Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem 40-50 hełmów bez korupcji i leciałem Vaal orbem po kolei aż trafiłem, wyszło taniej niż jakbym miał kupić gotowy. Oczywiście jeśli nie będziesz miał szczęścia, to może nie być tak różowo. Nadal nie jest to idealny roll, - ten, który ja mam, ale dość blisko.

Spirit powyżej 190 to już luksus(min-max), nawet 160 tak naprawdę Ci wystarczy w tym buildzie.

Posiedziałem kolejne 2 dni przy tym buildzie i dokonałem jeszcze drobnych optymalizacji. Szczególnie pod single target, zabiłem 13 razy Arbiter of Ash dla testów i matematyki. :D Napiszę później trochę przemyśleń, ale generalnie uważam ten build po optymalizacjach za bardzo dobry.

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Tarczę zostaw, ona jest bardzo dobra. 

50Ex wydaje się dużo dopóki nie zaczną dropić Divine. Też miałem może z 30 exów, a potem na jednej mapie wypadły mi dwa Divine więc prawie 500ex mam :E 

To jest myśl, opierdzielę te dwa divy co mam i będzie na porządną zbroję!

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Slayer napisał(a):

@Imm a 4 link vs 5 link na fireballu i frostwallu robi jakas kolosalna różnice? bo narazie mam tylko 4link wiec ciekawi mnie czy 5 link by mi mocno dmg zwiększyło.

Zero na fireballu i frostwallu, bo tam ostatni link to ja używam 40% less cost oraz 30% increased coldown recovery rate odpowiednio. Jest to takie "nice to have" w celu min-max.

Możesz rozważyć też wariant wrzucenia jako 5 link w cast on freeze i/lub shock jako 5 link właśnie ten gem, co redukuje Ci koszt o 40%(inspiration), automatycznie zwolni Ci to 40 spiritu. Ja zwyczajnie mam go dużo więc to nie ma sensu w opcji min-max.

@galakty w mgle na mapie endgame takie pionowe promienie widać - tam masz cytadele.

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Imm napisał(a):

w mgle na mapie endgame takie pionowe promienie widać - tam masz cytadele.

To właśnie tam dążę, ale to z 20-30 map pewnie mi zejdzie, jakoś nie po drodze je stworzyło chyba że są tak rzadkie... Z drugiej strony zdążę ulepszyć postać do tego momentu.

Opublikowano
15 minut temu, Slayer napisał(a):

Jakbym zwolnił ten spirit + ogarnął tego atziri ze spiritem to bym mógł dołożyć jako 3 aktywa Grim feast. Myślisz, że dużo by to zmieniło? 

Grim Feast to skill defensywny, więc oczywiście możesz podnieść defensywę, regenerację many / życia itp... Pytanie czy tego Ci brakuje?

Jeśli chcesz mieć większy damage to nie tędy droga, no ale ponownie, co chcesz uzyskać?

Opublikowano

No zwykłe mapy wiadomo, lajtowo padaja i nawet nie musze gemów zmieniać. Jak chodzi o cytadele to zrobiłem iron i stone ale copper mnie rozdupił. Do tego szykuje się na pinnacle bossy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Slayer napisał(a):

Chce mieć postać mocniejszą na bossy

1 godzinę temu, Slayer napisał(a):

No zwykłe mapy wiadomo, lajtowo padaja i nawet nie musze gemów zmieniać. Jak chodzi o cytadele to zrobiłem iron i stone ale copper mnie rozdupił. Do tego szykuje się na pinnacle bossy.

Slayer, oprócz itemów, które Ci pokazałem, do których powinieneś zmierzać, tak samo jak jeweli oraz układu drzewka powinieneś mieć:

Fireball / Frostwall / Archmage na bazowym poziomie 20, a jeśli Cię stać lub masz szczęście to skorumpowane do 21; minimum 4 linki, choć oczywiście Twoim celem jest 5.

Na pinnacle bossach z tym buildem, to ja nawet nie przechodziłem z Cast on Freeze na Cast on Shock, choć na T4 już chwilę to trwało. Zmiana na CoS i topnieją w oczach, bez żadnego problemu. Bossy z cytadel mogą mieć dodatkowe modyfikatory jak molten shield, który jeśli się nie odsuniesz to Cię 1-shootnie. Arbiter of Ash Cię 1-shootnie nawet kilkoma atakami jeśli ich nie unikniesz, to jest bardziej walka na znajomość mechanik / refleks niż na build, który go rozjedzie w 1 sekundę. Nie nastawiaj się, że go zabijesz za 1 razem.

4 godziny temu, Slayer napisał(a):

OO chętnie poczytam ^^ bo tak patrzyłem to mam wrażenie, że community uważa BM za jedną ze słabszych postaci.

Nie jest, ludzie porównują wszystko do broken Sparka i 2x Herald buildów, które zostaną w najbliższym patchu znerfione do ziemi. Wersja Blood Mage, którą grasz, czyści mapy ekstremalnie szybko ustępując w tym aspekcie jedynie Rangerowi(ale takowy pada od pierdnięcia, a Ty możesz tankować 90% hitów w grze). Na bossach z CoS jesteś gdzieś pośrodku stawki, ale ponownie jeśli odrzucisz to, co wiadomo, że zostanie znerfione to jesteś w topce.

Na moje oko, brakuje Ci itemów, jeweli, gemów na odpowiednim poziomie i trochę doświadczenia, szczególnie na bossach. Wszystko Ci pokazałem i rozpisałem, jeśli coś nie jest dla Ciebie jasne to daj znać.

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
Opublikowano

Dzięki, dzisiaj biorę się za kupowanie jeweli i zrobię sobie skill na amulecie bo dopiero sie kapnąłem, że można.

To jeszcze pytanie, poziom skilli (gemów) sie podnosi gamecutters prismami?

Opublikowano (edytowane)

Poziom podnosisz za pomocą uncut skill/support gemem z wyższym poziomem np. 20. Ich jakość podnosisz za pomocą gemcutters prism, jeden taki to +5%, do maksymalnie 20%. Wszystkie skille powinieneś mieć na +20%, bonus jaki z tego jest możesz sprawdzić przytrzymując ALT na skillu - "additional effect from quality".  

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1