Kadajo 7 422 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Nvidia już nawet instalatora nie ogarnia 2
sideband 1 781 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia To co widzisz w instalatorze to ściąga z serwera NV także problem z połączeniem.
Kadajo 7 422 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Wszytko jest po prostu w za małym okienku to jest błąd instalatora Tak to powinno wygladac : Tak jakby instalator źle rozpoznawał rozdzielczość ekranu.
sideband 1 781 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Miałeś laga na necie Wyłącz net to zobacz ciemną plamę
leven 552 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Czy opcja G-sync w sterowniku jest obecna, ponieważ monitor/TV ma taka opcję ? Pytam, bo mój TV nie ma G-sync, ale sterownik pokazuje taka opcję: Edytowane 17 Sierpnia przez leven
caleb59 1 634 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Po prostu możesz ją wymusić w tym wypadku.
sideband 1 781 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Wspiera VRR/Adaptive sync i dlatego możesz włączyć. Nie masz tylko certyfikatu Gsync W skrócie włączyć możesz, ale niekoniecznie będzie poprawnie działać. 1 2
maxmaster027 893 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia w 99% działa poprawnie, tak że działa jak na Gsync, jednoczesnie w 99% działa niepoprawnie bo nie limituje FPSu i jak FPS wchodzi ponad odswiezanie monitora to nie działa. Wiec zależy jak na to spojrzeć 1
sideband 1 781 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Ale masz problem włącz i sprawdzaj. Niczego nie popsujesz
leven 552 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) W BF6 beta jest OK. Wieśka zaraz sprawdzę. EDIT: wygląda OK, a nie powinno: https://jakitelewizorkupic.pl/telewizor-samsung-qe55q70d-test/ Edytowane 17 Sierpnia przez leven
Mizu 102 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Jutro nowy Nvidia APP z globalnym DLSS override (W KOŃCU!!) i nawet sprawdzaniem czy działa i jaki preset w overlayu. Trzeba sobie zaznaczyć udział w becie w aktualnej apce, normalny release chyba za tydzień. No i prawdopodobne, że jutro też nowy sterownik 1
Reddzik 2 777 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-581-08 2
Adikon 140 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia DLSS będzie można zaimplementować normalnie poprzez panel NV czy będzie potrzebna apka? Gdzieś czytałem, że niby z poziomu panelu będzie opcja, więc chętnie przytulę stery od @sideband
galakty 3 341 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Ten nowy smooth dla 4000 to po prostu coś pokroju Losless Scaling?
caleb59 1 634 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Wsadza 3 generowaną przez AI klatkę pomiędzy 2 dostępne co daje złudzenie zwiększenia fps, dodatkowo żre trochę VRAMu z karty. Może psuć elementy interfejsu gier bo dane obrabia tylko sterownik. Edytowane 20 Sierpnia przez caleb59
bourne2008 1 207 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 17 minut temu, Adikon napisał(a): DLSS będzie można zaimplementować normalnie poprzez panel NV czy będzie potrzebna apka? Gdzieś czytałem, że niby z poziomu panelu będzie opcja, więc chętnie przytulę stery od @sideband NV już nic nie dodaje do panelu. Raczej wszystko idzie w drugą stronę. W tej nowej beta wersji jeszcze więcej funkcji przenieśli do apki. Trend pewnie będzie się utrzymywał aż do całkowitego ubicia panelu. 1 1
caleb59 1 634 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Przecież taki był ich oryginalny plan w momencie wprowadzania Nvidia App, sami o tym pisali na blogu.
galakty 3 341 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 24 minuty temu, caleb59 napisał(a): Wsadza 3 generowaną przez AI klatkę pomiędzy 2 dostępne co daje złudzenie zwiększenia fps, dodatkowo żre trochę VRAMu z karty. Może psuć elementy interfejsu gier bo dane obrabia tylko sterownik. Hahahaha czyli coś co było od kilku lat za sprawą jednej apki na Steamie, wow sukces.
bourne2008 1 207 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Nvidia App 11.0.5.238 BETA https://mega.nz/file/hJ4kBQST#qbe2eqs8oyCumJ7-n8j4gFBeMGQjICjEHq-scAbEZDQ
Kabor 460 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Z opisu wynika, że jak gra obsługuje wyłącznie FG to można wymusić MFG. Testował to ktoś (np. W3). Dodatkowe pytanie jak tak to czy bez NV APP da się to wymusić z takie działanie z poziomu NVInspectora.
Kabor 460 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) @leven Na jakiś poprzednich sterach to testowałem i nie działało u mnie w W3. Tutaj w opisie nowych sterów (a właściwie nowego APP) znalazłem opis, że takie napisanie jest możliwe od tej wersji. Z nowymi sterami jeszcze nie testowałem. Dlatego pytam czy ktoś testował i czy działa ;-) Edytowane 22 Sierpnia przez Kabor
Adikon 140 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Zainstalowałem najnowsze stery włącznie z aplikacją beta i póki co w grach, które mam nadpisywanie DLSS z poziomu aplikacji jest nieobsługiwane xD. Spodziewałem się w sumie tego... Może w przyszłości dodadzą więcej gier 🤷🏻
Rekomendowane odpowiedzi