Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, ryba napisał(a):

E8400 to za piataka albo free sie ogarnialo, E8600 to jednak juz 60zl za sztuke :E I tak jak wczoraj gadalismy, wsadzilem randoma i FSB550 wall :D druga juz fajniejsza.

Kupowałem te e8400 w pakietach po 100 :) a oprócz tego pojedyncze sztuki. Do binowania mam jeszcze 50 Q6600, kilkanaście i7 920, a tak to pojedyncze sztuki. Ogólnie mówiąc to mam chyba szczęśliwą rękę w loterii krzemowej - jak w tym roku kupiłem 2 sztuki fx-6300 do zabawy, to jeden robił 4.9 all-core, drugi 5.2 i pifast/1m 5.4+ na wodzie.

Opublikowano

HF :E ja przy 10 sztukach juz mam odechciewajke. Finalnie i tak C2D trzeba na zimnie sprawdzic, bo procek roznie sie skaluje, nagle FSB wall na jednym dostanie +5, na innym +100.... kocham te stare zlomy, ale jednoczesnie nienawidze.

• Upvote 1
Opublikowano

Przerzuciłem 80, najlepszy e8400 z tego na wodzie [email protected] robił, bartx dostał ode mnie 10 do zabawy, to jeden z tej dychy robił 5.2 na wodzie. Jak już nie mam naprawdę co robić, w stylu patrzenie jak farba schnie, to biorę dychę i wrzucam w rexa/pe3, zdrowiej chyba niż walić browce albo inny koks.

Zgadzam się co do metody, oznaczam sobie top 10% i z nich będę brał na zimno, ewentualnie jeszcze takie, co są mega gorące na zwykłym napięciu, bo to oznacza high leakage i powinno dobrze na zimno odpowiadać. Tylko jak masz takiego co robi 4.5 a drugiego 5.0, to naturalnie zaczniesz od lepszego, bo wydaje się, że wyżej doleci. A jak jest, to sami wiemy :P