Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj ostatni dzień wsparcia Windows 10, więc jak nie używacie konta online i nie chcecie używać to lepiej dzisiaj wieczorem jest sprawdzić czy są aktualizacje, bo mogą również jutro zablokować Windows Update niezależne od wersji jak to było w Win 11 na nieobsługiwanym sprzęcie, że ciągle wszystko jest aktualne.

• Thanks 1
Opublikowano

Windows creator tool ponoć nie działa ,tak piszą na purepc

Ja dzisiaj kupiłem Windowsa 10 i go połączyłem z kontem 

Kiedy ten win12 wchodzi? Był chętnie porównał co się nie zmieniło na wzór 10tki 😆

Opublikowano (edytowane)

Tak jest od dawna. Drugi wtorek miesiąca to standardowy dzień wydawania aktualizacji. Natomiast w ostatnim tygodniu masz tzw. "preview updates".

Od wczoraj testuję Win11 H25. Kluczyk przeszedł automatycznie z Win10. Po wielogodzinnym "optymalizowaniu" da się tego używać choć łatwo nie jest.

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano

win7 był taki sam  jak 10 wiec  po co go było zmieniać,jedynie wymagania wieksze to wyniki niższe.

Ano tak win 7 nie miał dx12 wiec i tak trzeba  było zmienić

win11 nie wspiera procesorów.

Win xp nie wspierał z kolei wentylatora procesora

Windows 13 subskrypcja?

ile na  nowo mozna to samo sprzedawać.Ekran ma tylko 4 rogi by umieścić przycisk zamknij xD 

Blll juz wiele lat temu sie zorientował ze interes sie zwija i poszedł w szczeponki i pogode

Opublikowano (edytowane)

Mimo że mam W10 IoT LTSC to dzisiaj taka akcja przy wyszukiwaniu update :hmm: :woot:

1.png

Dobra już wygooglowałem że w tym przypadku trzeba też zacząć bulić aby dostawać łatki do 2032 :E 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

No są było info że na "zwykłych" w10 będzie jeszcze rok wsparcia za opłatą ale myślałem że iot ltsc będzie śmigał do 2032 bez płatności a tu zonk :E;) Ale wiesz co? mam to w :dupa: tak samo jak i Bill'a xD i tak nie używam żadnych zabezpieczeń i defender jest wywalony z systemu ;) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak zapisać się do wydłużonego wsparcia?

Świeżo zainstalowany windows 10 22h2 z kontem lokalnym.

Po instalacji dzisiejszej aktualizacji kb5066791, brak opcji zapisu, wyświetla się tylko możliwość aktualizacji do 11.

W biosie mam włączony tpm 2.0 oraz secure boot, może tego wina?

Zrzutekranuu.jpg.9bb6e79725e2b6db7e31096eb3f663c3.jpg

Edytowane przez Pawcio
Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Zrób tak z 11:E

Średnio mi to potrzebne. Obrazy ISO można pobrać bezpośrednio.

6 godzin temu, Send1N napisał(a):

No są było info że na "zwykłych" w10 będzie jeszcze rok wsparcia za opłatą ale myślałem że iot ltsc będzie śmigał do 2032 bez płatności a tu zonk :E;) Ale wiesz co? mam to w :dupa: tak samo jak i Bill'a xD i tak nie używam żadnych zabezpieczeń i defender jest wywalony z systemu ;) 

O ile się nie mylę w nowej wersji Microsoft Activation Scripts (MAS) można to ogarnąć ;)

10 godzin temu, Camis napisał(a):

G3MdrOMW8AArTiw?format=jpg&name=medium

Raczej normalka i zdroworozsądkowe podejście. Dany system pod koniec swojego żywota jest najbardziej dopracowany i stabilny a nowy wręcz przeciwnie. Dawniej to była też kwestia wymiany sprzętu na bardziej kompatybilny/szybszy.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

O ile się nie mylę w nowej wersji Microsoft Activation Scripts (MAS) można to ogarnąć ;)

Kurde :E spóźniłem się jeden dzień prawdopodobnie bo była szansa to ogarnąć nowym MAS'em ale przed dniem w którym kończy się wsparcie, przeleciałem kilka opcji, aktywowałem jeszcze raz przed chwilą ale nic to nie dało już niestety :/ 

Opublikowano (edytowane)

Dopiero wczoraj w godzinach popołudniowych na jednym z laptopów wyświetliło się możliwe zarejestrowanie do ESU (drugi akurat ma Win 11, więc nie podlega), u moich starych komp tego samego dnia również dali możliwość do ESU.

Z kolei na głównym kompie z 5800X3D dopiero dziś przed południem włączyli zarejestrowanie do ESU.

Poszło gładko, z racji takiej, że już wcześniej ogarnięte zostały konta Microsoft (moi starzy akurat mają swoje konto, tam nie musiałem na szczęście użyć swojego), kilka kliknięć i gotowe, bezkosztowo 3 kompy podpięte do ESU. Rok spokoju, a może MS znowu się ugnie i będzie przynajmniej jeszcze jeden rok dłużej, kto wie.

9 godzin temu, janek25 napisał(a):

Chciałeś wydymac Freda Fred wydyma was. Co ciekawe w win 10 pro są też jakieś płatne rozszerzenia. Podejrzewam że za rok już tylko będzie płatnie no ale wtedy już będzie win 12 więc kładę na to

Tak czy siak dla konsumentów nie będących firmami, ESU dla Windows 10 na tą chwilę ma trwać tylko jeden rok i jest za darmo na terenie UE. Firmy mają 3 lata dodatkowych aktualizacji, płatnych.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
22 minuty temu, Send1N napisał(a):

@nalewator dokładnie tak to wyglądało ;) pojawiły się nowe aktualizacje, zassałem i dopiero wtedy wleciał komunikat.

Nie wiadomo czy to nie jest zwykła kaszana od Microsoftu. Już parę razy chcieli aktualizować wersje LTSC do non-LTSC, na szczęście poza wyświetlaniem możliwości upgradu nie działo się nic.

• Upvote 1