Cappucino 222 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) 15 minut temu, GordonLameman napisał(a): I ty coś piszesz o "ego"? Widać, że cię boli mocno. trudno Mnie nic nie boli i mam bekę z ciebie, ale ty jak widać strasznie się gorączkujesz w każdym temacie. Edytowane 12 Czerwca przez Cappucino 2
Mar_s 2 226 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 33 minuty temu, Cappucino napisał(a): Nie drażnij szeryfa, on ma zawsze rację... To akurat prawda, tylko pod zły adres. 1 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 10 minut temu, Cappucino napisał(a): Mnie nic nie boli i mam bekę z ciebie, ale ty jak widać strasznie się gorączkujesz w każdym temacie. Owszem, boli. Dlatego wlazłeś do tego tematu żeby robić offtop i wycieczki w moją stronę
Cappucino 222 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Owszem, boli. Dlatego wlazłeś do tego tematu żeby robić offtop i wycieczki w moją stronę Najbardziej jak widać ciebie boli, jak tylko kolejny raz pokazuje, że wcinasz się tu każdemu w temat ze swoimi teoriami stosując chamski, podwórkowy język. Masz obsesję na punkcie podważania cudzego zdania. Jak pisałem wcześniej, wskazana wizyta u psychologa bo natrzepać tyle bredni w tak krótkim czasie na jakimś forum to nie jest normalne. 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 1 minutę temu, Cappucino napisał(a): Najbardziej jak widać ciebie boli, jak tylko kolejny raz pokazuje, że wcinasz się tu każdemu w temat ze swoimi teoriami stosując chamski, podwórkowy język. Masz obsesję na punkcie podważania cudzego zdania. Jak pisałem wcześniej, wskazana wizyta u psychologa bo natrzepać tyle bredni w tak krótkim czasie na jakimś forum to nie jest normalne. Daruj sobie te wycieczki osobiste. Ja dyskutuję normalnie, przedstawiając argumenty i swoje zdanie. To Ciebie boli to tak bardzo, że nie możesz znieść i robisz spam swoimi urojeniami.
Mar_s 2 226 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Zakończcie tą fascynującą szermierkę słowną i wróćcie do tematu wątku.
Badalamann 982 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @GordonLameman Granica nie jest szczelna, nigdy nie była ani nie będzie, bo migranci są przemycani za kasę. Oczywiście nie mają żadnego azylu ani innych dokumentów że w ogóle przekroczyli granice z UE. Między innymi grupy oparte o kiboli się tym zajmują. Niemcy uważają że skala tego jest na tyle duża, że koniczne są częste kontrole graniczne, w tym w obszarze przygranicznym. I jak kogoś łapią w pobliżu granicy z Polską to nam odwożą. Co jest logicznie w pełni zasadne, choć prawnie, na upartego nie ma dowodów w jakim kraju ten migrant przekroczył granice z UE.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, Badalamann napisał(a): @GordonLameman Granica nie jest szczelna, nigdy nie była ani nie będzie, bo migranci są przemycani za kasę. Oczywiście nie mają żadnego azylu ani innych dokumentów że w ogóle przekroczyli granice z UE. Między innymi grupy oparte o kiboli się tym zajmują. Jakieś źródła? Szczególnie do tego, że to grupy kibolskie to robią? 2 minuty temu, Badalamann napisał(a): Niemcy uważają że skala tego jest na tyle duża, że koniczne są częste kontrole graniczne, w tym w obszarze przygranicznym. I jak kogoś łapią w pobliżu granicy z Polską to nam odwożą. Co jest logicznie w pełni zasadne, choć prawnie, na upartego nie ma dowodów w jakim kraju ten migrant przekroczył granice z UE. Jak wyżej, chciałbym poznać źródło. Bo jeśli mowa o tym przemycie w itrach i innych sposobach to jest to coś zupełnie innego niż to o czym pisał Fenir - bo on odnosił się do działań władz, a nie do działań przestępczych z którymi władza walczy. Edytowane 12 Czerwca przez GordonLameman
Badalamann 982 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @GordonLameman No tak, to nie dotyczy wpuszczenia przez granicę tyko takiego faktycznego przemytu ludzi. Ale efekt jest ten sam - Niemcy prowadzą intensywne kontrole graniczne i odstawiają nam złapanych migrantów bez niemieckich dokumentów. Druga spora grupa migrantów to osoby które mają lub miały(bo straciła ważność) wizę "pracowniczą" do Polski . Czy to z czasów pisowskich czy już po zmianie władzy.
Badalamann 982 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @GordonLameman Rzeczywistość. Dokładnie w celu zatrzymania tych migrantów, niejako obu "grup", Niemcy przywróciły tak intensywne kontrole graniczne. Mimo że są szkodliwe dla biznesu, bo masa ludzi jeździ od nas codziennie do pracy. Dochodzi tez intensywna kontrola busów i innych ciężarowych.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 1 minutę temu, Badalamann napisał(a): @GordonLameman Rzeczywistość. Dokładnie w celu zatrzymania tych migrantów, niejako obu "grup", Niemcy przywróciły tak intensywne kontrole graniczne. Mimo że są szkodliwe dla biznesu, bo masa ludzi jeździ od nas codziennie do pracy. Dochodzi tez intensywna kontrola busów i innych ciężarowych. Ja dalej chce wiedziec skąd info o kibolach
Badalamann 982 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @GordonLameman Z ostatnich kilku a nawet kilkunastu lat, jak były informacje o rozbiciu grup zajmujących się przemytem. Świeży temat A były i wcześniej, w tym mniejsze grupy. Tak w ostatnich latach jak ok 2015 gdy była "pierwsza fala" migrantów i uchodźców.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca O, ciekawe. A pewnie głosowali na Nawrockiego i są przeciwni imigrantom 1
Badalamann 982 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Dla bandytów to raczej bez znaczenia na kogo głosują, o ile w ogóle uczestniczą w wyborach. Grupy kibolskie wywodzą się i są zarządzane przez "starych" gangsterów, wywodzących się z tzw przestępczości zorganizowanej z lat 90. Od zawsze zajmowali się przemytem papierosów i alkoholu, a to szło ciężarówkami czy busami. Znają metody skutecznego przemytu jak i celników. Nawet jak doszło do zmiany pokoleniowej to służba celna jest mocno nepotyczna i wręcz dziedziczna niestety.
kubikolos 1 324 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca kibole to male zagrozenie o ile w ogole realne, pewnie bardziej powtarzane w celach politycznych, co jakis czas zatrzymywany jest jakis polak, ukrainiec czy gruzin za przemyt ale to nie jest skala najgorsze sa ngosy ktore na duza skale organizuja przemyt i rozwozenie ludzi za zewnetrzne pieniadze
GordonLameman 8 432 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 11 godzin temu, Ludojad napisał(a): A co jeśli dostał wizę za czasów PiS?
crush 3 575 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) 7 godzin temu, Winter napisał(a): Da, da. Niebawem się przekonasz, czy nie są, gdy główny patron został prezydentem. Ta. Wskrzesi Pershinga i reanimuje Pruszków. Ja też buraka nie lubię ale tutaj momentami jakiś odlot odchodzi. A ułaskawienie paru osiłków spod granicy, ale nie tych przemycających, to akurat może być pozytyw. 😏 Edytowane 12 Czerwca przez crush 1
Doamdor 1 778 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 5 godzin temu, GordonLameman napisał(a): A co jeśli dostał wizę za czasów PiS? Odszczekasz pisowski propagandzisto? Tutaj jest obustronne ubogacanie kulturowe.
kubikolos 1 324 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca brawo obywatele! tuskoboty tylko powtarzaly ze nic sie nie da zrobic 'bo pis podpisal' a w ogole to nic nie szkodzi wystarczy grozba utraty wladze i nagle da sie zrobic tak jak chca obywatele kraju a nie ktos inny 2
Klakier1984 726 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Czyli jednak władza słucha głosu ludu
crush 3 575 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca W dniu 12.06.2025 o 22:06, GordonLameman napisał(a): A co jeśli dostał wizę za czasów PiS? Nic bo jest od lutego, a Ty się zesrałeś.
Rekomendowane odpowiedzi