Skocz do zawartości

God of War Ragnarök

azgan

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, caleb59 napisał:

@Frog67 bo o ile pamiętam gra (grał?) w to intensywniej.

Gram gram jeszcze, teraz robie Valhalle i nie spodziewałem się że zrobią z God of War  rogalika 

Ogólnie jeśli idzie o stan techniczny to bym powiedział że jest dobrze, lock on na K+M został naprawiony już nie przeskakuje jak wariat można używać, stabilność gry też poprawiona chociaż nie jest idealnie i pojedyńcze crashe mogą się zdarzyć.

Dnia 31.10.2024 o 07:55, Kabor napisał:

Jaki jest stan gierki. Czy już połatali odpowiednio. Właśnie jestem na końcówce HFW i zastanawiam się czy zagrać w Ragnaroka czy może jednak Ghost of Tsushima.

Dnia 31.10.2024 o 08:39, caleb59 napisał:

Najważniejsze, że załatali w ostatniej aktualizacji kolejną porcję crashy oraz zamulanie fps spowodowane teseleacją podczas przejść między teleportami. Trzeba zapytać @Frog67 bo o ile pamiętam gra (grał?) w to intensywniej.

A graficznie też jest już poprawiona ?

Też mam około 16 godzin i nie wiem czy skończę. O ile główna fabuła daję radę, nawet powiedziałbym, że jest lepsza, bardziej zróżnicowana od 1, to pobocznych aktywności totalnie nie chcę mi się robić.

I ten świat, jego konstrukcja, totalnie mi nie leżą. Niedawno skończyłem star wars jedi ocalały i tam mapa jak i eksploracja o wiele bardziej przypadła mi do gustu.

Niby elementy bardzo do siebie podobne, ale ta ''otwartość'' mapy w sw, zdecydowanie lepsza.

Edytowane przez Tomek_ITH

Moim zdaniem zdecydowanie za późno  dostajemy w grze włócznie Draupnir to wielki błąd, bo przez większość gry tylko mijamy tereny których nie możemy zwiedzić bo brak włóczni, a już jak zdobędziemy to tego tyle jest nagromadzone po drodze że może zniechęcić.

No i druga część ma zdecydowanie problem z progresem power levelu Kratosa coś co w jedynce było zrobione dobrze.

Wczoraj miałem ciekawy bug w Valhalli mianowicie komunikat z otwarcia skrzyneczki z reliktem nie zniknął mi tylko został na stałe :E

ILBmBMP.jpeg

Edytowane przez Frog67

@Frog67 Dokładnie, nim się nacieszymy włócznią to już koniec gry. Na początku nie idzie przejść przez krzaki, które trzeba spalić. Potem znowu wrócić z włócznią, aby przejść dalej po jedną skrzynię itd. Po przeczytanie wątku o nowym dragon age, to i w ragnaroku fani inkluzywności znajdą coś dla siebie.Nie licząc czarnej angrbody to misja z tęczowym kociołkiem opowie wam postępową historię. Kopalnia w Swartalfheimie to ogromny spadek fps na ARC A770, niezależnie od ustawień.

ScreenShot-2024-11-1_15-17-25.png

2 godziny temu, Tomek_ITH napisał:

Też mam około 16 godzin i nie wiem czy skończę. O ile główna fabuła daję radę, nawet powiedziałbym, że jest lepsza, bardziej zróżnicowana od 1, to pobocznych aktywności totalnie nie chcę mi się robić.

I ten świat, jego konstrukcja, totalnie mi nie leżą. Niedawno skończyłem star wars jedi ocalały i tam mapa jak i eksploracja o wiele bardziej przypadła mi do gustu.

Niby elementy bardzo do siebie podobne, ale ta ''otwartość'' mapy w sw, zdecydowanie lepsza.

Nie trzeba robić pobocznych by ukończyć fabułę;) Więc olej.

Dokładnie jest ten sam problem co w GoT - zapewne biblioteki Playstation SDK blokują poprawne wyłączanie gry i Steam non stop pokazuje, że gra działa w tle, problem pojawił się po aktualizacji 24H2 do Windows 11: https://steamcommunity.com/app/2322010/discussions/0/7203035958217617121/

Ciekawostka! Jeśli włączysz grę i w menu głównym od razu ją wyłączysz jest wszystko git - jeśli włączysz i trochę pograsz dopiero wtedy pojawia się ta inba - zapewne dlatego, że Playstation overlay, który korzysta z ich bibliotek SDK ładuje się po wczytaniu sejva/rozpoczęciu gry.

Edytowane przez caleb59

Właśnie skończyłem 100% powinna być następna część bo na siłę chcieli to skończyć,a gracze byli by wściekli bo musieli był czekać na kontynuacje.Teraz to ja będę wściekły bo chciałbym znowu zagrać ale w inną część.Pewnie jakaś będzie ale będę już za stary był trzymać pada,albo widzieć monitor.

Może zagrane nową grę +  dopiero po Vallhali.