Tombycz Opublikowano Piątek o 08:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:18 Windows 11 staje się coraz bardziej popularny, wspina się na ponad 35,5% udziału w rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Piątek o 18:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:04 Coraz więcej ludzi będzie przechodziło na win11, bo zarówno nowi posiadacze komputerów jak i ci co będą zmieniali sprzęt, będą przesiadali się na 11. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTXnietylko4060tiUSER Opublikowano Sobota o 19:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:13 A czy upgrade z 10 bedzie spoko? Czy lepiej formatowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo89 Opublikowano Sobota o 19:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:17 generalnie upgrade nie ma żadnych negatywnych zmian, wszystko zależy od Ciebie co wolisz zrobić, format i czysta instalacja na pewno posprząta zbędne śmieci, ale będziesz musiał wszystko na nowo sobie ustawiać i instalować. Dla wydajności zawsze czysta instalka lepsza, dla Twojej wygody - upgrade. Więc wybór należy do Ciebie 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTXnietylko4060tiUSER Opublikowano Sobota o 19:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:39 (edytowane) To przemysle jeszcze to. Edytowane Sobota o 19:40 przez RTXnietylko4060tiUSER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Sobota o 20:47 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:47 Pewnie że będzie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano Sobota o 20:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:53 W11 to tak po krótce lifting W10, można spokojnie przechodzić. Mój sprzęt widział już z pięć CPU, był migrowany z W10 i nie ma problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Sobota o 20:58 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:58 (edytowane) Ponadto większe aktualizacje czasem przez system są traktowane jako nowa instalacja, bo data instalacji systemu zmienia się czasem na datę aktualizacji Mój był instalowany ostatnio na czysto bodajże w 2021 roku (Edit: pomyłka, bo wcześniej miałem win10 którego tylko uaktualniłem do win11, a win10 na czysto stawiałem w 2016 albo 2017 roku), a wpisując w CMD komendę systeminfo dostaję taką informację: Edytowane Sobota o 21:00 przez LeBomB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombycz Opublikowano Niedziela o 04:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 04:54 Może przymusem, ale jednak. Windows 11 notuje kolejny wzrost liczby użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo89 Opublikowano Niedziela o 10:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:31 Original Install Date: 2024-10-11 W44, 20:44:43 a system stoi od początku 2022roku 13 godzin temu, LeBomB napisał(a): Ponadto większe aktualizacje czasem przez system są traktowane jako nowa instalacja, bo data instalacji systemu zmienia się czasem na datę aktualizacji Mój był instalowany ostatnio na czysto bodajże w 2021 roku (Edit: pomyłka, bo wcześniej miałem win10 którego tylko uaktualniłem do win11, a win10 na czysto stawiałem w 2016 albo 2017 roku), a wpisując w CMD komendę systeminfo dostaję taką informację: a z ciekawości skoro tak długo masz system, jaką masz listę hotfixów pod tym samym poleceniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Niedziela o 11:25 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:25 @wowo89 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo89 Opublikowano Niedziela o 11:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:28 czyli w pewnym momencie też musi je gubić, mój system ma sporo mniej (życia za sobą) i 4 Hotfixy miałem nadzieję że chociaż po tym uda się poznać prawidłowy wiek systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Niedziela o 13:38 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:38 No niestety nawet po dacie utworzenia katalogu Windows czy katalogów użytkownika nie da się tego zrobić, bo te też są przy niektórych aktualizacjach przenoszone co zmienia jego właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombycz Opublikowano Niedziela o 19:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:03 Tak będziesz logował się do Windowsa 11. Microsoft pokazał nowy interfejs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo89 Opublikowano Niedziela o 19:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:04 mi to akurat nie robi, nie mam żadnego hasła ani uwierzytelniania na domowym PC więc leci z automatu aż do pulpitu 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano wczoraj o 08:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:51 No i kolejna niespodzianka od WIN 11 Wstaje sobie dzisiaj rano, uruchamiam komputer, a tu informacja, że hasło do logowania wygasło i muszę ustawić nowe. Rzecz w tym, że ja nie mam zabezpieczonego systemu hasłem i komputer wstaje automatycznie po uruchomieniu. Jakim cudem hasło wygasło, skoro go w ogóle nie było ? W końcu ustawiłem hasło i przeszedłem z konta lokalnego, na którym byłem na konto MS. No i z powrotem na konto lokalne bez hasła i znowu mam system bez hasła. Zrobiłem restart i jak było wcześniej, nie woła o hasło. Po co w ogóle system kazał mi ustawiać hasło, skoro teraz go nie ma i działa ? Co za bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano wczoraj o 09:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:05 Przeskanuj sobie kompa bo to pachnie jakimś malware. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano wczoraj o 09:27 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:27 Albo malweare albo TPM wywalił certyfikaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano wczoraj o 14:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:22 (edytowane) TPM ? No mam co chwilę komunikaty w podglądzie o TPM. Stara płyta, stąd może coś się zaczyna sypać https://ibb.co/zShPk7y Stronka z linka z podglądu zdarzeń: https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/kb5016061-zdarzenia-aktualizacji-zmiennych-db-i-dbx-bezpiecznego-rozruchu-37e47cf8-608b-4a87-8175-bdead630eb69 Edytowane wczoraj o 14:22 przez leven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano 20 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Instalacja z obejściem posiadania TPM 2.0? Jak tak to bardzo możliwe że tam pojawił się błąd. Ogólnie nie wiem co MS wykombinował, ale jak nie ma fizycznego modułu TPM na płycie głównej, to odniosłem wrażenie, że system tworzy moduł wirtualny, w którym przechowuje certyfikaty i nie mam zielonego pojęcia gdzie. Dlaczego tak uważam? Bo sam takiego modułu nie posiadam, a po aktualizacji BIOSu wywalił mi błąd na certyfikatach podpiętych do służbowego konta MS (używanego tylko do aplikacji nie do logowania w systemie). Zgłaszany błąd był właśnie jako błąd poświadczeń w module TPM. Wiązało się to z koniecznością ponownego przelogowania się kontem służbowym w usługach MS i ponownej instalacji niektórych z nich. Gdybym używał tego konta do logowania się do systemu, to musiałbym dostać się z drugiego konta i zrobić czyszczenie TPM, co w zasadzie wywaliłoby konto użytkownika, którego dotyczyły certyfikaty. Podejrzewam, że za którymś razem to naprawią, żeby to się nie zdarzało, ale obecnie to nie pierwszy raz gdy z tym się spotykam. Na jednym z komputerów założenie hasła do logowania na koncie lokalnym, po ponownym uruchomieniu wywaliło całkiem możliwość zalogowania się. Trzeba było dostawać się pokrętną drogą do systemu, tworzyć drugie konto administratora i zerować hasło logowania. Potem właśnie też był błąd związany z TPM. Edit: na tym drugim kompie po wyczyszczeniu modułu TPM wywaliło licencję na MS365, trzeba było kombinować żeby ją ponownie przypisać Edytowane 20 godzin temu przez LeBomB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip454 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Oj to TPM. Zastanawiałem się, czy nie lepiej po prostu jest pójść za botnetem i kupić nową generację 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi