Goodram PX500 1TB
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez galakty · Opublikowano
A to tak u siebie mam, pozycyjne LED, reszta żarniki. Ale wolałbym wszystkie LEDy DOBREJ jakości. I problem znika. -
Przez galakty · Opublikowano
Ja na Steam bym dał 200 zł, ale 300 zł to ich porobiło lekko mówiąc -
Przez LeBomB · Opublikowano
Ale to Ty teraz mącisz łącząc to niepotrzebnie Ja cały czas osobno piszę o wszystkim. Osobno o gminach, osobno o systemie. Zadałeś to pytanie po tym jak napisałem odpowiedź, w której już odpowiedziałem na to pytanie... Nie, nie będzie, bo te 20% ma być przeznaczone na rozwój właśnie by osiągnąć jak najwyższe poziomy zwrotów, bo do 2029 roku podmioty wprowadzające opakowania na rynek mają osiągnąć 90% zwrotów. Tylko widzisz, tu znów nie jest to takie proste, bo 90% dotyczy wszystkich opakowań wprowadzanych na rynek przez danego producenta. Jeżeli wprowadza on tylko opakowania kaucyjne, to wtedy system kaucyjny musi osiągnąć 90%. Jeżeli wprowadza również opakowania niekaucyjne, np. wodę czy napoje w butelkach większych niż 3 litry, to 90% dotyczy wszystkich opakowań wprowadzanych na rynek. Uwaga będzie trudniejsze. Dla większości producentów tak duże opakowania stanowią mniejszość produkcji, dla uproszczenia załóżmy, że w firmie A produkuje się 10% produktów w opakowaniach nie podlegających systemowi i 90% tych co są w systemie kaucyjnym. Jeżeli nie odzyskają nic z tych 10% opakowań nie podlegających systemowi, to muszą dążyć do tego, żeby osiągnąć pełny zwrot opakowań kaucyjnych. Jeżeli tego nie osiągną, to będą musieli zapłacić karę, przy czym 50% tej kary pokryje producent, a drugie 50% operator systemu. Dlatego pisałem, że konstrukcja tego systemu zmusza producentów do rozwoju systemu z tych pieniędzy i dlatego poziom zwrotu opakowań w systemie ma znaczenie przy planowaniu, a nieodebrane kaucje nie są zyskiem. I nie pisz, że Cię to nie interesuje, bo to jest ściśle powiązane z działaniem całego systemu. -
Przez kubon · Opublikowano
7500f jest jakieś 10% wolniejszy a i tak często GPU cie przyblokuje, nie dopłacałbym Zasilacz mocno średni, Chieftec Vega 750 stoi ok 250zł a jest nieporównywalnie lepszy Troche słabo 1x16 za 930 jak pojawiają się 2x16 za ok 1300 Zamiast Fery w podobnej kasie jest lepszy Freezer 36 albo za niewielką dopłatą 2 wieżowy Thermalright assassin 120 generalnie całkiem spoko zestaw To wszystko z jakiegoś jednego sklepu na allegro? -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Bo to raz Radeona miałem? Całe życie psioczenie na Radki, a ja od kuchni zawsze byłem zadowolony. No może nie wtedy jak mi HIS 6850 zaczął huczeć i na gwarę poszedł ale wtedy za 40zł dopłaty wziąłem 6870 od XFX i długo miałem to GPU.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi