Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Slayer Czyżby znowu build Goratha? :D 

Ja mam w sumie 5 postaci na SC(2xDruid, Soska, Witch i Amka) + Soska na HCSSF przy czym na swojej głównej(Soska SC) jutro pewnie wbiję 99 lvl. :D

Fakt, że po prawie miesiącu od początku ligi dalej mam co robić i fajnie się gra jest dla mnie najlepszym dowodem, że PoE II dobrze się rozwija.

Nawet jeśli pominę mechanikę tej ligi, która nie każdemu przypadła do gustu(zrozumiałe), to dodali wystarczająco wiele w tym patchu aby się dobrze bawić, a dodatkowo zrobili z Abyss standardową mechanikę, która już będzie zawsze, co dodatkowo podbiło grywalność i rozwiązało wcześniejsze problemy z craftowaniem itemów. Widać to też po retencji graczy, praktycznie ponad 100k nadal, tylko na Steam.

Już czekam na 0.5. :)

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Tak, dokładnie tak! : D masz dobrą pamięć ^^

Bardzo dobrze się bawię grając tym, chociaż nie jest to mój main na ten sezon.

Maina zrobiłem warbringera pod totem balistas (build od PoE Guy) i jest to tak OP, że szkoda gadać. Kupiłem do niego kusze za 9 divinów (w pierwszym tyg ligii jakos) i robię tym cały content. Więc bawię się w alty, mam jeszcze tytana wilkołaka.

Ogólnie bardzo dobrze się bawię i jak tak spojrzę czasowo to wychodzi, że na ligę średnio poświęcam 100h. Jest to EA a imo już jest całkiem nieźle. Nie jest idealnie ale jest uważam bardzo dobrze.

Gram też trochę teraz na prywatnej lidze u Proza, ciekawe doświadczenie, takie trochę SSF ale z lekkim wsparciem community.

Opublikowano (edytowane)

Pamięć o tyle dobra, że z nim często gram, wymieniam się pomysłami na buildy i ogólnie gadam, więc znam jego pomysły(i buildy), a on zna moje. W sumie, znamy się już kupę lat; prawie początku pierwszego PoE, gdzie notorycznie ścigaliśmy się w ligach grając tylko Wiedźmą.

Mnie naszło wczoraj na HCSSF i zacząłem kolejną Soskę(de facto 6 postać dla mnie w tym sezonie). Póki co, idzie gładko, 81 lvl i spokojnie cisnę dalej.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
9 godzin temu, Imm napisał(a):

Okay i bez tych konkretnych ten build nie działa? Bo jestem prawie przekonany, że nieco inna konfiguracja, o wiele tańsza działa bez problemu

Oczywiście, że działa. Co do ligi dwie postacie 97 wbite ale titan z rampage jest świetny lecę mapkę i wszystko w zasięgu znika 😅

Opublikowano

W sumie jeśli ma się w miarę kompetentny build i do tego 2 chase uniki(headhunter belt + rite of passage) to jest taki dziki szał przez mapy(najlepiej max rarity + max rare monsters), wszystko znika jeszcze zanim jest w zasięgu wzroku....a i RTX 5090 klęka. :D 

Opublikowano (edytowane)

Nie no, mi 5090 klęka jak mam jednocześnie otwarte z 2-3xBreach/Abyss i Delirium(4K, wszystko na maks), CPU też; to swoją drogą. Konfigurację mam identyczną do Twojej(inna płyta i pamięci wyżyłowane wysoko ale to bez znaczenia).

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Wszystko zależy, ale generalnie i tak zrobili sporo optymalizacji w tym sezonie i jest lepiej niż było.

Prawie ripnąłem na bossie w Stone Citadel moją Soską na HC(89 lvl). :D