Skocz do zawartości

Skrypt czyszczący Win10/Win11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a z czym masz problem?

kod pisany z windowsa ma milion funkcji, niektore juz dawno zostaly zastapione a niektore nie sa poprawnie zainicjowane. jakies bledy sa normalne i beda bo ten system to kupa.

z czym konkretnie masz problem? bo jesli z niczym to wylacz podglad zdarzen i nie probuj na sile miec go czystego - to jest windows - naprwaisz cos to spieprzy sie cos innego i tak doprowadzisz sie do reinstalacji

• Like 1
Opublikowano

@leven ściągnij mój skrypt i wykonaj punkty 4 i 5, jak skończy uruchom ponownie system, odpal CMD jako admin i wklep -> sfc /scannow -> enter, jak zakończy znów uruchom ponownie PC, jeśli będzie dalej sypał błędami to daj znać

@Pan Mateoo z reguły tak, ale te błędy które ma to ukryte dwie usługi kernela, nie powinno aż tak nimi walić %-) 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wowo89 napisał(a):

@toska78 2GB do 4GB przydzielił, jeśli będzie potrzeba to rozszerzy już system automatycznie o te 2GB jeszcze.

Tak wiem, patrzyłem teraz to przydzielił 3527 MB.

@leven na której wersji masz te błędy? Normalny win11 25H2 czy LTSC bo pisałeś 15-go w temacie Windows11 że go zainstalujesz i podałeś nawet link do pobrania.

Edytowane przez toska78
Opublikowano
25 minut temu, toska78 napisał(a):

Tak wiem, patrzyłem teraz to przydzielił 3527 MB.

@leven na której wersji masz te błędy? Normalny win11 25H2 czy LTSC bo pisałeś 15-go w temacie Windows11 że go zainstalujesz i podałeś nawet link do pobrania.

LTSC nie powiódł się, ponieważ pobrałem ISO Enterpais, a ja mam licencje na PRO  :P 

No i postawiłem prawilnego obraza z MS WIN 11 PRO:

1.jpg

Opublikowano (edytowane)

Nie, komputer pracuje na spokojnych obrotach, 5.5 GHZ P-core bez E-core. Lajcik do gier :) 

Tylko te powiadomienia w podglądzie zdarzeń mnie wkurzają, bo dla czego takie są ?

Twój skrypt wykonany już wcześnie, po instalce systemu :) 

Ale zrobię jeszcze raz kroki 4 i 5 i restart. zobaczymy, co się wydarzy :P 

4 krok i zatrzymał się na 62.3% :P poczekam

1.jpg

EDIT: OK poszło :P 

Po 4 i 5 kroku tak to wygląda na razie:

3.jpg

Czy ten cały RunTimes dotyczy jakiegoś oprogramowania ?

Coś w tym klimacie ?

4.jpg

Edytowane przez leven