Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@ryba Panie kolego, widzę, że miesiąc wakacji nie pomógł ochłodzić emocji! 😅

Powiem prosto i krótko: życie jest zbyt piękne (i zbyt krótkie), żeby walić 5000 znaków rozprawki o Diablo 4 – serio, aż tak chcesz się męczyć czytając o grze, którą i tak uważasz za "gówno"? To prawie jak kupić bilet na koncert Zenka i oczekiwać, że zagra Metallicę!

Zamiast marnować czas na wypracowania dłuższe niż kolejki do serwerów Blizzarda na premierę D4, polecam zagrać w coś, co daje Ci fun, a Diablo odpuścić, skoro tak Cię mierzi. 😜

Krótko mówiąc:
- Diablo 4 nie spełniło gigantycznych oczekiwań społeczności, bo Blizzard wybrał bezpieczne rozwiązania (czytaj: cyfrowy fast food zamiast rarytasów).
- Większość problemów, które wymieniłem wcześniej, dotyczy braku kreatywności, powtarzalności, dziurawej optymalizacji, swoich grzeszków ma sporo na sumieniu.

Na przyszłość: mniej jadu, więcej dystansu. Chyba, że chcesz żebym zrobił rozprawkę o Twojej niespełnionej miłości do Blizzarda – to dopiero byłoby tragiczne dzieło literatury! 😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Haha 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
6 godzin temu, Dominix napisał(a):

Poczekamy zobaczymy, już od tygodnia o tym było, wudijo coś wspominał. Dobrze że nie trzeba z tym czekać do dlc.

jednak nie oszukujmy się największe zmiany wejdą w patchu razem z kolejnym dodatkiem 

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Brolly napisał(a):

jednak nie oszukujmy się największe zmiany wejdą w patchu razem z kolejnym dodatkiem 

Ale to dopiero za jakies 6-9 miesiecy jesli 2 dodatek ma byc w 2026, wiec to sa jakies 2-3 sezony,  pewnie troche tych zmian bedzie juz wczesniej.

Ja 220 paragon wbilem, blisko 30h grania i jeszcze troche pofarmie. Za 3 tygodnie nowy sezon w wowie, pod koniec pazdziernika sezon w le wiec do tego czasu jeszcze bede z doskoku pogrywal. Build na hydry jest szybki i przyejmny, do takiego grania po 2-3h nawet idealny. pit 95 zrobiony, za jakis czas bede 100 probowal i moze troche na HC sprawdze.

Opublikowano

Jest jeszcze Torchlight, teraz nowy sezon ruszył. Ja w to nigdy nie grałem bo za mało czasu ale wiele ludzi (w tym ludzi mocno związanych z PoE) sobie to bardzo chwali.

Grafika dosyć specyficzna ale mi to nie przeszkadza bo lata temu tłukło się sporo w dwójkę. 

• Like 1
Opublikowano

Ja w sumie też poczułem przesyt. Jeżeli wrócę do ARPG to pewnie do PoE2 bo w to jeszcze nie grałem. Ew. inne klasy w LE lub może nawet w Grim Dawn popykam bo daaawno nie grałem. Aktualnie wróciłem (po raz 3 czy 4) do Stalker GAMMA po kilku miesiącach. I znów mam ten motyw że się myśli o grze w wolnych chwilach. W D4 tylko na początku tak miałem, jak 1 raz levelowałem postać podczas kampanii ale i tak nie tak silne.

Opublikowano

Na 100% będzie klasa paladyna albo coś podobnego. 

Ja pewnie ogram dla kamapani i na obczajenie zmian ale bez gruntownej przebudowy endgame i sezonów to będzie tylko taki jednorazowy playthrough a to nie o to chyba chodzi w grze sezonowej. 

Opublikowano
W dniu 23.07.2025 o 21:58, Brolly napisał(a):

Będzie prezentacja dodatku na 99.9% musi wręcz skoro premiera gdzieś marzec/kwiecień 2026.

Dawać mi już Palka:yuppie: z mieczem i tarczą:glodny:

Podobno mają być też duże zmiany, jak rework drzewka umiejętności u każdej klasy.

• Upvote 1
Opublikowano

Słyszałem o tym i te "tajemnicze" wypowiedzi streamerów.

Ale uwierzę jak zobaczę bo ta cała przebudowa może skończyć się na 3 gałązkach zamiast 2 i innych drobnych zmianach które tak naprawdę wiele nie zmienią. 

Opublikowano (edytowane)

To tylko teorie także take it with grain of salt jak mówi rob, premiera dodatku kwiecień ale czekać na 20 sierpnia na gamescom na info.

Do tego pierwszy film ze SPOILEREM 

NIE WYCZYMIE JUŻ !!!!! 8:E 

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Byle do dodatku:) no i oby jubileuszowy 10 sezon:jupi: dostał jakieś większe zmiany:wariat:

Podobno te wszystkie zmiany mają już wchodzić po trochu od kolejnego sezonu z każdym kolejnym no i dodatek.

Bo ludzie by nie wytrzymali psychicznie gdyby "wszystkie dobre zmiany" czy tam "blizzard is coocking" weszło by dopiero w kwietniu z dodatkiem na raz 8:E 

Edytowane przez Brolly
  • Haha 1