Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/446?tab=description

Features :

a unique variation of scenario's happening around the player unlike other mod's (according to testers who have tested other a-life mod's)

a nice mix of peace but also some spice thrown in

patrols, distant gunshots, fights in the distance between ai, not everything in this mod will target you :)

a working questline that doesn't despawn npc's and scripted stuff

multiple regions tested all active (not you garbage, you're called garbage for a reason)

reactive ai that involves themself in other situations

faction specific npc's are in regions they should be (no more duty in zalissya)

mutants will be roaming (they wont move like a pack of birds but you will come across them.

Trzeba to sprawdzić, ponoć obciąża procka i spadają fps.

Opublikowano
22 minuty temu, Stjepan napisał(a):

Stalker 2 w 2030 po modach też będzie wyglądać oszałamiającą. :) Już po mojej interwencji, modowaniu, chodzi lepiej i wygląda lepiej.

Nie, nie będzie tak jak po 15 latach Anomaly nie robi już dzisiaj oszałamiającego wrażenia. Do tej pory pojawi się GTA6, Wiedźmin 4 oraz inne tytuły które technologicznie będą zrywać skalp i wprowadzać nową jakość w giereczkowie 😉

Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 20:28, Tomek_ITH napisał(a):

Mam przegrane już chyba  z 15h i nie wiem czy tylko ja tak mam, ale fabuła w tym stalkerze jest tak słaba, nieangażująca i nijaka, że już odechciewa mi się grać.

Z tego co ludzie piszą to niby fabuła jest taka se ale są smaczki jak grałeś w poprzednie odsłony. Choć tam też jakoś nie było to super zrobione, było ok i nic więcej, to była bardzo dobra "strzelanka" ze specyficzną mechaniką i mega klimatem. Tyle i aż tyle.

Opublikowano
16 godzin temu, Jaycob napisał(a):

W jaki sposób to jest realistyczne?

Te Emisje powinny stanowić jakieś zagrożenie, że w pocie czoła masz szukać schronienia bez dziur w oknach. :E  A nie "oo Emisja, tam masz schronie, za 50m skręć w lewo". :E 

Zona w stalkerze jest eksplorowana od lat. A PDA to takie "social media". To normalne że stalkerzy oznaczają/zgłaszają takie miejsca w PDA. 

Opublikowano
8 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Tak samo nie można mówić, że to poziom f76. Szanujmy sie

To nie jest nawet poziom Starfielda w sensie że S.T.A.L.K.E.R 2 wygląda lepiej na tym Unreal Engine 5 od czegokolwiek na Creation Engine 2

Opublikowano
31 minut temu, azgan napisał(a):

Nie, nie będzie tak jak po 15 latach Anomaly nie robi już dzisiaj oszałamiającego wrażenia. Do tej pory pojawi się GTA6, Wiedźmin 4 oraz inne tytuły które technologicznie będą zrywać skalp i wprowadzać nową jakość w giereczkowie 😉

Sorry ale trochę nie rozumiem. Porównujesz Anomaly z grafą najnowszym stalkerze? Przecież liczy się silnik, i ten jest najnowszy w S2 i modderzy będą wyciskać z niego wszystkie soki przez parę lat. Tak jak w starych wersjach i tak jak w Skyrimie przez lata mody graficzne wyprzedzały pod względem tamtejsze gry. Więc: TAK BĘDZIE WYGLĄDAĆ oszałamiająco. 

Nie wiem, zabrzmię jak stary piernik ale powiem że dla mnie grafa nigdy nie była prioryttetem w stalkerach. Owszem, jest istota ale nie na pierwszym miejscu. To nie dla niej ludzie odpalają Anomaly - kiepsko przepisany silnik starych wersji w którym optymalizacja leży - i nadal opracowują i dopracowują mody na nią. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, doman18 napisał(a):

Przecież liczy się silnik, i ten jest najnowszy w S2 i modderzy będą wyciskać z niego wszystkie soki przez parę lat.

Mody modami, ale fajnie, zeby gra wydana pod koniec 2024 na najnowszym UE5 bez modow wygldalala dobrze, a nie jak kupa ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, doman18 napisał(a):

Sorry ale trochę nie rozumiem. Porównujesz Anomaly z grafą najnowszym stalkerze? Przecież liczy się silnik, i ten jest najnowszy w S2 i modderzy będą wyciskać z niego wszystkie soki przez parę lat. Tak jak w starych wersjach i tak jak w Skyrimie przez lata mody graficzne wyprzedzały pod względem tamtejsze gry. Więc: TAK BĘDZIE WYGLĄDAĆ oszałamiająco. 

Nie wiem, zabrzmię jak stary piernik ale powiem że dla mnie grafa nigdy nie była prioryttetem w stalkerach. Owszem, jest istota ale nie na pierwszym miejscu. To nie dla niej ludzie odpalają Anomaly - kiepsko przepisany silnik starych wersji w którym optymalizacja leży - i nadal opracowują i dopracowują mody na nią. 

W S.T.A.L.K.E.R 2 nie masz nawet tak podstawowej rzeczy jak cieni od latarki a to budowało klimat w każdej poprzedniej części 🤭

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

155GB dla gownianej gry? A ty uwazasz ze to i tak malo?

Cyberpunk zajmuje 70GB a wyglada o niebo lepiej.

Odpowiedz mi na pytanie bo bardzo ciekawy jestem. Dlaczego jestes zdziwiony moim zaskoczeniem i zazenowaniem ze taka gra jak stalker zajmuje az tyle GB?

Chyba za bardzo bierzesz do siebie, zakończyłem swoje pytanie "oczkiem", jeśli Cię to uraziło to przepraszam bo nie to było moją intencją. 
Po prostu wszędzie na necie trąbili ile to guano waży :) 

I ja nie uważam, że to i tak mało. Skąd ten pomysł? To guano waży za dużo, smakuje jak niedopieczone mięso co powinno było być na grillu jeszcze parę ładnych minut a devi nie robią nic by wyjść z tego z twarzą, za nich robią to modderzy co powinno być dla nich policzkiem. 

• Upvote 2
Opublikowano
17 minut temu, azgan napisał(a):

W S.T.A.L.K.E.R 2 nie masz nawet tak podstawowej rzeczy jak cieni od latarki a to budowało klimat w każdej poprzedniej części 🤭

Juz sa, co prawda z modem ale sa :E 

Ten stalker to taki zakalec troche, za krotko sie piekl chyba. Nie wierze w jedno, chodzi o to, ze dlubali w nim 10 lat, wyszlo to co widzimy, karygodne bugi i problemy z podstawowymi mechanikami a ludzie teraz mysla, ze wyjda 2 patche i wszystko bedzie ok :E

Ta gra jak osiagnela status gold to chyba byl pierwszy raz gdy cala im sie skompilowala...

10 minut temu, YouKnowSedri napisał(a):

mam wersję z GP więc modowanie odpada, ale na dzisiaj pewne aspekty odbierają fun z gry "resp przeciwników sekundy po zabiciu ich w konkretnym miejscu..." dlatego czekam na łatki

Ke? Normalnie mody dodajesz do pliku z gra. Windows na tyle wydoroslal, ze pozwala przegladac pliki gry.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/446?tab=description

Features :

a unique variation of scenario's happening around the player unlike other mod's (according to testers who have tested other a-life mod's)

a nice mix of peace but also some spice thrown in

patrols, distant gunshots, fights in the distance between ai, not everything in this mod will target you :)

a working questline that doesn't despawn npc's and scripted stuff

multiple regions tested all active (not you garbage, you're called garbage for a reason)

reactive ai that involves themself in other situations

faction specific npc's are in regions they should be (no more duty in zalissya)

mutants will be roaming (they wont move like a pack of birds but you will come across them.

Trzeba to sprawdzić, ponoć obciąża procka i spadają fps.

Ja wrzuciłem inny mod na AI i jest lepiej, widziałem jak bandyci strzelają się ze ślepymi psami.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Mody modami, ale fajnie, zeby gra wydana pod koniec 2024 na najnowszym UE5 bez modow wygldalala dobrze, a nie jak kupa ;) 

Godzinę temu, azgan napisał(a):

Z tym wszystkim absolutnie się zgadzam. To powinno być zrobione, szczególnie ta latarka. Ale nie popadajmy w skrajność typu "Nie, nie będzie [wyglądać oszałamiająco po modach] tak jak po 15 latach Anomaly nie robi już dzisiaj oszałamiającego wrażenia."

57 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Juz sa, co prawda z modem ale sa :E 

Ten stalker to taki zakalec troche, za krotko sie piekl chyba. Nie wierze w jedno, chodzi o to, ze dlubali w nim 10 lat, wyszlo to co widzimy, karygodne bugi i problemy z podstawowymi mechanikami a ludzie teraz mysla, ze wyjda 2 patche i wszystko bedzie ok :E

Ta gra jak osiagnela status gold to chyba byl pierwszy raz gdy cala im sie skompilowala...

Ke? Normalnie mody dodajesz do pliku z gra. Windows na tyle wydoroslal, ze pozwala przegladac pliki gry.

Nawet community mówiło przed premierą "jaki będzie taki będzie, aby dał się dobrze modować". A GSC community (ponoć) czytało :D Dodajmy do tego jeszcze to o czym pisałem wcześniej, że gracze nie potrafią "poczekać" w dniu premiery i wiele z nich kupiło/kupuje przedpremierówki więc  ... jest to co jest.

PS. Odnośnie tego Wieśka 4 i GTA6 - biorąc pod uwagę to co pisałem wcześniej, trzeba się nastawić że MASA ludzi wykupi przedpremierówki a w dniu premiery będą siadać serwery pobierania.  To oraz fakt że to będą wielkie i skomplikowane gry wnioski są proste: NA BANK wyjdą zabugowane jak cholera, może nawet gorzej niż stalker.

Edytowane przez doman18
Opublikowano (edytowane)

Od kiedy na STEAM jest opcja nagrywania rozgrywki w tle?

Dziś ją odkryłem 8:E i jakość nagrań jest na tyle dobra, że nie mam po co używać swojego licencjonowanego Actiona od Mirillisa co mi 2x bardziej obciąża komputer podczas nagrywania 8:E Człowiek uczy się całe życie.

EDIT: tak miałem nie grać ale samo jakoś tak się włącza na chwilę :stukniety:

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
6 minut temu, MJRegul napisał(a):

Od kiedy na STEAM jest opcja nagrywania rozgrywki w tle?

Dziś ją odkryłem 8:E i jakość nagrań jest na tyle dobra, że nie mam po co używać swojego licencjonowanego Actiona od Mirillisa co mi 2x bardziej obciąża komputer podczas nagrywania 8:E Człowiek uczy się całe życie.

Ja myślałem że dzisiaj wszyscy OBSem nagrywają/streamują

Opublikowano

Actiona mam chyba od kiedy się pojawił X lat temu i tak mi licencja działa z coraz nowszą wersją więc OBS nawet nie odpalałem. 
Ale to nagrywanie w tle Steam zrobiło na mnie wrażenie jakość/obciążenie, serio. 

Opublikowano

Ja nagrywałem softem geforce experience, cały czas nim nagrywam, jedynie appka zmieniła się w nowszą wersję w nvidia app.
Co do steama, to było to już jakiś czas temu, była aktualizacja z tym nagrywaniem, nie testowałem. Dokładnie 5 listopada pojawił się komunikat o opcji nagrywania ma steamie.

https://store.steampowered.com/news/app/593110/view/4530150757095178610

Patch się przeciąga, obstawiam przez to, że chcą wydać równocześnie z Xboxem, a tam trzeba przejść jakieś certyfikacje, a nie raz to trwa tydzień, była ostatnio jakaś gierka i wersja PC na steamie dostawała szybciej patcha niż wersja na Xboxa. Tak to jest jak się wydaje gry na Xboxa :wariat: