Podkręcanie pamięci DDR4 (Wszystkie platformy)
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
Że nie powinieneś używać AI, skoro nie umiesz. Ukraina bardzo mocno pracuje nad reformami prawnymi, które przybliżają ją do EU. A to są wymysły, które odpwoiednio zapromptowałeś. -
Przez Qrdello · Opublikowano
@Kadajo te 31dBA to nienaukowe obliczenia w warunkach totalnie sterylnych, więc tak - to raczej na pewno nie jest 31 dBA, ale też nie 40. Też bym strzelał w jakieś 34-35 maks. I tak, te wentylatory są naprawdę bardzo ciche. Przy prędkościach startowych, tj. około 1000rpm są dla mnie kompletnie bezgłośne. Zaraz po kupnie karty sprawdzałem na całkowicie wyłączonych wszystkich wentylatorach w obudowie, poza pompką, i komputera totalnie nie słyszałem. Generalnie wszystkie karty MSI które u mnie się przewinęły miały bardzo ciche układy chłodzenia. Staruśkie Gaming X do 60% rpm, bezgłośne. SuprimX - często musiałem zerkać pod stół żeby sprawdzić czy ta karta w ogóle działa. Jedyny problem miałem przez moment z Ventusem x3 3080Ti - ten to wył niezależnie od rpm. Bezgłośny był tylko na fanstop @Doamdor nie uznałbym swojego PC za głośny. Wszystkie wentylatory są skręcone na 800rpm, zasilacz ma fanstop, pompka w idle na 1300rpm. W nocy mogę spokojnie przy nim film oglądać, z odległości metra gdyby nie RGB to nie widziałbym że cokolwiek pracuje. Być może w fakcie, że szum z karty zlewa mi się z szumem z kompa pomaga to, że w stresie pompka podbija mi do 2000rpm - ale w arcticu też jest dość cicha - i wentylatory od procka też podskakują do 1100rpm. No i fakt, że jak wspomniałem wyżej nie katuję kompa quake 2 rtx, a inne gry - szczególnie na locku fps do 165hz, też nie ciągną 300W z gniazdka mojego gpu. Tak czy siak, gdyby nie terkoczące łożysko (jak się łepetynę w nie wsadzi, a @Send1N akurat nie patrzy i nie słucha) to najcichszy komp jaki zbudowałem od dawna. Zresztą, jak mi czas pozwoli - specjalnie dla Was - nagram dzisiaj zachowanie karty przy moich nastawach na codzień i przy 50% przy oc. A jak się który będzie śmiał to staro szkolnie się popłaczę i ucieknę Prawda. Nieznacznie pomaga agresywny undervolting no i wymiana wszystkich uzupełniaczy odpromienników na świeże. Dziwaczna konstrukcja chłodzenia. Niby tych rurek parę tam jest, ale skuteczność mają znikomą. -
Przez Totek · Opublikowano
https://ithardware.pl/aktualnosci/chiny_cena_ram_pamiec-48957.html gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta Goodram może być właśnie pierwszą firmą która pójdzie do piachu jak nic się nie zmieni. Nie jest to potentat, dodatkowo bardziej nastawiony na lokalne rynki które są biedne.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi