Eltik 13 Opublikowano 27 Listopada Autor Opublikowano 27 Listopada mam neo qleda tv od samsunga wlaczalem tam hdr w grach i jakos mnie z kapci nie wyrwalo
galakty 444 Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Dać sobie tydzień na przyzwyczajenie, ja po jednym dniu chciałem zwracać, a teraz czwarty miesiąc stoi na biurku 1
Funky Koval 5 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada porzśdny hdr to od 1000 w górę... no i w windowskie 11 jest skrót do przełączania na hdr obrazu (windows+alt+b)
galakty 444 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Te cyferki nic nie mówią i im szybciej zrozumiecie, tym lepiej. Jak już to HDR Trueblack by można rozważać.
Gret 193 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada jeśli to cyferki poparte testami to mówią wszystko
Eltik 13 Opublikowano 28 Listopada Autor Opublikowano 28 Listopada a to ? https://www.morele.net/monitor-aoc-q27g3xmn-bk-13120823/?utm_source=smda_conv&utm_medium=affiliate&utm_campaign=IN_Convertiser&cvrid=CVR.2606..3049.social-media..b83bd84359f714c2f6fe90a2bddc4bd8&utm_term=&utm_content=www.youtube.com
Gret 193 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada 21 minut temu, Eltik napisał(a): a to ? https://www.morele.net/monitor-aoc-q27g3xmn-bk-13120823/?utm_source=smda_conv&utm_medium=affiliate&utm_campaign=IN_Convertiser&cvrid=CVR.2606..3049.social-media..b83bd84359f714c2f6fe90a2bddc4bd8&utm_term=&utm_content=www.youtube.com Tutaj masz test: https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/q27g3xmn Więcej może powiedzieć @galakty bo chyba miał ten monitor ale szybciutko i tak zmienił na OLEDa 1
galakty 444 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada 5 godzin temu, Eltik napisał(a): a to ? Na tym możesz zasmakować jakiegokolwiek HDRu, potrafi ściemnić strefy do zera i ma wysoki kontrast jak na LCD. Oczywiście też ma wady w postaci bloomingu (za mało stref niestety) czy tragicznych kątów widzenia (nawet na wprost w rogach kolory nieco się różnią). Ale tak, to najtańszy monitor na którym odpalisz HDR i będzie w miarę dobry efekt. Ja byłem bardzo zadowolony, ale właśnie przez to że zobaczyłem jak HDR może wyglądać to chciałem mieć prawdziwy w postaci OLED. 1
Lameismyname 116 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada @Gret Ja mam ten monitor cały czas i jestem zadowolony. Może nie mam porównania jak kolega @galakty do dobrego OLEDa, ale myślę że jest warty swojej ceny i ma prawdziwe HDR. Wystarczy zobaczyć pozytywne recenzje, a jest ich sporo. 1
galakty 444 Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada (edytowane) Jedyny problem to teksty, HUD i drobne detale jak gwiazdy itp, tego nie da rady odwzorować i tylko OLED to potrafi, ale i tak porównując do większości LCD z kontrastem 1000-4000:1 i tym że nie potrafią zejść do zerowej jasności jest przepaść na korzyść miniled. A i nie polecam używania local dimming w SD, po pierwsze trzeba ręcznie w menu to przełączać, a po drugie już lepiej włączyć HDR i mieć to z automatu. W11 ma autohdr albo RTX HDR. Edytowane 29 Listopada przez galakty
Eltik 13 Opublikowano 1 Grudnia Autor Opublikowano 1 Grudnia jeszcze jest Xiaomi G Pro27i, 1152 sterfy, HDR 1000..
galakty 444 Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Chyba IPS? Niech każdy sam zdecyduje, ale wolałbym mniej stref na VA do HDR. Poza tym w xiaomi nie włącza się LD z automatu w HDR (iks de) 1
Eltik 13 Opublikowano 1 Grudnia Autor Opublikowano 1 Grudnia trzeba chyba czekac az pojawi sie wiecej na miniled
Miszek 1 Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Czy ten AOC nadaje się do pracy z tekstem (nauka programowania) czy raczej filmy i gry?
Rekomendowane odpowiedzi