Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra, wróciłem i można się brać za grę. 

Pięta czy Pieta :E też nazwę sobie wybrali 🤣 ale poległa, jak na mobkach i tym tutorialowym bossie już jakoś ogarnąłem, to walka z ww. trochę krwi napsuła, rolle to jest x2 B? Jakoś tego nie czułem i wydawało mi się że rolla robiłem naciskając guzik raz...

Ale dotarłem do tego huba.

I miałbym pytanie(wiem że mogę poczytać itp itd, ale wolę znajomych posłuchać) jak to jest z tymi bulidam ? Zawsze jechałem siłę, witalność, wytrzymałość jako typowy rycerz-wojownik, czy tutaj idąc w blask, co polecacie, to się to przekłada na czarownie i walkę czarami itp, a nie walkę w zawarciu bronią białą? Tak na chłopski rozum. 

A ewentualnie zaklinować jakiś fajny bulid, bo jak dobrze rozumiem grę sobie ułatwie idąc konkretną drogą, a nie jak zwykle 3 ww statystyki 🙂 tzw drogą "a dam sam sobie tu punkcik" :E Nigdy na takie coś nie patrzyłem, może warto?

Opublikowano

Tu są klasyczne buildy.Sila zręczność blask i piekło.Mozna zrobić też hybrydy np siła i blask.Blask to min leczenie i buffy,piekło też można podobnie łączyć z siłą.Pograj trochę,zbierz trochę broni i zobacz czym gra się najlepiej.Miecz Piety jest bardzo dobry na początek ale wymaga sporo blasku.Ja nim przeszedłem całą grę 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, dan254 napisał(a):

Tu są klasyczne buildy.Sila zręczność blask i piekło.Mozna zrobić też hybrydy np siła i blask.Blask to min leczenie i buffy,piekło też można podobnie łączyć z siłą.Pograj trochę,zbierz trochę broni i zobacz czym gra się najlepiej.Miecz Piety jest bardzo dobry na początek ale wymaga sporo blasku.Ja nim przeszedłem całą grę 

Tu na szczęście idzie samemu coś wymyślić po opisie sprzętu i nie są potrzebne poradniki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co jest to wuja z tymi rollami? Nie mam locka rolluje po naciśnięciu guzika , mam locka to muszę dwa razy nacisnąć bo tak to robi odskok...wurwiające to jest niesamowicie. Idzie to jakoś zmienić? 

I jeszcze jedno po pokonaniu bossa opłaca się na arenie te nasiona szczątków sadzić? Bo co posieje to za kilka kroków są normalne szczątki...

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba sadzic.Z rollami nie było problemu,grasz na padzie? Po pokonaniu bossa wchodzi w umbral i zbierz te szczatki / wspomnienia za ktore  można kupować bronie i zbroje bossów.

https://www.reddit.com/r/LordsoftheFallen/comments/1uc37fr/the_dodge_mechanic_is_fine_you_just_dont/?solution=1c2d2b73aab2fedd1c2d2b73aab2fedd&js_challenge=1&token=7afd7253fec22262ff1c52b1703fe9ece9572ca064f1828a2adb63c890d4f264&jsc_orig_r=&tl=pl

zobacz to odnośnie uników,może pomoże 

Edytowane przez dan254
  • Thanks 1
Opublikowano

Właśnie też tak myślałem, bo gdzie po bossie posadziłem, to kilka kroków dalej i są szczątki... trochę to głupie no ale cóż :)

Właśnie mnie chyba gubi przyzwyczajenie do rollów soulsowych, ale ten filmik przenalizuję dokładnie, bo tak rzuciłem okiem tylko, ale troszkę już rozjaśnił. 

Jestem po Kongregacji Ciała i sobie myślę albo wprawa soulsowa, albo początek jest dość łatwy można powiedzieć :D Pieta jak na razie sprawiła najwięcej problemów.

Trochę poczytałem i chyba jednak pójdę w stronę blasku z mieczem Piety :) bo jednak tym wielkim mieczem krzyżowca jakoś wolno mam wrażenie że mi się gra. 

Opublikowano
16 godzin temu, dan254 napisał(a):

Wprawa napewno.Miecz Piety weź,pograj i zobacz czy odpowiada.Zawsze można zmienić.Broni jest tu sporo.

Właśnie chciałem go zabrać, ale jak na razie dupa... szczątek umbralu mi brakuje i jak dobrze widzę je tylko z bossów się dostaje, no ale 30 jest, więc 10 to się za moment zbierze :) 

Opublikowano (edytowane)

W piąteczek udało się dobić blasku do 25 i dobyć tego lightsabera Piety :D czasu na granie nie było, tylko króciutki teścik ale ta broń jest super, jednak dużymi mieczami itp. mi się źle gra. 

A jak rzucać czary/inkantacje bo chyba też są ? Troszkę już jednak gram, ale nawet many nie widzę pod życiem i staminą i tak się zastanawiam czy to dopiero dalej będzie czy czego nie kumam :) jestem po Uciszonym Świętym i tej głowie( ale to opcjonalny boss)

Mam taką taktykę aby nic nie przeoczyć to jak przejdę lokację czy dojdę do bossa to sobie w robocie oglądam Dema jak gra, i jednak widzę że grę porządnie dopracowali. Pewnie też ponerfili bo jakoś mam wrażenie że za łatwo mi idzie :) 

Edytowane przez AndrzejTrg