Zachy 76 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Jest szansa ze cos odwala z 8000 w pozytywnym znaczeniu. Jesli naprawde mocno RT podcisgna
wrobel_krk 148 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu No cisną AI to i RT pewnie pocisną, podobnie jak zieloni będą się starać wykorzystać to co w data center/AI wymyślą w grach wykorzystać. Problem jest taki, że pewnie i z 10x mniej mają środków i zasobów ludzkich od zielonych:) Kibicuje im ale sam kupie jedynie jak takie 5080 zielonych będzie za słąbe i za drogie, a 8800xt będzie ogólnie (RT i rasteryzacja) minimum na poziomie 4080s. W co wątpię.
Zachy 76 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Gdzies bylo info ze raster 7900xt i RT blisko 4080. Ale czy to prawda...
wrobel_krk 148 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Chodziło CI o 8800xt? Obiecywać mogą, dopóki testów nie będzie nie ma co wierzyć:) Obiecywali chiplety w GPU, ale im nie poszło więc całkiem zrezygnowali z segmentu premium, Edytowane 14 godzin temu przez wrobel_krk
Zachy 76 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ja tam w nic nie wierze bez testow I to u niezaleznych recenzentow, a nie e slajdy korpo...
Mar_s 206 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Na 7900 XT już można było kręcić podobne wyniki jak na 4080, ja miałem w TS około 30k graficznych na 7900 XT w połączeniu z 7950X, pewnie jakbym jeszcze miał 13900K to wynik byłby ciut wyższy bo Smark zawsze preferował Intela.
Zachy 76 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W ts wynik to Ci podbijal 16rdzeniowiec troche Jak 7900xtx walczy, nie wszędzie rowno, z 4080 to nagle 7900 xt to robi? Moze jakis wykrecony na maksa i z poborem odpowiednio wysokim (xt i xtx nie sa w tym dobre)
belegirmo 0 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mnie zastanawia cisza AMD, o ile nV puszcza bańki o rzekomej specyfikacji dacie premiery to AMD nabrało wody w usta. Moje teorie spiskowe to: AMD jest w ciemnej... i nie będą mieli nic porównywalnego do RTX 5700 i 5600 albo czekają na wycenę konkurencji. Z wcześniejszych zapowiedzi mają przedstawić rodzinę Radeonów 8xxx na CES 2025 do którego zostało 7 tygodni a cisza jak makiem...
Karro 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, belegirmo napisał(a): AMD jest w ciemnej... i nie będą mieli nic porównywalnego do RTX 5700 a ja myśle ze to bedzie właśnie ten target Tutaj po prostu niektórzy przeceniaja 5070 i 5080 Edytowane 2 godziny temu przez Karro
wrobel_krk 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tak dodają te 2x więcej klatek z dlls + fg.
Mar_s 206 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, Zachy napisał(a): W ts wynik to Ci podbijal 16rdzeniowiec troche No nie był na stock, tylko odpowiednio zrobione UV i OC, ale to każdy robi i nie tylko na Radku. Pobór był więc mniejszy niż na stock a wydajność odpowiednio wyższa. Co do procesora to na 13900K miałem ponad 26k pkt. w TimeSpy, a na 7950X żałosne 16k pomimo tego że oba mają po 32 wątki
Karro 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu TS to stary benchmark,nie pokazuje x3d i duall ranku. 4 minuty temu, Mar_s napisał(a): w TimeSpy, a na 7950X żałosne 16k pomimo tego że oba mają po 32 wątki ten benchmark symuluje gry
Zachy 76 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Przecież na 7900 uv sie robi zupelnie inaczej niz na nv i zegarami plus power limitem Obnizanie napiec powoduje tylko niestabilnosc i g... Daje praktycznie. Miałem 3-4 sztuki 7900xtx i cudów UV sie nie osiagnelo, a jak jeszcze podkrecasz rdzen to waty glownie ida w gore. No ale ja sie pewnie nie znam 16 minut temu, Karro napisał(a): ten benchmark symuluje gry Ten benchmark jest juz leciwy, do tego nie symuluje gier bo x3d procki bys mial na topce, a nie sa, 8rdzenoe x3d w grach topka, a w ts nie. Edytowane 2 godziny temu przez Zachy 1
Karro 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jest wartościowszy niz gry bo nvidia go nie postarzy
Zachy 76 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu To ze sie go uzywa nie znaczy ze jest idealny
Karro 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No nie jest,pewnie bedzie jego nastepca. Mam nadzieje ze z wynikami mieszanymi bo one dobrze pokazywaly wyniki
Send1N 229 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Skoro w prockach przeszli drogę od Bulldozera do obecnych Ryzenów, może w GPU nas w końcu zaskoczą. Ja im kibicuje (intelowi w GPU z resztą też). Przecież amd ma wiele serii kart udanych do fx'ów nie ma co porównywać bo to była tragedia wydajnościowa w porównaniu do konkurencji. 12 godzin temu, Zachy napisał(a): Gdzies bylo info ze raster 7900xt i RT blisko 4080. Ale czy to prawda... Jeżeli takie coś by się sprawdziło + jeszcze zostaną przy klasycznych 8 pinowych gniazdach zasilania a pobór nie będzie przekraczał 300W bez żadnego cięcia zegarów to biorę
Mar_s 206 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 19 minut temu, Zachy napisał(a): Przecież na 7900 uv sie robi zupelnie inaczej niz na nv i zegarami plus power limitem Widać się nie znam https://www.3dmark.com/spy/44261093 A że bench stary to prawda.
wrobel_krk 148 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ten test nijak się ma do gier: 7900xtx ma 42k, 4080 32k GPU score, gdzie w grach 7900xtx minimalnie jest lepszy w rasterze: Rt pomijam bo wiemy
Send1N 229 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 26 minut temu, Zachy napisał(a): Przecież na 7900 uv sie robi zupelnie inaczej niz na nv i zegarami plus power limitem Obnizanie napiec powoduje tylko niestabilnosc i g... Daje praktycznie. Miałem 3-4 sztuki 7900xtx i cudów UV sie nie osiagnelo, a jak jeszcze podkrecasz rdzen to waty glownie ida w gore. Dokładnie, ruszanie napięcia nic nie daje praktycznie tak samo jak i na rdna2 zejść można na tyle że albo się nie urwie kompletnie nic z poboru bo przez niższe będzie boostować wyżej albo urwie się 5-10w max. U mnie na 6950XT ostatnie stabilne to 1155mv z fabrycznych 1200 przy czym na 1150 już nawet na 1800mhz karta jest niestabilna a na 1155 potrafi być na 2600, każde 100mhz w dół na rdzeniu to -20/25W z tego co zaobserwowałem.
Zachy 76 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 21 minut temu, Mar_s napisał(a): Widać się nie znam https://www.3dmark.com/spy/44261093 A że bench stary to prawda. Clock frequency 2900 i pobor wat pod korek rzeczywiscie UV Uv to zejscie do 2250-2500 na clock freq. Tu masz 7900xtx z UV, a nie piepszenie ze 2900mhz clock core uv zrobiles https://www.3dmark.com/spy/45307911 A wydajnosc w grach poziom 4080 Pobor 300-320w Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy
Mar_s 206 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Nie będę się spierał bo nie zapisywałem wyniku poboru itd. Mówię tylko że nieprawdą jest że obniżenie napięcia powoduje spadek wydajności, bo jest wręcz przeciwnie, no chyba że obecnie posiadany 7800 XT też się nie zna.
Zachy 76 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Obnizanie napiecia powoduje tylko niestabilnosc w wiekszosci wypadkow. Tak dzialaja karty amd serii 6000 i 7000 Jak dajesz 2900na rdzeniu to nie oczekuj nizszego poboru pradu 1
Karro 33 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak wam te radeony dzialaja na power limicie to po odjeciui V wiadomo ze beda lepsze wyniki 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Obnizanie napiecia powoduje tylko niestabilnosc w wiekszosci wypadkow. ja odejmowałem 50mV i zegar mialem lepszy a stabilnośc była
Zachy 76 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja na 6800 xt moglem zejsc do 1025mV na 6900xt ref tylko do 1075mV a na roznych 7900 xtx praktycznie wcale: Taichi 2x nitro+ Gaming oc Troche ich przerobiłem Moglem podkrecic zegar do 2900-2950 bezproblemowo czy wiecej, ale pobor wtedy 420-450w Rzeczywiscie UV Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy
Rekomendowane odpowiedzi