Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Wojownik chyba dalej najgorsza klasa, także przemyśl dwa razy bo możesz się zrazić do gry :E 

Ja zobacze jak z czasem bo przeprowadzka pochłonęła 2x więcej czasu niż zakładałem, jestem totalnie rozbity i dopiero dziś/jutro ogarniam biurko a i tak będzie połowa rzeczy na podłodze :/ Miałem zamiar najpierw LE ograć, a potem może PoE2, ale nie wiem czy od razu PoE2 nie odpalić jednak. W LE niewiele się zmieniło. 

:DDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
41 minut temu, galakty napisał(a):

Wojownik chyba dalej najgorsza klasa, także przemyśl dwa razy bo możesz się zrazić do gry

Kolejny który straszy "nie brać Wojownika"  Jak żyć? 
Drzewka nie ma, wszystkie buildy są z adnotacją, że drzewko jest na 0.2.0 i po premierze będzie aktualizacja. 

To pójdzie Rangerka pod Deadeye- jak w 80 jak nie 90% graczy, wszyscy idą pod Deadeye. Chcę pójść pod lód, a nie błyskawice.

Co do LE, ja się dobrze bawię, bo nie grałem w poprzednim sezonie tak samo jak nie grałem w POE2, więc path of exile też będzie dla mnie czymś nowym, chcę w końcu przejść kampanię i zaliczyć end game- sprawdzić jak się w to pyka.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Reddzik napisał(a):

Chcę pójść pod lód, a nie błyskawice.

Namówiłeś :)

Mi całkeim warrior w poe2 nie siedzi.

Ten Deadaye to idealny starter bo bardzo elastyczny jak Ci dobry gear wpadnie pod coś to możesz grać casterem, jak nie to z łukiem, granatami

No i cieszą nowe akty w kampani i że tylko raz trzeba ja przejść będzie:)

Edytowane przez wrobel_krk
tylko raz trzeba :)
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Namówiłeś

Ja lubię pograć tym na co mam ochotę i czym będzie się przyjemnie grać, nie musi być OP, bo nie celuję w jakieś kosmiczne dmg-liczby, tylko popykać sobie w gierkę, nie lecę bić się w sezonie o ranking.

Nie wiem jak lód ma się z dmg po 0.3.0, nie wiem czy jest "grywalny dla znawców", chcę zamrażać i walić np Snipem- nie wiem jak to działa ale może da się tak grać, szkoda, że nie da się przywołać wilka itp i zrobić z postaci Hunta-Łowcę coś podobnego do tego co jest w WoW.
Coś tam wykombinuję, jak nie podołam samemu, to podpatrzę jakiś build i zmienię co nie co ale główne założenia, które sobie wymyśliłem zostawiam- widzimisie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Ja i tak lubię zawsze łuczników wszędzie najbardziej

Też lubię łuczników, często ich biorę ale dla odmiany trzeba czasem zmienić. Pamiętam grałem w TQ1 łucznikiem plus miniony, w WoW łucznikiem czy to priv czy miesiąc dwa na retailu- ale płacenie za abo nie dla mnie. W prawie w każdym RPG tak idę.

Kampania ma mieć 4akty + trzy Interludy, które mają zapewnić nam 5lvl z 60 na 65, by wejść na end game, nie ma już Cruelu, nie trzeba ponownie przechodzić kampanii. 

Cytat

In the Third Edict you no longer need to play through the game twice in order to get to the endgame. We are introducing three new temporary Interludes acts, a set of side stories featuring 19 new areas and 12 new bosses that will take you to level 65, where the endgame begins.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Kampania ma być 4akty + trzy Interludy, które mają zapewnić nam 5lvl z 60 na 65, by wejść na end game, nie ma już Cruelu, nie trzeba przechodzić ponownie kampanii. 

To + nowy trade to chyba najlepsze zmiany... 

W LE porobiłem sporo endgame w ostatnim sezonie, w trzecim praktycznie nic się nie zmieniło i chyba szkoda mi czasu (którego mam mało) na LE, może lepiej PoE2 pocisnąć. Do LE zawsze można wrócić później, przynajmniej itemów będzie srogo na rynku i tanich. 

Opublikowano

W sumie drzewek jeszcze nie ma na pewno będzie na start jakiś OP build którego zaraz znerfią - ale może i tak być do końca najlepszy - wszystko ogólnie to toeretycznie póki co:)
Deadaye będzie zawsze dobry bo skaluje się z pociskami i jest bardzo uniwersalny i szybki:) - Słabszy w defensywie 

Opublikowano (edytowane)

Widzę, że są już zmiany w Deadeye i kilka innych, dodali wczoraj jak i dziś 29go nowe zmiany w patch notes.

Na samym dole są zakładki z których dni co zmienili
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3826682#bugfixes

Cytat

Deadeye

The Eagle Eyes Notable Passive Skill has been renamed to Bulleseye. No longer removes the distance-based accuracy penalty. Instead, it applies 5 stacks of Critical Weakness to enemies when you consume a Mark on them.

Cytat

Player Changes

Player Evasion now works on all hits except boss skills that have a red flash.

The Evasion formula has been adjusted to lower the percentage of hits that will be evaded by a given amount of evasion.

Monsters have 30% more Stun Buildup against players who have their Shield Raised, and ~12% more Stun Buildup vs players who are Parrying.

Widzę zmiany w gemach i nie tylko, muszę poczytać.

To granie Wojownikiem kategorycznie odpada :E

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Wpierw był płacz, ze Deadeye będzie op i zdecydowany top, teraz płacz bo nerfy. :)

Ja się waham właśnie nad Deadeye bo jeszcze nie grałem żadną klasa pod range czy jednak znowu Monk tylko tym razem na gołe pięści.

I generalnie jak ktoś nie grał jeszcze nigdy a tu zajrzał, to polecam obadać gierkę w darmowy weekend. kampania jest naprawdę świetna.

Opublikowano

Jak zwykle, jestem już w pełni gotowy na start. :)

Standardowo również - pierwsza postać to Witch/Blood Mage, własny build. Mam przygotowe 4 różne buildy wstępnie. Później pewnie inne klasy.

Adresując tylko, to co zostało napisane powyżej ani Warrior ani Huntress nie będą słabi w tym sezonie. Nieco inne buildy i ułożenie drzewka po zmianach, ale nie mam wątpliwości, że każdy może bez stresu zacząć jedną z tych klas i zrobić dobry endgame'owy build.