Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Męcze się z tym już kilka godzin ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi jak podkręcić zintegrowaną kartę graficzną igpu w Ryzenie 7700X na płycie głównej Asrock B650 Pro RS. W zakładce OC Tweaker mam możliwość zmiany taktowania karty graficznej (GFX Overclocking), ale gdy zwiększam taktowanie to nic się nie dzieje i nadal karta pracuje z częstotliwością 2200mhz. Podobno do podkręcenia karty graficznej wymagane jest zwiększenie napięcia GFX do 1250mV ale nigdzie tego w biosie nie ma. Próbowałem wszystkiego , włączałem i wyłączałem PBO oraz inne cuda. Ciągle jednak zintegrowana karta graficzna pracuje z domyślą prędkością. Na płytach głównych AM4 była w biosie pozycja GFX core voltage, ale na AM5 tego nigdzie nie ma. Ktoś może wie jak podkręcić igpu w biosie ?  Ryzen Master nie mam żadnej opcji podkręcania igpu. Bios w podpowiedzi sugeruje że zmiana taktowania musi być zrobiona razem ze zmianą napiecia, ale przejrzałem wszystko w biosie i nigdzie nie ma czegoś takiego jak GFX Voltage.

bios.jpg

Edytowane przez kamil12341