sideband 1 772 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Czyli zmuszają do przejścia na Win11 tak czy inaczej. Ten system jest tak tragiczny, że szkoda gadać. Co do kart poniżej RTX to dotyczy tylko łatek bezpieczeństwa Wsparcie i tak zaraz się kończy i na ostatnia seria sterowników będzie dostawać tyłki poprawki bezpieczeństwa
bourne2008 1 202 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Idź się z tego wyspowiadaj. Tu jest kilku takich co im Win11 chodzi zawsze i w każdych okolicznościach super stabilnie nawet w wersji insider. Co do reszty to lepsze łatki niż nic. Pora zmienić kartę i tyle. Chyba nikt w GTA VI na GTX970 grać nie będzie. 1
tomcug 2 440 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Pierwsza opcja może zablokować automatyczna instalowanie sterowników przez system, przydatne czasem, bo system potrafi uruchomić swój instaler jak ty chcesz zainstalować swoja wersje. Ja tam widzę, że on CUDA zaznaczył. Opcja reguluje, czy obciążenia GPGPU mogą korzystać z pamięci pozalokalnej, dla gracza bez znaczenia. W niezmodowanych sterach i tak nawet tej opcji nie ma 6 minut temu, bourne2008 napisał(a): Co do reszty to lepsze łatki niż nic. Pora zmienić kartę i tyle. Chyba nikt w GTA VI na GTX970 grać nie będzie. Przecież te łatki bezpieczeństwa nic nie wnoszą, Fermi chyba też miało takie przez jakiś czas EDIT: A nie, przepraszam, to Kepler był.
leven 537 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 58 minut temu, tomcug napisał(a): Ja tam widzę, że on CUDA zaznaczył. Opcja reguluje, czy obciążenia GPGPU mogą korzystać z pamięci pozalokalnej, dla gracza bez znaczenia. W niezmodowanych sterach i tak nawet tej opcji nie ma No właśnie, nie znam tej opcji, o której napisałeś. Samsung oznacza wykryty monitor/TV czy pamięć karty ? TV oraz pamięć Vram, to Samsung.
elfuegoxxx 7 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 6 godzin temu, sideband napisał(a): Są przystosowane tylko do desktopowych rozwiązań i nie da rady tego zmienić od tak To już problem u Ciebie. Poza tym nie wiem jak w dzisiejszych czasach można nie mieć darmowego 7zip zainstalowanego, który ogarnia więcej i lepiej jak Winrar. Za młody jesteś Wpisz frazę forceware modded by side pomimo tylu lat znajdziesz sporo tematów spora część już znikła po latach Przez moją działalność ukryli dział modowanych sterów na Guru3d pewnie NV pogroziła paluszkiem No te stery robiły mi robote jeszcze na GF7600gt . Trudno od tak jak sie nie da, to nie naciskam. Pozdrawiam
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 10 godzin temu, Kadajo napisał(a): No proszę, nie poznaje pani Nvidii Czyli już królowe są dwie a nie tylko jedna (noctua)? 1
Johnny Tomala 80 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia W dniu 25.07.2025 o 15:59, Send1N napisał(a): Stery są konkret odchudzone, wywalona większość telemetrii (czego nie zrobisz programami typu nvslimmer czy nvcleaninstall) w dawnych czasach zaobserwować można też było że panel działa jakby żwawiej ale nie wiem jak jest teraz zobacz sobie ile waży paczka od side a ile oryginalna. Ja przez NVCleanInstall wgrywam bez telemetrii i NVIDIA Control Panel, dawno nie było od Side paczki, zobaczę, czy ją wgram czy zostanę na tych z debloatem przez NVCleanInstall.
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Część telemetrii siedzi w samym sterowniku i tymi programami nie wyczyścisz tego tak jak on to robi
bourne2008 1 202 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Jedyny pewny sposób na telemetrię. Edytowane 1 Sierpnia przez bourne2008 2
sideband 1 772 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 11 godzin temu, Johnny Tomala napisał(a): Ja przez NVCleanInstall wgrywam bez telemetrii i NVIDIA Control Panel, dawno nie było od Side paczki, zobaczę, czy ją wgram czy zostanę na tych z debloatem przez NVCleanInstall. Telemetria siedzi w sterowniku i w instalatorze. Do tego nie możesz pewnych rzeczy wywalić ze sterownika póki nie zmodyfikujesz instalatora Wywalenie telemetrii wymaga grzebania w INF-ie przez to stracisz podpis cyfrowy i już bez żadnego problemu sterownika nie zainstalujesz. Poza tym już pisałem nie raz, że to nie są jedyne zmiany, ale nie będę n-razy powtarzał tego samego Ps.580.88 mają dokładnie te same problemy z Uncharted 4 Edytowane 1 Sierpnia przez sideband 2
sideband 1 772 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 580.88 Modded By Side Zmiany: - usunięte artefakty(czarny ekran z latającymi kolorowymi kwadratami) po włączeniu FSR lub DLSS w Uncharted 4 - Włączony RB dla Last of Us Part 2 - potencjalnie usunięte problem z artefaktami po włączeniu filtrowania anizotropowego z poziomu sterownika dotyczy tylko Blackwella(trzeba zweryfikować) Link 2
galakty 3 312 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Nowa wersja - https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases
Tooth 40 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia W dniu 2.08.2025 o 16:45, sideband napisał(a): 580.88 Modded By Side Zmiany: - usunięte artefakty(czarny ekran z latającymi kolorowymi kwadratami) po włączeniu FSR lub DLSS w Uncharted 4 - Włączony RB dla Last of Us Part 2 - potencjalnie usunięte problem z artefaktami po włączeniu filtrowania anizotropowego z poziomu sterownika dotyczy tylko Blackwella(trzeba zweryfikować) Link A oprócz telemetrii coś jeszcze zostało usunięte ? Bo docelowo ja przez NVCleaninstall zostawiam tylko i wyłącznie 2 rzeczy bez zbędnych aplikacji od nich
sideband 1 772 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Pamiętaj to co robi cleaner zrobisz sam w kilkanaście sekund Cleanery stricte w sterowniku niczego nie usuwają -Hybrid mode -SMI/NVML -MCU -Wszystkie Lib.... -Ansel -NVWMI -OptiX -telemetria(sterownik+instalator) -odchudzony CP łączenie z pluginami i inne pierdoły Może coś pominąłem, ale robię pod siebie stery jak coś nie pasuje to nie używać. Edytowane 4 Sierpnia przez sideband 1
Tooth 40 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) W dniu 4.08.2025 o 12:07, sideband napisał(a): Pamiętaj to co robi cleaner zrobisz sam w kilkanaście sekund Cleanery stricte w sterowniku niczego nie usuwają -Hybrid mode -SMI/NVML -MCU -Wszystkie Lib.... -Ansel -NVWMI -OptiX -telemetria(sterownik+instalator) -odchudzony CP łączenie z pluginami i inne pierdoły Może coś pominąłem, ale robię pod siebie stery jak coś nie pasuje to nie używać. Eee 🤪 No dobra przekonałeś mnie dzisiaj wieczorem jak wrócę do domu przetestuje Obym nie miał jakiś dziwnych przygód po drodze 😁 To do czego służą ? Pic na wodę fotomontaż 😂 Ogólnie sterownik się wgrał bez problemów załapał g-sync i teraz zostało mi potestować jakieś gierki i problem nie uruchamia mi niektórych gier battleye wywala komunikat o zablokowaniu nvwgf2umx.dll . Edytowane 5 Sierpnia przez Tooth
ket_rab 227 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia W dniu 2.08.2025 o 16:45, sideband napisał(a): 580.88 Modded By Side Zmiany: - usunięte artefakty(czarny ekran z latającymi kolorowymi kwadratami) po włączeniu FSR lub DLSS w Uncharted 4 - Włączony RB dla Last of Us Part 2 - potencjalnie usunięte problem z artefaktami po włączeniu filtrowania anizotropowego z poziomu sterownika dotyczy tylko Blackwella(trzeba zweryfikować) Link Malwarebytes wykrywa złośliwe oprogramowanie.
sideband 1 772 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Proszę cię Już na pclabie było n-razy false positive z instalatora
Rize 0 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia cześć mam problem zainstalować sterowniki Geforce GT 650M 2 GB Windows 10 home potem mam niebieski ekran i mam kilka sekund żeby wywalić sterownik albo przywrócić system do dnia x co mogę zrobić ?
Send1N 4 162 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Instalujesz te stery? https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/145964/ jeżeli tak i karta ma problem przyjąć sterownik producenta i działa tylko na tym podstawowym windowsowym to może być fizycznie uszkodzone gpu lub po prostu puściły luty pod układem. Edytowane 10 Sierpnia przez Send1N
Rize 0 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia zainstaluje to teraz i zobaczę Strona główna sterowników > GeForce GT 650M | Windows 10 64-bit > Sterownik GeForce Game Ready nie działa po 2 minutach mam niebieski ekran karta na pewno działa jak robiłem format całego to nie pobierałem sterowników do GT i tez nie grałem żadnych gier. przez kilka lat. teraz kombinuje już dobre 20 dni na tym
Send1N 4 162 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia No to jak nie pobierałeś to pewnie używałeś na sterowniku windowsowym to o czym pisałem wyżej to jest częsty przypadek że karta działa na podstawowym sterze a przy próbie instalacji sterów od producenta są problemy jeżeli gpu jest fizycznie uwalone.
Reddzik 2 762 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-580-97 3
Rekomendowane odpowiedzi