Skocz do zawartości

PlayStation 6 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U4 robione przez cień CDPR i na Unreal Engine 5 ma być nextgenowe? 

Jak jeszcze przez fazą korpo-zgonu te studio kłamało, że W3 będzie super, bo nie zamierzają się oglądać na niemoc konsol i zrobić najlepszą oprawę jaką się da? 

Nie pamiętacie co z tego wyszło? :E

Mogą przesunąć grę na czas po wydaniu nowych konsol, ale tu radzę spojrzeć na Cyberpunka. Jakoś nextgenowością na PS5 też nie powalał ;)

Chyba, że o jakieś inne W4 chodzi, a nie o Wieśka 4. 

• Odpowiedzi 556
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Faktycznie, nie ma na co czekać. Wykreślam te groteskowe produkcje z listy zainteresowania. :E A tak na serio, obie gry z pewnością będą wyglądać świetnie. Wiadomo, że nikt nie wyciśnie ostatnich soków z multiplatform, obciążonych bagażem już dość wiekowych konsol, ale o graficzną jakość nie mam obaw.

5 godzin temu, VRman napisał(a):

Nie pamiętacie co z tego wyszło? :E

Wyszła świetna wizualnie gra, która do dziś - po ponad 6 latach - nadal cieszy oko? 

Opublikowano
6 godzin temu, Zdzisiu napisał(a):

Mi się coś widzi że zarówno GTA VI jak i W4 są mocno przeszacowane..

GTA nie celuje w graficzny TOP mimo że będzie bardzo ładna. O całokształt GTA można być spokojnym.

W4 to zagadka, myślę że graficznie powinni dać radę, po prostu wymaksują UE5 ale czy to będzie next-genowe na tle pozostałych tytułów to nie wiem.

Plus jest taki że to nie grafika zdecyduje o sukcesie tych gier.

Opublikowano

Sukces finansowy jest już praktycznie zagwarantowany. Teraz tylko, zwłaszcza w przypadku GTA6, można robić zakłady ile pójdzie kopii w pierwsze trzy dni. Swoją drogą ciekawe w jakiej formie jest Rockstar, po 7 latach nieobecności na rynku.

Opublikowano
45 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Biorąc pod uwagę że nie udało im się na swoim silniku, w dość kameralnym gronie weteranów z poprzednich części to teraz w nowym multikulti zespole na UE5 to będzie groteska.

Biorąc pod uwagę trudności z silnikiem UE5 + wtopa z Cyberpunk 2077 na premierę (głównie konsole) + że W4 będzie na obecnej generacji, na przełomie z nową generacją (to jak PS4/XoS z Cyberpunk 2077) - to CPR jest u mnie na cenzurowanym i nie kupię W4 na premierę - niech inni przetestują i kupi się z opóźnieniem kilku tygodni. 

2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Swoją drogą ciekawe w jakiej formie jest Rockstar, po 7 latach nieobecności na rynku.

Patrząc że od 2020 roku nie wyszła żadna nex-genowa gra, same średniaki i remastery (konkurencja stoi w miejscu) to się o R* nie obawiam :E 

• Upvote 1
Opublikowano

@Vulc

Apropo W4 i Redów:

Spoiler

Redzi okłamali graczy pecetowych, ale ostatnim razem jak chciałem o tym podyskutować, to się zrobiła gównoburza na 20 stron, nikt nikogo nie przekonał, więc nie ma sensu.

W skrócie:

1. Obiecali, że konsole nie będą ich ograniczać. Skłamali.

2. Ja pamiętam umowę z MSem i co mi kolega z branży powiedział na ten temat. Nie potrafię przekonać, że skasowali prawdziwą wersję, bo miało to nie wyglądać kijowo na gównianym Xone, większość ludzi łyknęła tłumaczenia Redów, a ja uważam je za oczywiste ściemy nie trzymające się faktów. 

3. Nigdzie nie twierdzę, że gra jest zła. Grafika nawet podoba mi się w oryginalnym W3 bardziej niż cokolwiek zrobią w W4, bo nienawidzę wyglądu gier na UE (na innych silnikach zresztą też to czego nie lubię się pojawia, więc to nie tak, że inny silnik i od razu klaszczę) 

4. Grałem trochę w 3D, gdzie milion razy mocniej widać braki geometrii, widać jak roślinność jest zrobiona z jakby tektury, widać kanty, widać za mało detali, za mało polygonów. Na tyle mocno widać, że do dziś nie pograłem więcej niż kilka godzin. Po prostu bieda, a wszystko po to, aby AMD Klakier w konsolach dał radę to uciągnąć w ~30fps na i tka obniżonych detalach. Redzi też skłamali obiecując mody bez ograniczeń. Po premierze wyszło, że pechowo dla mnie, to na co najbardziej liczyłem w modach, było zablokowane na pewien limit i koniec. Nie tak wyglądałaby gra zrobiona pod PC, od pasjonatów PC gamingu dla pasjonatów PC Gamingu. Tu powinno być tak, że dopiero po latach dałoby się odpalić płynnie najwyższe ustawienia. Tak wyglądałaby gra faktycznie robiona głównie pod PC lub choćby tylko kompatybilna z modami bez ograniczeń. Teraz chyba jest lepiej, ale przestałem się interesować tym jakoś półtora roku po premierze.

A potem premierą Cyberbuga potwierdzili jaką są obecnie firmą. Dużo wcześniej jednak weszli na giełdę i to było "that's all folks, THE END" przynajmniej  w sensie studia, które gracze nosili na rękach i chwalili za bycie wyjątkiem na tle bezdusznych corpo, wyjątkiem w podejściu do gracza, wyjątkiem w podejściu do tworzenia gier.

Cyberbug został jakośtam połatany. Jest grą mającą wielu fanów, ale chyba się zgodzimy, że nie jest dla branży i graczy tym czym był W3, którego 2/3 powstało jeszcze zanim Redzi "przeszli na ciemną stronę mocy".

Dla mnie to już od dekady studio jak każde inne. Bogate, więc z potencjałem. Ale też z potencjałem na zostanie Bioware'm Bis. Wcale mnie nie zdziwi jeśli W4 będzie klapą, a oczekiwania, że gra będzie zachwycać grafiką nie rozumiem zupełnie. Nawet nie wiem na jakiej podstawie ktoś może mieć takie nadzieje. 

PS. Pogrubiłem pierwszą linijkę w istotnym fragmencie. Nie odpisuj, bo się nie damy rady przekonać, nie ma na to najmniejszych szans, a za to jest szansa, że zaatakujesz, bo zgaduję, że jesteś fanem i możesz odebrać to jako atak personalny, albo conajmniej "bzdury". Wtedy ja na takie zarzuty będę musiał odpisać i.. kula się z góry potoczy. Szkoda czasu. Będą jeszcze inne, lepsze tematy do niezgadzania się ;) :piwko: