Joloxx9 256 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, caleb59 napisał(a): Po 15 latach ludzie są wygłodniali tych klimatów i przymkną oko na błędy, to przejdzie tak samo jak ludzie byli wygłodniali Cyberpunka 2077, który był w jeszcze gorszym stanie technicznym. Byl ale tez, z racji,ze nie tak dawno go ogrywalem, musze przyznac, ze CP2077 byl 10 krotnie bardziej zlozona gra. Masa aktywnosci pobocznych etc. Tutaj mam takie wrazenie jakby team odpowiadajacy za czesc artystyczna gry oraz dzwiek pracowal w spokojnych warunkach i stworzyl cos wyjatkowego, natomiast ludzie odpowiedzialni za mechaniki i systemy w grze pracowali po 4h dziennie a potem pora na CS'a 1 1
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a): NIe dziwie sie, za co na labie miales bana jak non stop bredzisz jakbys trollowal. Ale po co znowu jakieś prywaty z przeszłości wrzucasz? Boli Cię, że ja się dobrze bawię a Ty nie? No trudno tak już jest. 🤷
Joloxx9 256 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Ale po co znowu jakieś prywaty z przeszłości wrzucasz? Boli Cię, że ja się dobrze bawię a Ty nie? No trudno tak już jest. 🤷 1. - Bo moge - zachowujesz sie jak troll wiec dodalem dwa do dwoch. 2.- Gdzie ja napisalem, ze zle sie bawie? Za duzo sobie dopowiadasz. 2
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Życzę Ci choć połowy tej radości z gier jaka sam czerpię każdego dnia przyjacielu! ❤️🔥
Joloxx9 256 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Alez ja czerpie radosc z gry, przy czym nie udaje, ze gra lezy na wielu poziomach i te bugi rzucaja sie w oczy. 1
azgan 519 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Co S.T.A.L.K.E.R 2 robi dobrze w 30s 1 1
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Joloxx9 Ależ ja też nie udaje, że gra leży na wielu poziomach. Część załatwiłem modami cześć zwyczajnie mnie nie razi. To Ty wybiórczo interpretujesz moje wpisy z prywatnymi wycieczkami, które nikomu nie są potrzebne. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
Mar_s 332 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @userKAMIL @Joloxx9 Panowie, kończymy tego ping-ponga, bo każdemu dostanie się po równo, naprawdę. 1
Szambo 35 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 34 minuty temu, caleb59 napisał(a): Po 15 latach ludzie są wygłodniali tych klimatów i przymkną oko na błędy, to przejdzie tak samo jak ludzie byli wygłodniali Cyberpunka 2077, który był w jeszcze gorszym stanie technicznym Tylko Cyberpunk to było całe miasto... a STALKER to wieś Oni w STALKERZE wsi nie ogarnęli. Z czym tu do CDP. Edytowane 2 godziny temu przez Szambo
aureumchaos 109 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Głucho wszedzie, pusto wszedzie, co to bedzie, co to bedzie... nic nie bedzie.... Ta gra nie ma podjazdu do rdr2, cp77, HZFW czy GoT... Tu nic nie ma i nie bedzie... Jest pusto i nic sie nie dzieje... Nawet broni nie trzenba zbierac bo sama mi sie pojawai jakims cudem w inventory... Fabula?? Fabula jest jak buła... Jakbym robil jakis slaby side quest w innych grach... Ciagle od goscia do goscia i nic.... Co to ma byc ja sie pytam? Toć to forspoken 2 jest... Tego sie nie da naparwic bo trzeba by byo od owa robic... Dla mnie po tych kilkunastu godzinach to 5/10 (pomijam bugi)... Czuje sie jakbym biegal po duzej mapce w Garry'sm Mod... Graficznie tez podobnie... Kończ to waść Pan bo wstydu szkoda... Oby pobiegac do konca i won z dysku... Edytowane 2 godziny temu przez aureumchaos
Joloxx9 256 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 minut temu, userKAMIL napisał(a): @Joloxx9 Ależ ja też nie udaje, że gra leży na wielu poziomach. Skoro tak mówisz. 1
azgan 519 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, aureumchaos napisał(a): Fabula?? Fabula jest jak buła... Jakbym robil jakis slaby side quest w innych grach... Ciagle od goscia do goscia i nic.... Co to ma byc ja sie pytam? To jest dla mnie jeden z największych minusów bo błędy można zawsze połatać a optymalizację poprawić natomiast to już zostanie z nami tak jak jest 1
Joloxx9 256 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, azgan napisał(a): To jest dla mnie jeden z największych minusów bo błędy można zawsze połatać a optymalizację poprawić natomiast to już zostanie z nami tak jak jest Dlatego jak ktos porownuje to do nugow cp2077 to mozna powiedziec, tam chociaz bylo co robic bo tutaj wszystko na jedno kopyto.
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, azgan napisał(a): To jest dla mnie jeden z największych minusów bo błędy można zawsze połatać a optymalizację poprawić natomiast to już zostanie z nami tak jak jest Z całym szacunkiem Azgan ale ocenianie fabuły, gdzie gry nie ukanczyles i naturalnie nie poznałeś tej opowieści jest sam wiesz… Miałeś tam 15h chyba co daje połowę czasu na jej ukończenie i to tylko jakbyś leciał główny wątek. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL 1
caleb59 198 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Stalkery zawsze miały miałką fabułę, wyjątek to Zew Prypeci, który starał się przede wszystkim wzbogacić poboczne zadania. Tutaj ciężko mi stwierdzić póki co bo dawkuję sobie granie w oczekiwaniu na patche. 1
pieciak 17 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Panowie czy ktoś już ukończył całą fabułę? jestem na terenie DUGI, połowa gry za mną czy trochę wiecej?
wrobel_krk 260 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @userKAMILJak fabuła jest nudna w połowie gry i grę olewasz to jednak coś znaczy, mam się męczyć i ukończyć grę żeby ją ocenić, czy nagle się coś zmienia wg Ciebie o 180 stopni? O samej fabule mówię. Tu już są głosy, ze Ty masz jakieś różowe okulary i wszytko chodźby nie wiem co jest super, ewentualnie bardzo dobre:) Inni nie mogą nic złego powiedzieć;) bo Ty się bawisz dobrze;) Edytowane 2 godziny temu przez wrobel_krk 3
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 6 minut temu, wrobel_krk napisał(a): czy nagle się coś zmienia wg Ciebie o 180 stopni? O samej fabule mówię. No właśnie ani ja ani Ty ani Azgan tego nie wiemy. 🤷 Nie da się ocenić książki i jej opowieści nie czytając jej. Tak samo z filmami, grami etc. Aby coś ocenić musisz to poznać w tym wypadku historie. 6 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Inni nie mogą nic złego powiedzieć;) bo Ty się bawisz dobrze;) Kolejny raz kolego wkładasz mi w usta coś czego nigdy nie powiedziałem. Czy ja komuś bronie krytyki? To Ty masz jakiś problem, że mi się gra podoba a nie odwrotnie. 🤷 Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL 1
wrobel_krk 260 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @userKAMILTy wiele rzeczy nie piszesz wprost ale wymagasz np oceny fabuły po ukończeniu 100% - czyli bronisz krytyki na około trochę. Skąd wiem że się nie zmieni w połowie, ot tak, z recenzji i opinii innych, że się nic nie zmienia, spoilerów nie mam ale fabuła to buła wg mnie: Cytat ać. Historia fabularna z kolei prowadzi nas od jednego rejonu mapy do drugiego, koncentrując misje na wybranym obszarze, choć z czasem odległości do przebycia stają się coraz większe. Zwykle musimy coś gdzieś przełączyć, kogoś odszukać i przepytać, znaleźć ważne informacje, wędrując od jednego miejsca do drugiego – niby taki openworldowy standard, ale nie do końca, głównie dzięki klimatycznym lokacjom. Raz będziemy tylko szukać i rozmawiać bez oddawania choćby jednego strzału, raz toczyć epickie bitwy w otwartym terenie albo intensywne strzelaniny w ciasnych pomieszczeniach, innym razem zanurzymy się w klimaty prosto z horroru, przy których więzienie w Silent Hill 2 to wesoły plac zabaw. https://www.gry-online.pl/recenzje/stalker-2-heart-of-chornobyl-recenzja-w-przygotowaniu-gra-ktora-k/z546b9 Edytowane 2 godziny temu przez wrobel_krk
azgan 519 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, userKAMIL napisał(a): Z całym szacunkiem Azgan ale ocenianie fabuły, gdzie gry nie ukanczyles i naturalnie nie poznałeś tej opowieści jest sam wiesz… Miałeś tam 15h chyba co daje połowę czasu na jej ukończenie i to tylko jakbyś leciał główny wątek. Stary ale ja dojechałem prawie do samego końca i wiem jak wygląda ten aspekt przez większość gry. Nie wystawiam oceny też grze właśnie dlatego że jej nie dokończyłem ale nie stało się to bez powodu 😉. 1
userKAMIL 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, wrobel_krk napisał(a): wymagasz np oceny fabuły po ukończeniu 100% Zaraz wymagam… Takie mam podejście nie oceniam książek po okładce, filmów po zwiastunach a gier po recenzjach. Sam sprawdzam i wyrabiam sobie swoje zdanie. 4 minuty temu, azgan napisał(a): Stary ale ja dojechałem prawie do samego końca i wiem jak wygląda ten aspekt przez większość gry Z tego co pamiętam te 15h miałeś a wszędzie piszą, ze fabuła na 30 jest wiec stąd mi się to nie klei. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
Reddzik 342 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale jak coś jest złe, źle stworzone, przygotowane, ba nawet jak zupa jest przesolona ewentualnie za ostra, to nie możesz ocenić ani skrytykować kucharza, bo musisz to zjeść do końca? Tak to działa, a potem co idziesz do kibla i wymiotujesz, bo zjadłeś coś co nie smakowało, ale przecież nie mogłem tego przerwać po kilku łyżkach, bo musiałem zjeść na 100% 2 1
wrobel_krk 260 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @userKAMILPowiem tak bo może nie rozumiesz do końca mojego podejścia, jak zjem połowę czegoś i mi smakuje jak gówno, to muszę zjeść całe to gówno, żeby ocenić? Co innego nie zagrać, ale ja też pograłem chwilę żeby sobie opinie wyrobić. Zwłaszcza kiedy inni też jedli i mówią że to smakuje jak gówno. Marnuje tylko czas wtedy. To tylko przenośnia, stalkera tak nie oceniam ale tak obrazowo Ci tłumaczę bo chyba nie rozumiesz. Wrócę kiedyś jak poprawią (pewnie pół roku do 2 lat) do tej gry, bo fabuła nie musi super:) Edytowane 1 godzinę temu przez wrobel_krk 1
azgan 519 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, userKAMIL napisał(a): Sam sprawdzam i wyrabiam sobie swoje zdanie. Z tego co pamiętam te 15h miałeś a wszędzie piszą, fabuła na 30 jest wiec stąd mi się to nie klei. Zamieściłem nawet screena gdzie dotarłem a po ucieczce z "instytutu badawczego" została końcówka fabuły której już nie chciało mi się kończyć
userKAMIL 163 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, Reddzik napisał(a): Ale jak coś jest złe, źle stworzone, przygotowane, ba nawet jak zupa jest przesolona ewentualnie za ostra, to nie możesz ocenić ani skrytykować kucharza, bo musisz to zjeść do końca? Tak to działa, a potem co idziesz do kibla i wymiotujesz, bo zjadłeś coś co nie smakowało, ale przecież nie mogłem tego przerwać po kilku łyżkach, bo musiałem zjeść na 100% Przykład uważam za nietrafiony. Jak posmakujesz jedzenie to wiesz, że jest nie dobre od razu i na siłę tego nie jesz. Z filmami, książkami czy grami jeśli chcesz ocenić tylko fabułę to chyba jednak warto ją poznać do końca. @wrobel_krk J/W 6 minut temu, azgan napisał(a): Zamieściłem nawet screena gdzie dotarłem a po ucieczce z "instytutu badawczego" została końcówka fabuły której już nie chciało mi się kończyć Czyli te 30h to bzdura skoro w 15 przeleciałeś? Edytowane 1 godzinę temu przez userKAMIL
Rekomendowane odpowiedzi