcie zawodowym pcmr. 

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, RtxOn napisał(a):

Tak Jak myslalem. Pakuja Astrale do smietnikow. Kupcie porzadne obudowy np jakas lian lianke, havna itp. Porzadne wentylatory, zasilacz kiniecznie lian li edge z pieknymi kabelkami, bo teraz to nawet na ventusa nie zaslugujecie 5090, a Astrale zostawcie zawodowym pcmr. 

Nie zesraj sie, patrze na rozne perspektywy bo nie usmiecha mi sie zostawiac karty kupionej za 15200zl

Opublikowano
Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

Nie zesraj sie, patrze na rozne perspektywy bo nie usmiecha mi sie zostawiac karty kupionej za 15200zl

Za 15,2k to nie Astral a Anal. To po pierwsze. Po drugie chodzi mi o to ze kupuje ktos najlepszy model to niech chociaz to wyglada, bo po to wlasnie jest Astral. Do wypasionych kompow z szyba, lian li unifan itp, ja mam takiego kompa I Tez chce Astrala to mi go sprzatnie gosc co nawet obudowy nie domknie. Litosci. Zostawcie te Astrale dla ludzi ktory na prawde ich potrzebuja.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, lysyn napisał(a):

W msi afterburner powinno dać się wyłączyć wentylatory poprzez zaznaczenie lub odznaczenie jakiejś opcji, ale nie mam teraz tego na kompie. 

Opublikowano
Teraz, RtxOn napisał(a):

Za 15,2k to nie Astral a Anal. To po pierwsze. Po drugie chodzi mi o to ze kupuje ktos najlepszy model to niech chociaz to wyglada, bo po to wlasnie jest Astral. Do wypasionych kompow z szyba, lian li unifan itp, ja mam takiego kompa I Tez chce Astrala to mi go sprzatnie gosc co nawet obudowy nie domknie. Litosci. Zostawcie te Astrale dla ludzi ktory na prawde ich potrzebuja.

A moze nie bedziesz mi mowil co bede robil z wlasnymi pieniedzmi? Naprawde gdzies mam twoja opinie, ze moj PC ma ladnie wygladac, choc nawet nie wiem z jakiej dupy wyciagnales info do czego chce tego Astrala wlozyc. Komputer jest dla mnie do gier, a jak chcesz sie przerzucac na to co jest sliczniutkie to idz i sobie paznokcie z kolezankami zrob. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

A moze nie bedziesz mi mowil co bede robil z wlasnymi pieniedzmi? Naprawde gdzies mam twoja opinie, ze moj PC ma ladnie wygladac, choc nawet nie wiem z jakiej dupy wyciagnales info do czego chce tego Astrala wlozyc. Komputer jest dla mnie do gier, a jak chcesz sie przerzucac na to co jest sliczniutkie to idz i sobie paznokcie z kolezankami zrob. 

Ale ja nie pisalem o Tobie. Ogolnie. Gdyby byl normalny dostep to robta co chceta, a tak to Jak pies ogrodnika. Astral mu potrzebny do obudowy Endorfy jeszcze z ta smieszna przedluzka. Polujcie sobie na inno3d I ventusa. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, RtxOn napisał(a):

Ty nic nie potrzebujesz, Ty CHCESZ. 

Ego masz wywalone w kosmos chłopaku. Ochłoń. I nie mów innym do jakich obudów czy sprzętu mają kupować Astrale :boink:

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Ale ja nie pisalem o Tobie. Ogolnie. Gdyby byl normalny dostep to robta co chceta, a tak to Jak pies ogrodnika. Astral mu potrzebny do obudowy Endorfy jeszcze z ta smieszna przedluzka. Polujcie sobie na inno3d I ventusa. 

Haha niezle odklejka. Daj se siana bo tego sie czytac nie da

Opublikowano

Ale ja nie pisalem o Tobie. Ogolnie. Gdyby byl normalny dostep to robta co chceta, a tak to Jak pies ogrodnika. Astral my potrzebny do obudowy Endorfy jeszcze z ta smieszna przedluzka. Polujcie sobie na inno3d I ventusa. 

Wiem ze jestes baiterm i nie ma co Ci dawac za duzo atencji, ale zoabcz sobie na spec pod moim profilem i jaki mam zasilacz/obudowe. Popros mame zeby Ci wlaczyla Candy Crush na Redmi note i zajmij sie czyms.

Opublikowano (edytowane)

Komputery to jest sztuka, piekno, dopasowanie, kontrast. Jak samochod. Dobierasz kolor, felgi, pakiety amg itp. W latach 90 pcmr byl kojarzony z gosciem w okularach +50, kompami ze smietnika I syfem w pokoju. Teraz jest nowa generacja pcmr. Ja jestem nowa generacja. Dlatego potrzebuje Astrala bardziej.

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, RtxOn napisał(a):

Komputery to jest sztuka, piekno, dopasowanie, kontrast. Jak samochod. Dobierasz kolor, felgi, pakiety amg itp. W latach 90 pcmr byl kojarzony z gosciem w okularach +50, kompami ze smietnika I syfem w pokoju. Teraz jest nowa generacja pcmr. Ja jestem nowa generacja. Dlatego potrzebuje Astrala bardziej.

To zapraszam do kupna :) Chcesz? A jak nie to utkaj proszę

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, lysyn napisał(a):

To może ktoś mi pomoże w temacie wentylatorów grafiki? Żeby obniżyć ich rpm.

MSI Afterburner.

Tutaj masz podgląd - klikasz z prawej strony Fan Speed i zmieniasz z Auto na Manual. Ustawiasz suwakiem procentowo prędkość wentylatorów. Najlepiej zrobić UV, ustawić wentyle i zapisać profil.

afterburner_fan.jpg

Edytowane przez Fenrir_14