Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gracz po wódce, gra po wódce i jeszcze trzeba chyba kompa skropić wódką, by to wytrzymać. xD

gceztZu.thumb.jpeg.7f911cf3cf424c39ebc85d52b826e73a.jpeg

Jakaś kolejna anomalia. Coś mi nie chce poprawie wyświetlać pewnych elementów. Strach pomyśleć, co będzie jak wyjdę z początkowej strefy, anomalii będzie jeszcze więcej i fpsy pójdą na wódkę :smiech:, ponieważ z tego co czytałem, tylko na początku jest miło z fpsami (100+ u mnie). xD

Gdzieś tam wewnętrzny głos mówi, przestań i poczekaj na łatanie, ale jednak stalkerowy klimat, aż wylewa się z ekranu i szkoda kończyć. :D

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Strilok napisał(a):

Co za problem był zrobić było choćby dobre AI podobne to FEAR? Lub skopiować system A-Life z modów? Po części mogli by dodawać nowe funkcjonalności w kolejnych patchach. Wróć...to przecież GSC. 

A tutaj macie całe świetne A-Life

https://packaged-media.redd.it/egcskpmbdg2e1/pb/m2-res_480p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1732572000&s=c8762d0c5bda54b3dc093b35107de790e643f24f

Wystarczy że zrobiliby takie AI jak było w poprzednich częściach 

To jest przepaść w stosunku do tego z S.T.A.L.K.E.R 2

Opublikowano (edytowane)

Jakby komuś progres się zatrzymał z fabułą ze względu na zbugowane zadania można użyć konsoli do zakończenia aktualnie zbugowanego zadania i odpalenia kolejnego z main story. 

Konsola: UETools

Lista questów: Quest IDS

Spoiler

E01_MQ01 "There and Back Again"
E02_MQ01 "A Tough Awakening"
E02_MQ02_C01 "Invisible Nets"
E02_MQ02_C03 "Piece of Cake"
E02_MQ02 "A Needle in a Haystack"
E02_MQ03_C01 "A Race against Death"
E02_MQ03 "Behind Seven Seals"
E02_SQ02 "Stalker Wisdom"
E03_MQ01 "Answers Come at a Price"
E03_MQ02 "Answers Come at a Price"
E03_MQ03 "King of the Hill"
E03_MQ04 "Deal with the Devil"
E03_MQ05 "The Price Goes Up"
E03_MQ06 "Back to the Slag Heap"
E04_MQ01 "Hot on the Trail"
E04_MQ02 "Chasing Ghosts"
E04_SQ01 "A Heavy Burden"
E04_SQ02 "A Sign of Hope"
E05_MQ01 "Dead Frequency"
E05_MQ02 "In Search of a Guide"
E05_MQ03 "Ad astra per aspera"
E05_MQ04 "Extreme Simplicity"
E05_MQ05 "Like a Moth to the Flame"
E05_SQ01 "Shock Therapy"
E05_SQ03 "The Side Hustle"
E05_SQ04 "In the Shadow of Icarus"
E06_MQ01_C01 "The Forge of Progress"
E06_MQ01_C02 "In Search of a Miracle"
E06_MQ01 "A Long Overdue Visit"
E06_MQ02 "Wishful Thinking"
E06_MQ03 "Law and Order"
E06_MQ04 "To the Last Drop of Blood"
E07_MQ01_C02 "The Hornets’ Nest"
E07_MQ01 "Just Like the Good Old Days"
E07_MQ02 "An Invisible Threat"
E07_MQ03 "Dawn of a New Day"
E07_MQ05 "The Assault on the Duga"
E07_MQ06 "The Assault on the Duga"
E07_SQ01 "On the Edge"
E08_MQ01 "A Minor Incident"
E08_MQ03 "In Search of Past Glory"
E08_MQ04 "Once More unto the Breach"
E08_MQ05 "Happiness for Everyone"
E08_SQ01 "In the Name of Science"
E09_MQ01 "Visions of Truth"
E10_MQ01 "Dark Times"
E10_MQ02 "An Act of Mercy"
E10_SQ01 "Gray’s Last Hunt"
E11_MQ01 "Legends of the Zone"
E11_MQ02 "Subtle Matter"
E11_MQ03 "Dangerous Liaisons"
E11_MQ04 "Escape from the Cage"
E11_SQ02 "Busting Myths"
E12_MQ01 "The Boundary"
E14_MQ01 "The Road to the Foundation"
E14_MQ02 "Down Below"
E15_MQ01 "Eye of the Storm"
E15_MQ02 "Through the valley of the shadow of death"
E15_MQ03 "The Last Wish"
E16_MQ01 "The Last Step"
E16_MQ02 "The Eternal Shining"
E16_MQ03 "Let No One Leave Unsatisfied"
EmissionQuest "Take shelter from the Emission"
RSQ01 "An Errand for Warlock"
RSQ04 "A Job from Boozer"
RSQ05 "Business with Owl"
SQ01 "Warlock’s Debtor"
SQ02 "The Poppy Field"
SQ03 "The Lost Boys"
SQ05 "No Honor Among Thieves"
SQ06 "A Light in the End of the Tunnel"
SQ10 "Shift Change"
SQ18 "Bullseye"
SQ20 "The Freedom Colosseum"
SQ25 "Budmo!"
SQ47 "A Big Score"
SQ50 "The Mysterious Case"
SQ81 "Three Captains"
SQ86 "Uninvited Guests"
SQ87 "The Key to Freedom"
SQ88 "The Sound of Music"
SQ89 "Unhealthy Competition"
SQ90 "Just Business"
SQ91 "A Matter of Honor"
SQ92 "For Science!"
SQ93 "Black Sheep"

Komendy w konsoli do questów:

XDKFinishQuest E01_MQ01 true 

XStartQuest E02_MQ01

Przykładowo komenda - XDKFinishQuest E01_MQ01 true kończy zadanie "There and Back Again"

komenda - XStartQuest E02_MQ01 odpala kolejne zadanie "A Tough Awakening"

Mi to uratowało tyłek... inaczej ponad 50h gry poszłoby się... 

Edytowane przez seba842005
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Nikt tu nie twierdzi, że bugów nie ma. Jednak gra chodzi na Full bardzo płynnie. Modami załatwiłem wszystkie bolączki jak ceny za naprawę etc.
Dla mnie gra jest genialna i wygląda naprawdę rewelacyjnie! 🤷 

Modami załatwiłeś też temat słabiutkiego AI, praktycznie nieistniejącego A-Life, prawie kompletnego braku aktywności na mapie prócz oznaczonych punktów, czy śladowych elementów survivalu  w grze o survivalu? Więcej, to ostatnie modami praktycznie usunąłeś z równania, bo choć odsprzedaż broni i naprawa są faktycznie średnio zbalansowane, tak nawet z tym gra, której fundamentem powinno być przetrwanie, zarzuca gracza masą amunicji, żarcia i broni. Nie dziw się więc, że ludzie cały czas tak reagują na Twoje zachwyty nad kolejną grą, która na premierę jest bardzo daleka od doskonałości. No i jeśli dla Ciebie to jest super oprawa, cóż. Masz widocznie bardzo niskie standardy. 

Ps. Nie, nie musisz się biczować, że u Ciebie chodzi dobrze i nie wiesz w czym problem. Ani za nic innego, serio. Wspominając jednak cały czas o tej czynności, można odnieść wrażenie, że 

Spoiler

pobrane(3).jpeg.4a82604f3a7cfe51e0594ef2f42b59a1.jpeg

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Strilok napisał(a):

Wszystko to była ściema marketingowa i specjalnie przygotowany materiał ;)

Przyjrzyjmy się np. kiedyś tam udostępnionym screenom:

FGJdLDCX0AAQrXT.thumb.jpg.8ba5c852d1a853525fc42e885234d476.jpgFGJdLDAXoAMDbmN.thumb.jpg.8db5d80e20ac32aa4f1d2e51d932b414.jpg

Ktoś w grze ma taki poziom graficzny? Szczególnie ten drugi screen. Bullshoty i tyle.

7 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Pole maków w realu w grze wygląda BIEDNIE w porównaniu z tym co tu widać na screenie. :E 

Jest proteza RT https://www.patreon.com/niceguy147/membership

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

Nie dziw się więc, że ludzie cały czas tak reagują na Twoje zachwyty nad kolejną grą

Ale kto tu się dziwi? Bo na pewno nie ja XD

Ja kolejny raz bawię się bardzo dobrze a Ty kolejny narzekasz i tyle. :dupa:

Dzięki ale wolę moje podejście do tego hobby i mało mnie interesuje czy jakiś Janek lub Elżbieta to ''akceptuje'' czy też nie. 

Kolejne godziny za mną i na dziś wystarczy trzeba odespać ten weekend...

Miejscówki są genialne i mega klimatyczne jak ten opuszczony plac zabaw po środku niczego!

S.T.A.L.K.E.R. 2_ Heart of Chornobyl 26.11.2024 01_03_06.png

P.S. Jak miałbym tak ciągle tylko narzekać na niemal każdy tytuł to dawno zmieniłbym hobby na coś innego. Na ryby zacząłbym jeździć czy latawce na łące puszczać. Cokolwiek aby tylko czasu nie marnować na coś co ewidentnie nie sprawia mi już przyjemności. 🤦‍♂️

Godzinę temu, azgan napisał(a):

Jest proteza RT

To płatne jak przy remaku SH2?

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
40 minut temu, userKAMIL napisał(a):

P.S. Jak miałbym tak ciągle tylko narzekać na niemal każdy tytuł to dawno zmieniłbym hobby na coś innego. Na ryby zacząłbym jeździć czy latawce na łące puszczać. Cokolwiek aby tylko czasu nie marnować na coś co ewidentnie nie sprawia mi już przyjemności. 🤦‍♂️

Wiecznie ta sama gadka. Ale po co ktoś ma zmieniać hobby? Przecież nadal jest sporo gier, które dają radę od premiery. Mnóstwo gier z poprzednich lat, które można ograć. Jak nie ta to kolejna, nic na siłę. A jak coś ewidentnie nie gra, wypada o tym napisać.

Z S2 kiedyś pewnie będzie bardzo dobra gra, ale roboty jest do zrobienia sporo. Jeśli sam instalowałeś mody i to w zasadzie pierwszego dnia, to chyba nie trzeba wiele tłumaczyć.

Opublikowano
58 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jak mi żona zdziwaczała i zbrzydła to nie znaczy, że jej już nie kocham.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Gdzie ona CI chodzi bardzo płynnie, czekaj, niech zgadnę, bo na 4090 czyli karcie za prawie 10K gra co wygląda momentami jakby miała parę lat chodzi w większości ok to coś normalnego? Weź zejdź na ziemie, albo odstaw copium. 

Na 4080 też chodzi świetnie w 4k a to karta za 4tyś a nie 8;)

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Mam zacząć się biczować bo mam kartę za 10K? XD

Nie, zwyczajnie skoncz opowiadac te bzdury. Zeby cos stalo za ta grafika, i byl to nastepny killer graficzny jak chocby crysis w swoich czasach, to jasne, kupie grafe za 10k bo chce to widziec, ale nie, gra wyglada od strony technicznej mega, slabo. Oswietlenie jak z ery PS3 a Ty mowisz, no graw jest super. Chcesz miec hurraoptymistyczne podejscie jak na copium, smialo miej. NIe dziwie sie, za co na labie miales bana jak non stop bredzisz jakbys trollowal. 

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Na 4080 też chodzi świetnie w 4k a to karta za 4tyś a nie 8;)

No a na 4080 Super nie :E Chyba, ze mowa o pseudo 4K to rzeczywiscie, jest znosnie.  Ale to dla fanow artefaktow i mydelka fa

6 godzin temu, azgan napisał(a):

3:30 - typ w srodku dnia wchodzi do budynku i musi uzywac latarki, zeby widziec co jest w "ciemnosciach" - fajnie.

Edytowane przez Joloxx9
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Mega słabe to AI, ale pewnie to poprawią...

Za rok..

Jak 95% bazy graczy odejdzie. Nie, nie dodadza czegos czego nie ma. Tutaj wszystko jest w pewien sposob oskryptowane, masz pewna banke wokol gracza, w ktorej moga sie respic rzeczy. Ja to rozumiem, ze moze silnik nie ogarnia jakiejs bardziej zaawansowanej symulacji swiata w tle, ale to w jaki sposob oni wykonali AI to jest kpina. Mam dziwne wrazenie, jakby cala gra nie przeszla testow. Przeciez te respawny to wychodza przy kazdej rozgrywce. Nie jestem sobie w stanie wyobrazic, ze kilkudziesieciu testerow grajac po 150h moglo nie zauwazyc, ze cos tam jest nie tak. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Nie jestem sobie w stanie wyobrazic, ze kilkudziesieciu testerow grajac po 150h moglo nie zauwazyc, ze cos tam jest nie tak. 

Panie kochany, jakich testerów? :E Microsoft to wypchnął a oni doskonale wiedzieli, że to jeden wielki dev build testowy i jakoś to będzie, gracze wybaczą bo wojna, Stalker w nazwie i obiecamy poprawę.

Po 15 latach ludzie są wygłodniali tych klimatów i przymkną oko na błędy, to przejdzie tak samo jak ludzie byli wygłodniali Cyberpunka 2077, który był w jeszcze gorszym stanie technicznym - ostatecznie cdp red wyszło na swoje to i gsc da radę, potrzeba jak zwykle czasu choć nie popieram takich zagrywek bo to bicie graczy poniżej pasa.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, blabla123 napisał(a):

Panowie proszę się wstrzymać z postami, jutro z rana w robocie jestem zajęty więc będzie mi trudno nadrobić heheszki z A-Life i wirującymi przeciwnikami po mefedronie :E

Nie wiem czy jesteś na to gotowy ale to może być ciekawe doświadczenie jak lubisz takie klimaty :lol2: 😉

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Mar_s napisał(a):

@userKAMIL To baw się dobrze kolego i pozwól też bawić się innym, i nie musisz co chwila pisać postu żeby przypomnieć jak świetnie się bawisz, już wszyscy wiedzą.

Nie bardzo rozumiem komu ja nie pozwalam się bawić dobrze? Niech każdy bawi się jak chce i skoro nie widzisz problemu jak ludzie ciagle przypominają jaki to gniot i jak źle się bawią. To pozwól, że i ja będę przypominał dla odmiany jak bawię się fantastycznie. ;) 

W końcu po to jest ten wątek…

Edytowane przez userKAMIL