Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kumam tych wszystkich narzekań na optymalizację, bo u mnie gra śmiga mega płynnie na max ustawieniach z FSR w 1440p. Jasne, graficznie to trochę średniak, powiedziałbym, że poziom poprzedniej generacji, ale widoczki i klimat miejscówek są świetne.

Zdjąłem już dwóch bossów i w sumie obeszło się bez dramatu - padli w 1-2 podejściach
Co do walki, mam trochę mieszane uczucia. Wrogowie mają jakiś dziwny "hyper armor”, bo można ich tłuc ile wlezie, a oni i tak kończą animację ciosu, jakby nic się nie stało. :E 

No i wejście do wody = momentalny zgon. xD Serio, co tam jest, kwas? :E  Zero wytłumaczenia w fabule. 

Największy plus to narazie eksploracja. Recenzje miały rację - vibe jak w DS1. Masa przeplatających się ścieżek, skróty prowadzące do wcześniejszych miejscówek…

Opublikowano

Korci, żeby kupić i wesprzeć dewa, który daje fajną grę z atrakcyjną protagonistką. Od Wukonga się odbiłem przez projekt protagonisty, jego głos i rozgrywkę boss rush.

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem inspirowanie się innymi grami i dorzucanie czegoś od siebie, ale kopiowanie starych, słabych rozwiązań to już przesada. Serio, bieganie pod B? Jak mam w tym czasie obracać kamerę prawym analogiem, skoro muszę odrywać palec? A do tego dash jest na tym samym przycisku, więc za każdym razem jak chcę zacząć biec, postać najpierw robi bezsensownego dasha.

@dawidoxx wiesz może jak się paruje? 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Wejście do wody tylko po kostki = zgon :E

Na razie to gierka mega łatwa.. nie jest to poziom wukonga.

Znalazlem topór na początku gry... laduje pkt w siłe i 2 boss za pierwszym podejściem zrobiony..

Jak oceniasz feeling sterowania i walki? 

Szukam większej liczby powodów do zakupu oprócz miłej dla oka protagonistki i dobrego projektu poziomów :D

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Znalazlem topór na początku gry... laduje pkt w siłe i 2 boss za pierwszym podejściem zrobiony..

Nieźle. Dla mnie ten topór trochę za wolny. Szkoda tylko, że blokować można wyłącznie tą bronią.
Ja teraz używam dwóch mieczyków, które kupiłem od jakiegoś NPC:

DhvMG0.png

BTW, trochę tu jest NPC'ów i dialogów. Jestem dopiero na początku gry, a już naliczyłem ich 10 :D - to dość nietypowe jak na ten gatunek.

Edit: Zapomniałem wspomnieć, że fajne jest też to, że można bez ograniczeń resetować drzewko umiejętności.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Jaycob napisał(a):

A do tego dash jest na tym samym przycisku, więc za każdym razem jak chcę zacząć biec, postać najpierw robi bezsensownego dasha.

Lipa akurat z tym.. najgorsze ze nie przypisać sprintu np wciśniecie lewego analogu.. Odnośnie parowania to na razie nie wiem o ile w ogole jest :E  Na toporze działa LT

9 minut temu, @MUZ napisał(a):

Jak oceniasz feeling sterowania i walki? 

Szukam większej liczby powodów do zakupu oprócz miłej dla oka protagonistki i dobrego projektu poziomów :D

Jeśli grałeś w wukonga to ten sam praktycznie feeling ;)

Edytowane przez dawidoxx
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Rozumiem inspirowanie się innymi grami i dorzucanie czegoś od siebie, ale kopiowanie starych, słabych rozwiązań to już przesada. Serio, bieganie pod B? Jak mam w tym czasie obracać kamerę prawym analogiem, skoro muszę odrywać palec? A do tego dash jest na tym samym przycisku, więc za każdym razem jak chcę zacząć biec, postać najpierw robi bezsensownego dasha.

Nie da się ustawić jak się chce?

6 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nieźle. Dla mnie ten topór trochę za wolny. Szkoda tylko, że blokować można wyłącznie tą bronią.
Ja teraz używam dwóch mieczyków, które kupiłem od jakiegoś NPC:

BTW, trochę tu jest NPC'ów i dialogów. Jestem dopiero na początku gry, a już naliczyłem ich 10 :D - to dość nietypowe jak na ten gatunek.

Edit: Zapomniałem wspomnieć, że fajne jest też to, że można bez ograniczeń resetować drzewko umiejętności.

Fajna d...a:lovin:

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie da się ustawić jak się chce?

Niezbyt. Wszystko jest zapchane, nawet pod L3 (gdzie w normalnych grach zwykle jest bieg) przypisano dodatkową zdolność.

42 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Jeśli grałeś w wukonga to ten sam praktycznie feeling

Chyba jednak nie, mi się wydaje, że feeling walki był dużo lepszy. 

Znalazłem parry w drzewku:

DhLpMk.png

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

U mnie na 7800XT w 1440p + FSR (bez FG), wszystko na maksa i jak do tej pory zero problemów z grą.

Kup na Steam - masz 2h na testy, ewentualnie GejPassa za 4 dyszki i najwyżej zmienisz na coś innego.;) Najlepiej samemu sprawdzić, bo nikt tutaj gwarancji Ci nie da.

Alexander to ty?

Dhu1SF.png

:E 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Oglądam streama u kolesia, ma wszystkie detale na Wysokie- chyba tylko cienie można dać 2 oczko wyżej na Extreme. Gra na 1440p z DLSS i blokadą na 60fps. Ma RTX 4070Ti. Widzę jak to działa i sam streamer powiedział, że działa bardzo dobrze, nie ma nic złego w działaniu gierki.

Kiedyś zagram, teraz nie mam na to czasu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Czy jest aż tak źle z optymalizacją jak mówią oceny na Steam, czy jednak przesada i mogę kupić jak mi się gra podoba? :E 

W 4k/max  na moim konfigu sa okazjonalne ścinki.. ogólnie gierka srednia gdybym ja kupił na steam to raczej poleciał by zwrot.

• Upvote 2
Opublikowano

W opcjach nie ma. Założę się że jest lumen. Gierka wydaje się spoko, ale na ten moment chyba nie mam ochoty ani czasu na kolejną grę. Musiałoby to być coś naprawdę świetnego i wciągającego. Nie wiem czy na razie nie oddam i kupię kiedyś na promce. Ostatnio trochę przejadły mi się soulslike. Ale jeszcze zastanowię się do jutra, bo mam dopiero 77 min na Steam.

• Upvote 1