ale w jakim sensie ? do tego nie potrzebujesz konsultanta, ten też ci nie powie jaki jest obecnie...
pobierasz bios flaszujesz, najnowszy jaki jest grudniowy
https://pl.msi.com/Motherboard/MPG-X670E-CARBON-WIFI/support
nie wiem jaki procesor będzie wsadzał i jak będzie na płycie, choć jesli po serwisie to może być też świeżutki
płyty msi mają możliwość flaszowania bez procesora gdyby zaszła taka potrzeba, wątpie
wtedy robisz to z pendrive...
jeśli ruszy i będzie działać z twoim procesorem możesz to zrobić z pod biosu, a pliki z nowym nawet nie muszą być na pen drive, wystarczy wskazać ścieżkę do nich, mogą być np na dysku C
nie o tym pisałem, a tym że nowy tomahawk za 1200 to inna półka cenowa niż pierwotna cena carbona, który kosztuje 1900
zakup pewnie z bazart.. albo innych ar.. sersis itp allegro, oni mają takie outlety zdekompletowane w dużych ilościach, różnych modeli, dobre dojście mają do po serwisowych. tylko jedna rzecz pamiętaj że to taka firemka daje ci gwarancję, nie producent, a te firmy dziś są, jutro ich nie ma
dostajesz gołą płytę, nie masz nawet pudełka, to się potem źle odsprzedaje. Co innego używka za 500, co innego za 1200 gdzie kupujesz nową pachnącą , kompletną w tej cenie... ale nie taki premium. oczywiście to tylko moje zdanie
miłego
Rekomendowane odpowiedzi