Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

To w końcu max 6 zł w dobie,  ;)

Aż 6 zł a za 2 wyświetlenia więcej to taki średni interes. Na allegro wiem, że coś to da bo dało pod 450 gdy w innych jest 12 razy mniej :E

3 godziny temu, blabla123 napisał(a):

Kumpel zamówił farbę do paczkomatu :E 

Co to za farba bez koloru? 

Edit:

Co do tego promowania to najpierw widoczna była cena 10,59 za 30 dni. Jak zrezygnowałem z płatności to po chwili już miałem 8,47 zł i to jest dobra cena za 30 dni. Wrzuciłem 5 przedmiotów do jednego ogłoszenia więc wychodzi 1,70 zł za przedmiot :E

Screenshot_2025-08-07-16-38-03-22_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

Jest jakiś problem z olx, że nie da się dodać przesyłki olx? 

Zobaczyłem przez stronę i się wyjaśniło. 

Screenshot_2025-08-11-13-58-01-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.9abd296b5b7295d90f860f10f218c4d5.jpg

Czyli jak ma się w ogłoszeniu kilka przedmiotów jest tylko jedna przesyłka. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
19 minut temu, Pentium D napisał(a):

Jest jakiś problem z olx, że nie da się dodać przesyłki olx? 

Zobaczyłem przez stronę i się wyjaśniło. 

Screenshot_2025-08-11-13-58-01-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.9abd296b5b7295d90f860f10f218c4d5.jpg

Czyli jak ma się w ogłoszeniu kilka przedmiotów jest tylko jedna przesyłka. 

tak, do nastepnego musisz calkiem nowe ogloszenie zrobic

Opublikowano
21 minut temu, duniek napisał(a):

tak, do nastepnego musisz calkiem nowe ogloszenie zrobic

No to sraka. Akurat sprzedał się najtańszy proc z pakietu, ale przynajmniej wyróżnienie coś dało bo jak później patrzyłem po ofertach to kilka sztuk tego modelu jest grubo taniej :E

Opublikowano
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

nie żulernia ale nie wiedziałem gdzie umieścić.

Jest promocja na allegro smart 30zł za 12 miesięcy. Bonusami można zbić do kilku zł

Mnie pokazuje 39,90zł, to skąd ta cena 30pln i skąd wziąć te bonusy?

Opublikowano

Dajcie kaganiec bo mnie zagryzie :E

IMG_20250813_145618.thumb.jpg.5cf6ead9ddbe0923eb41e8746cb12a27.jpg

IMG_20250813_145633.thumb.jpg.5b750a51710a6f7522febbfe8bb14892.jpg

Procków po naprawie sprzedałem już kilkanaście i problem jest z tymi skrzynkami od Dell i HP na zielonych gównianych płytach. Chłopa ma jakiegoś napletixa 3090. Pierw napisał że ma SFF i tam ten proc faktycznie nie jest wspierany, dopiero w MFF powinien chodzić. Gdy to ustaliliśmy to nagle stwierdził że ma tego MFFa. Ja proca testowałem przed wysłaniem. 

• Like 1
Opublikowano

Czy normalnym jest reklamacja na Allegro, na swój koszt ? Pierwszy raz się z tym spotykam. Niedawno jak reklamowałem dysk, to sprzedający przysłał mi etykietę do paczkomatu i elo. Tutaj podał mi tylko kod paczkomatu i tyle 

Opublikowano

Wczoraj przyszedł mi zwrot od chłopa o którym pisałem wyżej. Proc z brakującym jednym kondensatorem, ale czy urwany mechanicznie czy sam odpadł ciężko stwierdzić. Ja po robocie zawsze czyszczę szczoteczką soniczną i pędzlem z grubym włosem aby wyłapać takie luźne luty. 

Zwrot około 11:30 odebrałem i do 20:15 siedziałem nad tym i wniosek jest taki że już nie wiem nic. Albo ten proc jest uwalony w dziwny sposób, że raz działa, raz działa pół na pół a jeszcze innym razem nie chce działać. Albo mam coś z płytą główną albo nagle gt 740 i rx 580 generują jakieś dziwne problemy. 

Może być też tak, że mam już taki burdel w systemie, że ten mi się zawiesza przy głupim teście w CPUz a innym razem chodzi to dobrze. 

Kasę oddałem bo już nie wiem o co chodzi. i3 którą też testowałem i naprawiłem w tym rzucie proców nie ma reklamacji. 

• Like 1
Opublikowano

Pośpieszyłem się z tym zwrotem kasy. Proc uszkodzony tak, że nie da się tego naprawić. Chłopu pewnie upadł i stąd taki ton wypowiedzi że ja gówno sprzedałem i nie umiem przetestować i presja na dyskusje allegro abym to ja był stratny a nie on. Ci ludzie z kompami gotowcami to są jacyś upośledzeni. 2 miesiące temu agent z HP próbował sobie proca podmienić i twierdził, że nie działa. Gdy już miał oddać bo mu paczkę zamówiłem "już po sprwie właśnie wypadł mi z rąk i ukruszył się róg xd" :puchar:

Przy okazji tych testów wyszło, że GT 740 faktycznie jest jakoś uszkodzony. Podpinam lub odpinam coś na USB to obraz znika permanentnie :E Czasem pojawiają się jakieś plansze jednokolorowe albo przekłamania ekranu.

Opublikowano (edytowane)

@Pentium D Co to za dyskusja? Nie wiem co było wcześniej ale za tekst "nie chce by Pan go sprawdzał" już bym go wysłał na drzewo. Druga sprawa, że jeżeli sprzedawałeś jako osoba prywatna to zwrotów nie musisz przyjmować. Mógł reklamować z tytułu rękojmi jak mu nie działał. Jednak brak kondensatora to uszkodzenie mechaniczne więc od razu bym odrzucił jego roszczenia i niech idzie do sądu. 

Przed wysyłką sprzętu robisz zdjęcia oraz filmiki na, których widać, że wszystko działa. Ja tak robię za każdym razem.

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, lokiju napisał(a):

Przed wysyłką sprzętu robisz zdjęcia oraz filmiki na, których widać, że wszystko działa. Ja tak robię za każdym razem.

+ zdjęcia z procesu pakowania nie zaszkodzą. 

Od jednej pamiętnej sytuacji, gdzie OLX zajumał mi pieniądze, to zacząłem paczki fotografować. :P 

Opublikowano

@lokiju foty z testów były w ofercie. Gość nawet sam sobie wypatrzył na fotkach jaką proc ma temperaturę. Dałem 7 dni rozruchowej bez rękojmi. Problem zgłosił do 24 godzin od odbioru paczki. Gdyby to był kondensator fabrycznie lutowany to bym posłał na drzewo, ale ten był lutowany przeze mnie więc wziąłem to na siebie. Trochę zbyt pochopnie jak się okazuje. 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, lokiju napisał(a):

@Pentium D Co to za dyskusja? Nie wiem co było wcześniej ale za tekst "nie chce by Pan go sprawdzał" już bym go wysłał na drzewo. Druga sprawa, że jeżeli sprzedawałeś jako osoba prywatna to zwrotów nie musisz przyjmować. Mógł reklamować z tytułu rękojmi jak mu nie działał. Jednak brak kondensatora to uszkodzenie mechaniczne więc od razu bym odrzucił jego roszczenia i niech idzie do sądu. 

jak mi ktos odeslal bez pudła, albo w nie oryginalnym opakowaniu tak jak ja wyslalem przez co przedmiot mogl sie uszkodzic w drodze powrotnej - kazda reklamacje odrzucałem

1. wyslany ram w pudle, odeslany w kopercie NIE BĄBELKOWEJ bo i tak nie dziala :E
2. mobo - sytuacja jak wyzej w dodatku z wywalonym mosfetem
3. komputer (matx) wyslany w pudle 50x60x50 z duza iloscia folii babelkowej w srodku (pol rolki poszlo) - niedziala gpu ponoc  - komputer zapakowany tak ze poprosty wrzucony do kartonu mniejszego na styk, folii oczyisxcie brak BO jemu ta folia sie przyda - efekt - uszkodzona obudowa i zlamane pcb w mobo, gpu tez uwalone - najlepze ze szedł w zaparte ze tylko chce zwrot kasy i nie chce komputera spowrotem - po pol roku sprzedalem czesci tego kompa za 70% ceny tej co wystawilem - gosc ani kasy ani kompa
4. mobo z mega duzą rysą na spodzie - co najlepsze POK oddalo gosciowi kase, a mnie nie wzieli - plyta zostala u mnie

Edytowane przez duniek
  • Upvote 1
Opublikowano

Dziś temat z OLX dostałem telefon inny szrot rozwalony  niż w ofercie co kupiłem najlepsze jest w tym ze gość robił zdjęcia tego telefonu co miał mi wysłać tym szrotem i   wszystkie fotki zostały w pamięci :hihot:

Zobaczymy co na to OLX.......

• Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano

Czy oni są ku*wa normalni w tym Allegro?

"Treść Twojej wiadomości wysłanej do ****** zawierała propozycję zakupu poza Allegro, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy."

Która?

"Hej, poproszę o dokładniejsze zdjęcie socketu."

"Poza audio reszta sprawna?"

Banda z**bów. Pewnie przez to poza już zbroja osrana bo 2,50 zł prowizji by przeszło koło nosa.

• Haha 3