Zefiry 1 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Dzięki. Zastanawiam się zatem, czy tam kupić.... Zawsze jednak klawisz z można zamienić z y
seba842005 130 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @Zefiry Odśwież stronę, bo edytowałem post. W morele masz lapka normlanego niewiele drożej z lepszą matrycą.
Zefiry 1 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia O, dzięki! Nie zwróciłem uwagi na matrycę. Wielkie dzięki 1
Valeri 24 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Sorry za taki mały offtop. Powiedzcie mi prosze w matrycach ktore stosuje Lenovo do swoich laptopow rownie czesto wystepuje efekt nierownomiernego podswietlenia oraz blb ?
Send1N 4 153 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) To zawsze jest niestety loterią, jak jesteś wytrwały i cierpliwy zwracasz do skutku aż będzie cię w miarę zadowalać jak nie to musisz z tym żyć jeżeli za pierwszym razem trafisz taki ekran w którym blb będzie potężny Edytowane 20 Stycznia przez Send1N
Valeri 24 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Myślałem, że przy tak małych stosunkowo ekranach problem nie będzie występował. Kupiłem Loq i mam 2 punkty na dole matrycy z widocznym blb
seba842005 130 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @ValeriLoq to najtańsza i najniższa seria od lenovo i będą zawsze jakieś niuanse... chcesz jakości matryc nigdy nie kupujesz najniższej serii od żadnego producenta.
Valeri 24 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @seba842005 A jak to jest u was w Legionach ?
seba842005 130 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @ValeriŻadnego blb na całkowicie czarnym tle. 1
kanon7 599 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia W moim jest wyjątkowo dobrze - ale to kwestia otrzymania akurat takiej sztuki, a nie standard. Im wyższa seria, tym większe szanse na równomierne podświetlenie. LOQ najtańszy, wiadomo... 1
Keel 55 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Jakbyście mieli kupować legiona to którego byście wzieli ? Ten legion slim 5 4070 i 8845hs czy ten legion pro 14700hx 4060.. realna różnica miedzy 4060 a 4070 zauważalna w ogóle, czy tylko punkty w benchmarkach ? ciekawe czy ta 4070 to pełnoprawny model czy jakiś low tdp ? no i jeszcz temat procesora, z tego co czytam to i7 14700 mocniejszy od amd, na pewno w wielu wątkach, ale jak z kultura pracy wtedy ? czy throttling występuje i nie lepiej wziac ryzena który nie będzie ograniczony temperatura ? Edytowane 20 Stycznia przez Keel
kanon7 599 Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) @Keel chcesz mieć BMW z 200KM mocy, czy Toyota'ę z 240KM mocy? ot, taki wybór masz. PS. O ile na papierku 4070 jest szybszy do 20% od 4060, to Legion Slim ma mniejszy, łączny limit TGP dla GPU i CPU, aniżeli wersja Pro. Przez to realny zysk z 4070 w Slim określałbym raczej + 10-12%, względem 4060 - szczególnie gry "siedzące" na CPU. Tak, Slim będzie kapkę wydajniejszy, ale kultura i jakość pracy jest inna w tych modelach, na rzecz Pro. PS2. W grach, czy i7/ryzen - pies to drapał, jeden kit - liczy się GPU w laptopie do gier i kultura działania laptopa. Edytowane 20 Stycznia przez kanon7
Keel 55 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @kanon7 ok, tak myślałem w sumie. Szkoda ze w tej wersji pro, nie ma lepszego ekranu, bo ta 165Hz matryca to ma chyba 300 czy 350nitów ? ta 240Hz ma chyba 500nit i taką szczerze bym wolał. Ale tu już pewnie zbliżamy sie do 7k..
keiw 22 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Przecież masz tam kod produktu "P/N: 83DF0033CK" i możesz sprawdzić dokładną specyfikację: https://psref.lenovo.com/Detail/Legion_Pro_5_16IRX9?M=83DF0033CK "16" WQXGA (2560x1600) IPS 300nits Anti-glare, 100% sRGB, 165Hz, Dolby Vision®, G-SYNC®, Low Blue Light, High Gaming Performance" Edit: "P/N: 83DH001VCK" https://psref.lenovo.com/Detail/Legion_Slim_5_16AHP9?M=83DH001VCK "16" WQXGA (2560x1600) IPS 350nits Anti-glare, 100% sRGB, 165Hz, Dolby Vision®, G-SYNC®, Free-Sync Premium, Low Blue Light" Edytowane 21 Stycznia przez keiw
Czarny_PLone 45 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia biedne te matryce mój starszy legion 5 Pro z rtx 3070ti ma co prawda 165mhz ale za to z 500 nit i z resztą bajerami i dopalaczami, także na dzisiejszy dzień te 500 nita to taki standard powinien być
keiw 22 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Już widzę podobny, kolejny wpis: Słabo to u Lenovo wygląda. Edit: Edytowane 24 Stycznia przez keiw
huudyy 2 837 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Godzinę temu, keiw napisał(a): Już widzę podobny, kolejny wpis: coś czuję, że moje trzaski w obudowie skończą tak samo gnoje robią zbyt cienkie plastikowe mocowania i się dziwią, że od naprężeń pęka.
seba842005 130 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia @keiwJakoś nie chce mi się wierzyć, że to się stało samo... swojego lapka targam średnio 4 dni w tygodniu między domem, pracą w plecaku wraz z innymi gratami i nie ma żadnego śladu. Dziennie jest kilka razy otwierany i zamykany.
Czarny_PLone 45 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 17 godzin temu, seba842005 napisał(a): @keiwJakoś nie chce mi się wierzyć, że to się stało samo... swojego lapka targam średnio 4 dni w tygodniu między domem, pracą w plecaku wraz z innymi gratami i nie ma żadnego śladu. Dziennie jest kilka razy otwierany i zamykany. To samo mogę stwierdzić o moim starym legion pro i5 którego sprzedałem , zatrzask tak samo chodzi jak po wyjęciu z pudełka dobre dwa lata temu, najlepiej jak wypowie się na ten temat kolega z forum Keel który kupił ode mnie laptopa 1
Keel 55 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Skrzypi jak diabli! Edit: Żartowałem, działa jak i wygląda jak nowy, nie ma się do czego przyczepić Edytowane 26 Stycznia przez Keel 1
Keel 55 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia LenovoLegionToolkit - zacna aplikacja, tego mi brakowało, bo łapanie 102st na procku podczas lekkich gier typu ets2 to gruba przesada.. teraz max 82st
huudyy 2 837 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 7 godzin temu, Czarny_PLone napisał(a): To samo mogę stwierdzić o moim starym legion pro i5 którego sprzedałem , zatrzask tak samo chodzi jak po wyjęciu z pudełka dobre dwa lata temu, najlepiej jak wypowie się na ten temat kolega z forum Keel który kupił ode mnie laptopa no to zazdro, bo w moim 3 letnim 15ACH6H zawiasy trzaskają strasznie.
Keel 55 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Zmienialiście krzywa wentylatorów? Trochę drażni mnie fakt, że gram w AoM Retold przy 60fps użycie cpu to 10-16%, gpu 47-48% a temperatury trzyma dość wysokie, bo cpu 77-84st a gpu 77-78st hs 88-92st. Całość pobiera około 90-100W a ten wyje jak bym cyberpunka odpalił w 4K Warto wymienić na świeżego ptm'a w lapku który ma 2 lata? Edytowane 27 Stycznia przez Keel
huudyy 2 837 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia W dniu 26.01.2025 o 19:50, huudyy napisał(a): no to zazdro, bo w moim 3 letnim 15ACH6H zawiasy trzaskają strasznie. Panowie, jest update i to dobry wsadziłem nowy RAM do lapka, dokręciłem śruby i... przestało trzaskać, znów jest cicho i płynnie XD @seba842005 @keiw @kanon7 dzięki za pomoc z doborem RAMu, odpalił od strzała 2 1
Rekomendowane odpowiedzi