Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A konsole dwa pacze do tyłu względem pc i cisza ze strony dewów od 2 tygodni :cool: te mostly negative na steam musiały zaboleć :D

nie gram bo gra chodzi ujowo na Pro i czekam aż łaskawie wypuszczą patch na konsoli

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano

Dla mnie osobiście bardzo dobra gra. W zasadzie poza drobnymi duperelami które czasami potrafią wqrwić gra mi się świetnie. Na samym początku byłem lekko zagubiony ale jak już podniosłem Empyrean Greataxe i poszedłem sprawdzoną ścieżką rozwoju - tank, siła, dużo staminy i duży ciężki oręż 😀 to gra mi znakomicie. Kombo topór / flamebring'er sprawdziło się na wszystkich bossów, a zostały mi chyba 3 jeszcze łącznie. Beta BF6 zaburzyła mi trochę ciągłość eksploracji Wuchang'a. No właśnie, eksploracja i świat też bardzo mi się podoba. Technicznie zero problemów u mnie, brak ścinek czy innych anomalii, gra śmiga elegancko. Niech Ci Azjaci dalej trzepią te soulslike'i bo dobrze im to wychodzi 👍

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie no teraz można powiedzieć że chodzi dobrze, czasami trafi się traversal stuttering jak wchodzimy czy cofamy się do innej lokacji ale ogólnie do wydajności większych zastrzeżeń miec już nie można.

Opublikowano (edytowane)

Ja zacząłem grać 3-4 dni po premierze, tyle że są wakacje więc przy kompie człowiek mniej siedzi. No i u mnie jak w każdej tego typu grze - lizaniem ścian i zaglądanie pod każdy kamień 😀  Do tego beta BF6, więc będę kończył w przyszłym tygodniu. No i potem NG+

Jakkolwiek od samego początku żadnych optymalizacyjnych problemów nie uswiadczylem, poza tym co wspomniałeś, delikatne dropnięcie przy zaczytywaniu lokacji. 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
5 godzin temu, Frog67 napisał(a):

Moim zdaniem o ile poprawa wstawania byla wręcz wymagana jak i wyczekiwana, tak skrócenie animacji picia leczenia mogli zostawić, teraz mam wrażenie że pijemy tak o połowe krócej!

Dwa razy przeszedłem grę przed patchem, który skrócił animację picia potek…:cool: Ale lipa, teraz gra tylko dla casuali. :(  :E 

Opublikowano
4 godziny temu, Kabor napisał(a):

Co do broni da się grać dwoma na raz. Tak ostatnio przeszedłem ER oraz LOTF i mi taka gra bardzo podeszła.

48 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Zawsze tak gram. Szkoda że w Wukongu się nie dało.

Sam siebie zacytuje. To miało być pytanie nie stwierdzenie dlatego je ponawiam. A za karę :boink:.

Co do broni da się grać dwoma na raz?

Opublikowano

Tak, możesz śmiało używać dwóch broni w walce. Masz nawet umiejętność "Swift Draw”, która pozwala gładko przełączać się między główną a dodatkową bronią i dorzuca przy tym kolejne kombosy.

https://img.game8.co/4220944/88dcf6c9300271b8fc43278784dadcb4.mp4/show

Ja tego nie używałem zbyt często - czasem nawet mnie irytowało, gdy przypadkowo przełączałem się na drugą broń, kiedy wcale tego nie chciałem. Więc wyłączyłem całkowicie. 

Opublikowano (edytowane)

Tak sobie oglądalem rózne materiały o Wuchangu nt broni i praktycznie większość powiela te samą bzdure jeśli idzie o jednoręczne i feathering że Plumed grace (piórzasta laska) to najlepsza broń, a ja powiem guzik prawda miecz Zhanlu zjada go na śniadanie, róznica jest wyraźna i tylko bonus do mocy zaklęć ma wyższy, a tak to pod kazdym względem nawet się nie umywa

Plumed Grace i obrażenia 

5DpiT28.jpeg

Miecz Zhanlu 

6Q6jKnc.jpeg

Nic dziwnego ze to najtrudniejsza do zdobycia broń w grze którą łatwo przeoczyć bo wystaczy ignorować Niana lub wybierać nie te opcje dialogowe :E 

Edytowane przez Frog67
  • Upvote 1
Opublikowano

Czy Plumed Grace łatwiej zdobyć? W sumie tak, tylko trochę bez sensu, że trzeba najpierw pokonać ostatniego bossa. Jak ktoś nie planuje NG+, to ta broń praktycznie mu się nie przyda. :E

Z jednoręcznych najlepiej mi siadł Darkfrost Edge, głównie przez pierwszy skill - Evasive Maneuver. Totalne OP, przynajmniej przed patchem 1.5 (nie wiem jak teraz). Wciskasz jeden przycisk, robisz uniki we wszystkie strony i jesteś praktycznie nieśmiertelny. No ale to nie jest magiczny miecz.
A z tych magicznych to i tak większość lata z Astral Blade, bo wpada już gdzieś na początku. 

Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Czy Plumed Grace łatwiej zdobyć? W sumie tak, tylko trochę bez sensu, że trzeba najpierw pokonać ostatniego bossa. Jak ktoś nie planuje NG+, to ta broń praktycznie mu się nie przyda. :E

Z jednoręcznych najlepiej mi siadł Darkfrost Edge, głównie przez pierwszy skill - Evasive Maneuver. Totalne OP, przynajmniej przed patchem 1.5 (nie wiem jak teraz). Wciskasz jeden przycisk, robisz uniki we wszystkie strony i jesteś praktycznie nieśmiertelny. No ale to nie jest magiczny miecz.
A z tych magicznych to i tak większość lata z Astral Blade, bo wpada już gdzieś na początku. 

Miecz Zhanlu też wypada dosyć późno bo na początku 4 rozdziału i to pod warunkiem że po drodze nie pokpiliśmy zadania z Nianem, które pratycznie ciągnie się od początku gry.

Jak zmieniałem Astral Blade na Zhanlu to jakbym się przesiadł z Punto do Ferrari :E   

Taka różnica jeśli idzie o obrażenia robione przez sam miecz, moc zaklęć trochę mniejsza 146 vs 133 na Plumed Grace 160 ale ja dziękuje za taki miecz, wydaje mi się ze Astral już od niego szybszy i mocniejszy.

Wczoraj widziałem jakąś Tier liste broni w Wuchangu od najgorszej do najlepszej gdzie pokrywała się z moimi odczuciami.

Plumed Grace gdzieś w środku, Astral na 3. miejscu na 2. Zhanlu a na pierwszym -  Parowa włócznia, chociaż Astral Blade dałbym nieco niżej.

Gdy zmeniłem na Zhanlu to dziadyga Ethernal Glory padł momentalnie, atak włócznią z rodzaju Fethearing poskładał go momentalnie.

A DarkFrost Egde używalem ale krótko, poza tym unikiem ta broń nic nie ma, a w momencie gdy znajdujemy eteryczny czar (który jest dokładnie tym samym) i też kosztuje jeden ładunek to ten miecz kompletnie traci sens. 

Na początku gry owszem czy podczas pierwszej walki Honglan żeby unikać jej ciosów jest nieoceniony, ale w sumie można go zastąpić czarami Alacrity, czucone w dobrym okienku i też unikamy ciosów odzyskujemy jeden i rzucamy czar! same korzyści.

Opublikowano

Ale ten eteryczny czar działa z opóźnieniem, więc trzeba go rzucać zanim wróg zaatakuje. Skill z tego miecza wydaje mi się dużo bezpieczniejszy i prostszy w użyciu. Do tego miecz jest praktycznie na samym początku gry, a ten spell, jeśli dobrze pamiętam, dopiero w trzeciej lokacji - chociaż to zależy jak kto grał, bo jedną można całkowicie pominąć i wrócić tam później.

Generalnie i tak nie przepadam za żadnym jednoręcznym - większość tych czarów była dla mnie taka meh, przynajmniej na starcie. Dopiero w endgame trafia się parę naprawdę wartych używania, szczególnie ta ochrona "bańka”. :D 
Ale i tak najlepsze dla mnie kombo to:

Greate Axe + bańka. Jeszcze łatwiej się tego używa odkąd zdjęli hyper armor przeciwnikom po ostatnim patchu. 

Opublikowano

@Jaycob Czar eteryczny dziala z opóźnieniem ale za to przez 5s. więc w sumie nie jest źle.

Pierwszy naprawde dobry czar, który BARDZO pomaga w walce z Honglan dostajemy już niemal na początku gry!

Echo of Ling Bingzhai - naprawde robi dobre obrażenia dla Honglan dodatkowo czar jest Alacrity czyli mozemy nim uniknąć obrażeń! zaatakować! ale wymaga timingu.

A pierwszy naprawde dobry czar moim zdaniem dostajemy po Bo Sorcerer i jej Ech.. czar lodowy

Opublikowano (edytowane)

Plus jeszcze bym dodał na przykładzie Honglan:

Jezeli widzimy ze magia feathering na nią działa świetnie, ma słabość to wykorzystajmy darmowy reset i powiedzmy kasujmy sobie punkty wsadzone w magie przepiszmy w feathering na czas walki, takie wykorzystywanie darmowego resetu też pomaga - i nie nie trzeba resetować całego drzewka wystarczy te 10-15pkt. wsadzonych tam gdzie nam się nie przyda w walce.

Takie wykorzystywanie mechanik gry też pomaga. 

Edytowane przez Frog67
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...