boban666 5 Opublikowano Niedziela o 20:26 Autor Opublikowano Niedziela o 20:26 NIe mam raiser w BIOS mam ustawione 4.0x16 Pcie
Karro 42 Opublikowano Niedziela o 20:27 Opublikowano Niedziela o 20:27 Ja tam idze 54 i 46 fps na screnach wiec stutering bedzie
boban666 5 Opublikowano Niedziela o 20:28 Autor Opublikowano Niedziela o 20:28 Ten screen był zrobiony właśnie podczas tego stuttru bo taka była prośba
Karro 42 Opublikowano Niedziela o 20:31 Opublikowano Niedziela o 20:31 Pisze na 1 gpu load 100 procent wiec i wiecej fps nie bedzie
boban666 5 Opublikowano Niedziela o 20:33 Autor Opublikowano Niedziela o 20:33 (edytowane) Czyli chyba miałem racje , że nie wycisne z tej gry już więcej na 4080 s ? I to nie jest na ustawieniach Ultra tylko High z małymi poprawkami Edytowane Niedziela o 20:33 przez boban666
Karro 42 Opublikowano Niedziela o 20:36 Opublikowano Niedziela o 20:36 3 minuty temu, boban666 napisał(a): Czyli chyba miałem racje , że nie wycisne z tej gry już więcej na 4080 s ? Nie wiem bo nie znam szczegółów co to za gra i detale rozdzielczość
boban666 5 Opublikowano Niedziela o 20:37 Autor Opublikowano Niedziela o 20:37 (edytowane) 3400x1440 , detale tak jak pisałem Wysokie/Średnie. gra jest na Unity W innych jest podobnie , spadają kl/s , jak ustawie limit na 120 to spadają co chwile do 116/117 , jak ustawie na 60 to spadaja do 56/57 Update: Poskładałem wszystko , 9800x3d , B650 , 32 Gb Ram CL30 6000 nowy W11 , nowy BIOS i sterwoniki chipsetu i niestety dalej mam ten stuttering w tych samych grach. Wychodzi na to że albo te gry sa tak źle zoptymalizowane , albo zostaje mi jeszcze wymina dysku M2 (nie pokazuje żadnych błędów w Crystal Disk) , albo zasilacz (8 miesięczny) W 3dmark niby wszystko ok ale co z tego , jak dalej nie moge cieszyć się graniem. Wydałem nie potrzebnie kase Edytowane 6 godzin temu przez boban666
Fenrir_14 46 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Możesz sobie przez Afterburnera przy pomocy HWinFo zrobić podgląd na napięcia zasilacza i sprawdzić czy stabilnie podaje. Stosujesz jakieś adaptery albo przejściówki kabli zasilających ?
boban666 5 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Nie mam zadnych adapterów , napięcia stabline , kilka postów wyżej jest filmik , gdzie widać napięcia Edytowane 5 godzin temu przez boban666
hubio 53 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu To temat rzeka. Co inna osoba to inna rada, a prawda jest taka, że żeby być pewnym co zmienić w sprzęcie to jedynie metodą prób i błędów czyli odpalamy daną grę w idealnie odwzorowanych IDENTYCZNYCH warunkach - sprzęt, OS, aktualizacje te same, gra w tej samej wersji i identyczna lokacja i wymieniamy np procek, który głównie za to odpowiada i wtedy wiemy. Każde inne porównywanie mija się z celem bo jakakolwiek zmienna już może powodować inne wyniki. Miałem przycinki w Fernbusie. Rok temu na 2 godz. to z 3 razy. Po ostatnich update gry nie ma żadnej. Podobnie w TSW5. Sprzęt cały czas ten sam. Zmieniłem procka z i3 na i5 i odpaliłem na tej samej GPU dokładnie tą samą sekwencję lotu w MFSF 2020 i była różnica. Ale już to samo w ww grach nie przyniosło żadnego rezultatu. Szczególnie w TSW (wtedy3) gdzie zmiana procka nic nie dała. Temat rzeka... Jeden powie zmień CPU. Inny - zmień GPU. Jeszcze inny - RAM albo HDD I każdy jednocześnie będzie miał rację i będzie się mylił...
Fenrir_14 46 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Na filmiku nie ma poboru W przez GPU jak i cały system. Możesz spróbować to załączyć i sprawdzić czy nie ma jakichś drastycznych spadków. Podgląd zdarzeń w systemie sprawdzałeś pod kątem błędów/krytyków ?
boban666 5 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu W zdarzeniach sprzętowych jest czysto
Fenrir_14 46 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu A jak zakładki Aplikacja / System ?
boban666 5 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Napięcia skaczą , ale bardzo minimalnie Edytowane 4 godziny temu przez boban666
Doamdor 106 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu U innych też są takie problemy w tych grach?
Rekomendowane odpowiedzi