Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Joloxx9 napisał:

Mam to samo, jakies afterburnery, zaczynam grzebac w plikach, tutaj jakies upgrade dlss itp itd, mam godzine na gre i 40 min w niej grzebie... 

U mnie to kwestia sekund. Wszystko w prawo :D

5 godzin temu, azgan napisał:

Daj spokój tego woke Spider-Mana 2 to ledwo wymęczyłem. Z EX'ów ma być kolejny Marvel'ek z rosomakiem i Ghost of Yōtei z dżender w roli głównej :E. Chyba najciekawiej zapowiada się Death Stranding 2 ale to czasowy EX i pewnie szybko pojawi się na PC podobnie jak jedynka.

Ten Wolverine chociaż 18+ ma być?

2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał:

A ja wolę spędzić jednorazowo 40min w ustawieniach zamiast modlić się do dewelopera latami o update 60fps.

Przeczytaj moj post jeszcze raz bo nie zrozumiales. 

3 minuty temu, ODIN85 napisał:

U mnie to kwestia sekund. Wszystko w prawo :D

Tez nie zrozumiales. 

Nie mowielm o grzebaniu w ustawienaich gry. 

Jako, że wywodzę się z PcLaba i lubię zarówno PC jak i konsole to bardzo interesują mnie aspekty techniczne, zwłaszcza w przyszłym PS6 bo tam dojdzie sporo nowości.

Oby na premierę (obstawiam listopad 2027r.) zmieścili tam:

- 24GB GDDR7 (bo więcej RAMu nie wierzę, że dadzą)

- procek to pewnie będzie ZEN6/ZEN6+

- GPU RDNA5/RDNA5+, jeśli nie dadzą przynajmniej czegoś na poziomie 7900XTX to będzie dramat

- 2TB SSD

- napęd tylko do kupienia osobno...

Osobny napęd do kupienia to dla Sony opcja typu Win-Win. Po pierwsze obetną koszty produkcji i będzie trochę większy budżet na bebechy PS6 a po drugie przepchną więcej osób na cyfrowe gry.

Oczywiście muszą dopracować swoje upscalery i generatory klatet oraz znacząco podnieść wydajność RT i perf/watt.

Pozostaje tylko pytanie jaka będzie cena...

Daję punkty odniesiena:

- PS5 Digital 1849zł

- PS5 z napędem 2299zł

- PS5 Slim Digital 2200zł

- PS5 Slim z napędem 2500zł

- PS5 PRO 3499zł

Jednak nie chce mi się wierzyć, że dadzą taką cenę jak za PRO. Dla wielu ludzi to byłaby stanowczo za duża kwota a konsola musi się sprzedawać w dużej ilości.

19 minut temu, Joloxx9 napisał:

Mam dziwne przeczucie, ze z tym napedem bedzie bardzo, ale to bardzo ciezko w ps 6

Wydaje mi się, że sony nie będzie ryzykowało podobnym hejtem jaki zatopił Xboxa One i dadzą opcje dokupienia napędu.

Zwłaszcza, ze Sony nie ma takiego zaplecza finansowego jak Microsoft i nie może sobie pozwolić na martwą generację.

Na chwilę obecną, czy to komuś się podoba czy nie, motyw z osobnym napędem to dobra zagrywka. Nie odcinają się boxów, ale równocześnie gwarantują sobie spore pole manewru. W przyszłości zawsze mogą powiedzieć, że napęd sprzedaje się słabo, powoli gotując żabę. Przejście na only digital będzie znacznie łatwiejsze.

5 minut temu, Spychcio napisał:

Wydaje mi się, że sony nie będzie ryzykowało podobnym hejtem jaki zatopił Xboxa One i dadzą opcje dokupienia napędu.

Zwłaszcza, ze Sony nie ma takiego zaplecza finansowego jak Microsoft i nie może sobie pozwolić na martwą generację.

Już tam poszli, tyle, że małymi kroczkami. Ms uwalił swoją generację bo tam było jeszcze, że płyty z grami będą przypisane do jednej konsoli

Naped jeszcze dlugo nie zniknie z rynku ale na 99% jestem pewny, ze w ps6 bedzie do dokupienia osobno. Zreszta kazdy kij ma dwa konce i brak napedu moze spowodowac spadek sprzedazy gier na premiere bo zapewne czesc ludzi bedzie czekac na obnizki.

Mi osobiscie brak napedu nie przeszkadza bo przyzwyczajony jestem na PC do jego braku i zakupow cyfrowych gdzie rowniez czekam na obnizki, tylko nieliczne gry kupuje na premiere, a gry ktore kupuje chce je po prostu miec dostepne zawsze wiec gdybym je mial na plycie to i tak bym je nie odpsprzedawal.

No i trzeba pamiętać, że mało który kraj ma tak dobrą infrastrukturę internetową jak Polska (tak, tu się może ktoś zdziwić:faja:) W USA w porównaniu do nas jest z tym kiepsko. Jak i w wielu innych krajach.

Według mnie nie ma szans na brak napędu w PS6. Tyle, że będzie osobno do kupienia.

@Spychcio brak napędu to win win ale dla korporacji a dla nas odbiorców to będzie katastrofa , to doprowadzi do monopolizacji rynku i wypożyczania gier cyfrowych za coraz większe pieniądze a w przyszłości mogą przejść tylko na abonament , nie kupie konsoli bez napędu , i mam napęd zewnętrzny w PC

Ja mam sporo pudełek PS4/5 i tak samo jak pudełek na Switcha, zawsze mogę sprzedać i coś odzyskać gdy nie chcę takiej gry w kolekcji itp. Dla mnie napęd jest podstawą, nawet gdy od święta zakupię coś cyfrowego jak już pojawi się w dobrej cenie na promo.

Edytowane przez Reddzik

używki promowało samo sony przy premierze ps4 a teraz odwalaja jakieś hucpy , jakoś od tego odsprzedawania gier pudełkowych nie upadli , wręcz przeciwnie ich ps4 zmasakrowało resztę

dziwne są ostatnio te ruchy sony

@Tomek1623 ten bundle konsola pro + napęd będzie mial największa popularność , ja bym na ich miejscu wrzucał tam jeszcze drugiego pada albo podstawkę

Edytowane przez voltq

41 minut temu, voltq napisał:

@Spychcio brak napędu to win win ale dla korporacji a dla nas odbiorców to będzie katastrofa , to doprowadzi do monopolizacji rynku i wypożyczania gier cyfrowych za coraz większe pieniądze a w przyszłości mogą przejść tylko na abonament , nie kupie konsoli bez napędu , i mam napęd zewnętrzny w PC

W pełni się z Tobą zgadzam. Też nie będę brał gołego PROsiaka tylko z napędem. PS Store ma tragiczne ceny jak i promocje na gry.

Więc jak konsola to tylko to gry tylko w pudełkach

:flaga:

1 godzinę temu, Tomek1623 napisał:

Jak się do środy pojawi zestaw z napędem, to anuluje golasa i biorę bundla. 470 cena prima sort.

Poki nie pojawia sie napedy w wystarczajacej ilosci to nie bedzie zadnych bundli z napedem poniewaz oficjalnie nie ma zadnego zestawu z napedem i tylko xkom sobie zrobil takie polaczenie z osobno dodawanym napedem A jak to xkom sprzedadza osobno drozej niz w budnlu taniej.

49 minut temu, Phoenix. napisał:

Poki nie pojawia sie napedy w wystarczajacej ilosci to nie bedzie zadnych bundli z napedem poniewaz oficjalnie nie ma zadnego zestawu z napedem i tylko xkom sobie zrobil takie polaczenie z osobno dodawanym napedem A jak to xkom sprzedadza osobno drozej niz w budnlu taniej.

Ale mnie nie interesuje oficjalny zestaw, może być od xkom, niech robią. Wolę tak dać 470 za naped, niż 1000 za samego w markecie.