Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadne szkło waszego telefonu nie uchroni podczas upadku, możecie wydać pierdyliard monet, a wystarczy niefortunne uderzenie i lipa... tak więc prześciganie się które szkło lepsze, jest bez sensu. Także jak wspomina @DITMD etui książkowe, a jak Wam przeszkadza, no to macie problem ;)  

Opublikowano

Co do szkła nie zgodzę się. Mam obecnie na swoim telefonie Rinkge a u żony był przez długi czas spigen i wielokrotnie szkło chyba uratowało ekran. Przyjęło na siebie uderzenie. 

Co do etui zgoda, książkowe daje dużo. Teściowi z 6m spadła Motorola Edge 40 I wszystko git.

Opublikowano
12 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Żadne szkło waszego telefonu nie uchroni podczas upadku, możecie wydać pierdyliard monet, a wystarczy niefortunne uderzenie i lipa... tak więc prześciganie się które szkło lepsze, jest bez sensu. Także jak wspomina @DITMD etui książkowe, a jak Wam przeszkadza, no to macie problem ;)  

Na każdy telefon mam Samsung Care. Jak w razie w zbije ekran to już nie moja sprawa. Szkła używam, bo powłoka oleofobowa jest cienka, jak siaki węża i szybko się wyciera. Folia i inne gumy nadają się do pakowania kanapek i na chu... poślizg na tym rysika jest, jak próba zjechania tyłkiem na zjeżdżalni w gumowych majtach. Przy etui kanapkowym tym bardziej potrzebne jest zabezpieczenie przed styraniem ekranu. 

Opublikowano
14 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Co do szkła nie zgodzę się. Mam obecnie na swoim telefonie Rinkge a u żony był przez długi czas spigen i wielokrotnie szkło chyba uratowało ekran. Przyjęło na siebie uderzenie. 

Co do etui zgoda, książkowe daje dużo. Teściowi z 6m spadła Motorola Edge 40 I wszystko git.

Dlatego mówię że wszystko zależy od kąta upadku telefonu, na co upadnie itp itd, czynników może być dużo, ale te samo szkło może uchronić telefon przed upadkiem z 1m czy dwóch, a spadnie z 30 cm pod ciulatym kątem, na jakiś kamyczek i polegnie :)

Ja co kupiłem szkło i nakleiłem, to telefon z automatu mi upadał... 6 lat temu kupiłem Mi9T, nie kupiłem szkła, ani nic, i oprócz delikatnych rysek to telefon mi nie upadł ani razu. Także jestem zdania, że jak już ma się szkło to jakoś inaczej dba się o telefon :) 

• Upvote 1