userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 9 godzin temu, MrKetiw napisał(a): na pc owszem to wszystko jest ostre i mile dla oka ale widać że to gra z ps4 Dla mnie wizualnie jest to topka obecnych czasów. Gra na PC dostała drugie życie i wizualnie na maksymalnych ustawieniach jest przepaść względem tego co było na konsolach. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
sideband 1 773 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Dobrze, że napisałeś dla Ciebie Do topki daleko brakuje. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Śmiało można to postawić obok Cyberpunka, RDR2, Alana Wake 2 czy Horizona. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL
MrKetiw 128 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 17 minut temu, userKAMIL napisał(a): Dla mnie wizualnie jest to topka obecnych czasów. Gra na PC dostała drugie życie i wizualnie na maksymalnych ustawieniach jest przepaść względem tego co było na konsolach. Względem konsol tak ale w porównaniu do innych gier widać że to gra z ps4 więc nie przesadzaj 👍 6 minut temu, userKAMIL napisał(a): Śmiało można to postawić obok Cyberpunka, Alana Wake 2 czy Horizona. Chyba oszalałeś. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia W żadnym wypadku nie przesadzam. Gra wygląda kapitalnie i wizualnie jest jedną z najlepszych na rynku. 1 1
sideband 1 773 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 17 minut temu, userKAMIL napisał(a): Śmiało można to postawić obok Cyberpunka, Alana Wake 2 czy Horizona. Oświetlenie to nawet nie stało obok CP2077 z PT. Geometria/textury cacy, ale tylko w bliskim polu czasem śmiechowe są te bitmapy w oddali Gra broni się dopracowaniem niektórych detali i smaczków, których brakuje w innych grach, ale stricte grafika to nie jest żaden szczyt. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Oczywiście, że jest i tylko nie wielka grupa gier ma dziś taką jakość. Nie chodzi aby teraz każdy piksel porównywać. Całościowo jest to TOPka. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 22 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Gra na PC dostała drugie życie i wizualnie na maksymalnych ustawieniach jest przepaść względem tego co było na konsolach. Sorry ale wzgledem PS5 nie ma zadnej przepasci, troche lepsza rozdzialka i filtrowanie i nic wiecej.
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Sorry ale wzgledem PS5 nie ma zadnej przepasci, troche lepsza rozdzialka i filtrowanie i nic wiecej. Młody ogrywa akurat w tym samym czasie na PS5. Więc podglądam nieraz co i jak. Osobiście od razu ostrość obrazu rzuca mi się w oczy. Na PC jest naprawdę igła! Nie mówiąc już o 120 vs 60FPS. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia A jak na konsli opdialisz Fidelity tryb to juz wgl roznice sa znikome, poza fps oczywiscie. Teraz, userKAMIL napisał(a): Osobiście od razu ostrość obrazu rzuca mi się w oczy. jak grasz w natywnym 4k to oczywiscie ze bedzie ostrzej i to wyroznia kazdy port na PC 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): jak grasz w natywnym 4k to oczywiscie ze bedzie ostrzej i to wyroznia kazdy port na PC Oczywiście i dlatego praktycznie każda gra to przepaść już ze względu tylko na rozdzielczość. Mi na konsoli w tej chwili ciężko grać w cokolwiek powoli... Oko przez lata się już przyzwyczaiło do 4K teraz jeszcze te 120FPS doszło. P.S. Porównuje do trybu wydajności z PS5 bo 30 klatek to czysty masochizm już jest w dzisiejszych czasach. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
tgolik 546 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Sorry ale wzgledem PS5 nie ma zadnej przepasci, troche lepsza rozdzialka i filtrowanie i nic wiecej. A płynność w natywnym 4k DLAA? Też niewiele lepsza niż na PS5? Dla mnie 90-120 fps na PC względem 30 fps na PS5 to jest wizualna przepaść. Edytowane 24 Kwietnia przez tgolik
krzysiek_1990 74 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia nudno na warcie porysujmy siusiaczki
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 5 minut temu, tgolik napisał(a): A płynność w natywnym 4k DLAA? Też niewiele lepsza niż na PS5? Dla mnie 90-120 fps na PC względem 30 fps na PS5 to jest wizualna przepaść. Plynnosc to plynnosc, a jakosc grafiki to jakosc grafiki, nie pisalem nic o plynnosci tylko o jakosci grafiki, ktora miedzy konsola jest prawie identyczna. 8 minut temu, tgolik napisał(a): wizualna przepaść. Wizualna jakosc obrazu, a plynnosc obrazu to dwie rozne rzeczy Jak bedziesz mial gownianie wygladajaca gre w 240fps to tez napiszesz, ze wizualnie gra wyglada super?? No nie 1
tgolik 546 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Tekstury w grach w 30 fps w ruchu, szczególnie w czasie obrotu kamery, to rozmyta paćka. W 120 fps są ostre i czytelne. Więc tak, nawet najlepsza tekstura w czasie rzeczywistej rozgrywki wygląda o niebo gorzej przy niskiej płynności. Kupiłem RTX 4090 dla tych samych gier w które grałem na RTX 3080 tylko po to, by grać ciesząc się ostrymi teksturami w ruchu dzięki wyższej płynności. 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 4 minuty temu, tgolik napisał(a): Tekstury w grach w 30 fps w ruchu, szczególnie w czasie obrotu kamery, to rozmyta paćka. Granie w 30fps to zaden komfort ale przypomne, ze na konsoli masz 60fps lub odblokowany framarate i nie potrzeba do tego karty za 10k, zeby cieszyc sie wizualna uczta A jak juz nawiazujesz do tekstur to caly obraz jest mniej rozmazany jak jest wiecej fps, a nie tylko textury
tgolik 546 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Masz na konsoli 60 fps ale przy jakości jak na karcie za 1500 zł. Na karcie za 10k masz 120 fps przy jakości ultra.
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 41 minut temu, Phoenix. napisał(a): Plynnosc to plynnosc, a jakosc grafiki to jakosc grafiki, nie pisalem nic o plynnosci tylko o jakosci grafiki Ojjj widać kolego, że nie jesteś na co dzień przyzwyczajony do 120FPS. Też tak kiedyś mówiłem... Głupia myszka w windowsie chodzi inaczej. XD 34 minuty temu, tgolik napisał(a): Tekstury w grach w 30 fps w ruchu, szczególnie w czasie obrotu kamery, to rozmyta paćka. W 120 fps są ostre i czytelne. Więc tak, nawet najlepsza tekstura w czasie rzeczywistej rozgrywki wygląda o niebo gorzej przy niskiej płynności. Dokładnie! Tego nie da się wytłumaczyć i trzeba zobaczyć... Pograć kilka dni\tygodni i wrócić do 60FPS. Jakość obrazu w ruchu to jest zupełnie inny poziom. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ojjj widać kolego, że nie jesteś na co dzień przyzwyczajony do 120FPS. Też tak kiedyś mówiłem... Ja gram w wyzszym fps na codzien niz Ty i nie po to kupilem 360hz monitor, zebys mi pisall ,ze nie jestem przywyczajony do 120fps I nie musisz mi wmawiac na sile jak to wersja na PC jest zajebista w stosunku do konsoli bo to subiektywna opinia i wdg mnie nie jest, jest plynniej, jest wieksza rozdzialka i to tyle i az tyle, ogralem tlou na obu sprzetach. Zreszta zadna gra na PC jesli chodzi o exy sony to nie jest zadna gigantyczna przepasc. Mam konsole, mam PC i gram na obu Edytowane 24 Kwietnia przez Phoenix.
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): nie musisz mi wmawiac na sile jak to wersja na PC jest zajebista w stosunku do konsoli bo to subiektywna opinia Ależ ja Ci nic nie wmawiam to jest tylko moje zdanie... 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ja gram w wyzszym fps na codzien niz Ty i nie po to kupilem 360hz monitor Jeżeli faktycznie tak jest to tym większe moje zdziwienie, że nie do końca widzisz tak subtelną różnicę miedzy 30-120FPS. Jakość obrazu przy takiej różnicy klatkarzu to jest KOSMOS! 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Zreszta zadna gra na PC jesli chodzi o exy sony to nie jest zadna gigantyczna przepasc. Mam konsole, mam PC i gram na obu Może czas do okulisty. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 1 minutę temu, userKAMIL napisał(a): Jakość obrazu przy takiej różnicy klatkarzu to jest KOSMOS! Nazywaj rzeczy po imieniu, plynnosc obrazu Jakosc grafiki to nie plynnosc obrazu. jak samochod jedzie 30km/h ,a 60km/h to mowimy ze jedzie szybciej tak jak przy wiekszej plynnosci sie mowi, ze jest plynniej. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Teraz, Phoenix. napisał(a): Nazywaj rzeczy po imieniu, plynnosc obrazu Jakosc grafiki to nie plynnosc obrazu Właśnie na to już kolega wyżej zwrócił Ci uwagę. Ty tego zwyczajnie nie rozumiesz... 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Ja nazywam rzeczy po imieniu i podałem ci wyżej przykład, jak gra będzie wyglądać jak gówno ale będzie w 240fps to też powiesz, że to wizualna uczta ? Czy stwierdzisz że gra wygląda słabo ? Bo fps tej jakości nie zmieni.🤣 Naucz się że odbiór wizualny gry składa się na jakość grafiki czyli to jak jest realistyczna i jak widzimy ją statycznie powiedzmy oraz na płynność obrazu wrażana w fps. Jak stoisz i podziwiasz widok w grze gdzie obraz jest staryczny to 120fps nie jest ci do niczego potrzebne żeby ocenić oprawę graficzną. 17 minut temu, userKAMIL napisał(a): Jeżeli faktycznie tak jest to tym większe moje zdziwienie, że nie do końca widzisz tak subtelną różnicę miedzy 30-120FPS. A gdzie ja napisałem że nie widzę ? Przecież wyraźnie od początku rozmowy napisałem że nie mówię o płynności gry tylko o jakości grafiki. A ty dwie różne rzeczy lądujesz pod jedno słowo. Twoją wizualną ucztę. Napisałem też swoje zdanie o 30fps że to żadna komfortowa rozgrywka. Ja cały czas pisze o jakości grafiki a nie o płynności a ty podczepiasz jedno i drugie pod jedno, dlatego nie da się z tobą dogadać. Odpalcie sobie grę sprzed 20lat w 500fps i napiszcie czy to super wizualna uczta bo gra ma tak duży fps 🤣 I tak jak pisałem wcześniej poza wyższą rozdzielczością na PC ale to przecież też nie zawsze bo nie każdy gra w 4k więc to żaden koronny argument i płynnością obrazu gdzie 60fps na padzie jest komfortowe do takich gier to gdzie jest ta przepaść ja się pytam ? W którym momencie mogę przecierać oczy jako PC Masterrace? 😎 Edytowane 24 Kwietnia przez Phoenix. 2
userKAMIL 856 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 37 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ja cały czas pisze o jakości grafiki a nie o płynności a ty podczepiasz jedno i drugie pod jedno, dlatego nie da się z tobą dogadać. Nie, Ty cały czas nie rozumiesz, że ta jakość jest uzależniona od tej płynności. Wszystkiego dobrego! Nie mam zamiaru Cię na siłę uświadamiać. 37 minut temu, Phoenix. napisał(a): W którym momencie mogę przecierać oczy jako PC Masterrace? 😎 ...i jako przykład podajesz statyczny obrazek. Właśnie o tym mówimy. XD Tego napisu na bramie "GATE EAST 2'' nawet nie dasz rady przeczytać pod czas ruchu kamery. Przy 120FPS masz igłę. Edytowane 24 Kwietnia przez userKAMIL 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Jakość to zbyt ogólnikowe słowo i każdy jak widać może interpretować po swojemu , dla mnie na jakość obrazu składa się jakość grafiki oraz płynność obrazu i tyle. I tak jak pisałem wcześniej płynność obrazu przy słabej oprawie graficznej nie sprawi, że jakość grafiki będzie wow 1
Rekomendowane odpowiedzi