Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I ty coś piszesz o "ego"? 

Widać, że cię boli mocno. trudno :) 

Mnie nic nie boli i mam bekę z ciebie, ale ty jak widać:placz: strasznie się gorączkujesz w każdym temacie. 

Edytowane przez Cappucino
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Owszem, boli. Dlatego wlazłeś do tego tematu żeby robić offtop i wycieczki w moją stronę :) 

Najbardziej jak widać ciebie boli, jak tylko kolejny raz pokazuje, że wcinasz się tu każdemu w temat ze swoimi teoriami stosując chamski, podwórkowy język. Masz obsesję na punkcie podważania cudzego zdania. Jak pisałem wcześniej, wskazana wizyta u psychologa bo natrzepać tyle bredni w tak krótkim czasie na jakimś forum to nie jest normalne.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Cappucino napisał(a):

Najbardziej jak widać ciebie boli, jak tylko kolejny raz pokazuje, że wcinasz się tu każdemu w temat ze swoimi teoriami stosując chamski, podwórkowy język. Masz obsesję na punkcie podważania cudzego zdania. Jak pisałem wcześniej, wskazana wizyta u psychologa bo natrzepać tyle bredni w tak krótkim czasie na jakimś forum to nie jest normalne.

Daruj sobie te wycieczki osobiste. Ja dyskutuję normalnie, przedstawiając argumenty i swoje zdanie. 

To Ciebie boli to tak bardzo, że nie możesz znieść i robisz spam swoimi urojeniami. 

Opublikowano

@GordonLameman Granica nie jest szczelna, nigdy nie była ani nie będzie, bo migranci są przemycani za kasę.

Oczywiście nie mają żadnego azylu ani innych dokumentów że w ogóle przekroczyli granice z UE.

Między innymi grupy oparte o kiboli się tym zajmują.

Niemcy uważają że skala tego jest na tyle duża, że koniczne są częste kontrole graniczne, w tym w obszarze przygranicznym.

I jak kogoś łapią w pobliżu granicy z Polską to nam odwożą.  Co jest logicznie w pełni zasadne, choć prawnie, na upartego nie ma dowodów w jakim kraju ten migrant przekroczył granice z UE.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@GordonLameman Granica nie jest szczelna, nigdy nie była ani nie będzie, bo migranci są przemycani za kasę.

Oczywiście nie mają żadnego azylu ani innych dokumentów że w ogóle przekroczyli granice z UE.

Między innymi grupy oparte o kiboli się tym zajmują.

Jakieś źródła? Szczególnie do tego, że to grupy kibolskie to robią? 

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Niemcy uważają że skala tego jest na tyle duża, że koniczne są częste kontrole graniczne, w tym w obszarze przygranicznym.

I jak kogoś łapią w pobliżu granicy z Polską to nam odwożą.  Co jest logicznie w pełni zasadne, choć prawnie, na upartego nie ma dowodów w jakim kraju ten migrant przekroczył granice z UE.

Jak wyżej, chciałbym poznać źródło. Bo jeśli mowa o tym przemycie w itrach i innych sposobach to jest to coś zupełnie innego niż to o czym pisał Fenir - bo on odnosił się do działań władz, a nie do działań przestępczych z którymi władza walczy.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

@GordonLameman No tak, to nie dotyczy wpuszczenia przez granicę tyko takiego faktycznego przemytu ludzi.

Ale efekt jest ten sam - Niemcy prowadzą intensywne kontrole graniczne i odstawiają nam złapanych migrantów bez niemieckich dokumentów.

Druga spora grupa migrantów to osoby które mają lub miały(bo straciła ważność) wizę "pracowniczą" do Polski . Czy to z czasów pisowskich czy już po zmianie władzy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

@GordonLameman Rzeczywistość. Dokładnie w celu zatrzymania tych migrantów, niejako obu "grup", Niemcy przywróciły tak intensywne kontrole graniczne. Mimo że są szkodliwe dla biznesu, bo masa ludzi jeździ od nas codziennie do pracy. Dochodzi tez intensywna kontrola busów i innych ciężarowych.

Ja dalej chce wiedziec skąd info o kibolach ;) 

Opublikowano

Dla bandytów to raczej bez znaczenia na kogo głosują, o ile w ogóle uczestniczą w wyborach.

Grupy kibolskie wywodzą się i są zarządzane przez "starych" gangsterów, wywodzących się z tzw przestępczości zorganizowanej z lat 90.

Od zawsze zajmowali się przemytem papierosów i alkoholu, a to szło ciężarówkami czy busami. Znają metody skutecznego przemytu jak i celników. Nawet jak doszło do zmiany pokoleniowej to służba celna jest mocno nepotyczna i wręcz dziedziczna niestety.

Opublikowano

kibole to male zagrozenie o ile w ogole realne, pewnie bardziej powtarzane w celach politycznych, co jakis czas zatrzymywany jest jakis polak, ukrainiec czy gruzin za przemyt ale to nie jest skala

najgorsze sa ngosy ktore na duza skale organizuja przemyt i rozwozenie ludzi za zewnetrzne pieniadze

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Winter napisał(a):

Da, da. Niebawem się przekonasz, czy nie są, gdy główny patron został prezydentem.

Ta. Wskrzesi Pershinga i reanimuje Pruszków. Ja też buraka nie lubię ale tutaj momentami jakiś odlot odchodzi.

A ułaskawienie paru osiłków spod granicy, ale nie tych przemycających, to akurat może być pozytyw. 😏

Edytowane przez crush
  • Upvote 1