Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jagular napisał(a):

Jedziesz na koniku, spadasz, łamiesz kręgosłup. Itd, itp.

Co to za argumenty? XD

Życie nie jest usłane różami to są wypadki po prostu, co to ma wspólnego ze złem? :E

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
10 minut temu, Brolly napisał(a):

Ale to nie jest dowodem na to że jest wina Boga

Ludzie dzisiaj prowadzą się jak śmietniki pod względem zdrowia, wiesz o tym że zdrowie rodziców jest kluczowe dla dziecka?

Zobacz ile się rodzi dzisiaj z jakimiś wadami i deformacjami a ile kiedyś.

A na co jest to dowodem? Przecież bóg jest wszechmogący.

Dzisiaj ludzie się prowadzą. Ok. To cofnijmy się, powiedzmy z 1000 lat do tyłu (wystarczy?). Czy 1000 lat temu nie było w/w sytuacji? :) 

Opublikowano
Teraz, Brolly napisał(a):

Może tak jest nie neguję tego, ale wszystko co jest związane ze złem dzisiaj to Bóg bebe (lewactwo, lgbt, kurwienie się kobiet, only fansy itd)

A kto tak twierdzi?

Źli są ludzie niezależnie od wiary, przekonań politycznych czy orientacji seksualnej.

Geje czy lesbijki wierzące w boga twierdzą, że bóg ich tak samo umiłował jak wszystkich innych, to tylko KK nie chce dopuścić ich do "swojego" boga

Opublikowano
Teraz, jagular napisał(a):

Dzisiaj ludzie się prowadzą. Ok. To cofnijmy się, powiedzmy z 1000 lat do tyłu (wystarczy?). Czy 1000 lat temu nie było w/w sytuacji? :) 

Były na pewno ale nie na taką skalę, co powiesz w takim razie o ludziach którym urodziły się dzieci niepełnosprawne i oni te dzieci kochają i wychowują? ba są nawet wierzący.

Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Co to za argumenty? XD

Życie nie jest usłane różami to są wypadki po prostu, co to ma wspólnego ze złem? :E

Ach. Czyli jednak mamy "wypadki" :)

To przykład na sytuację, w której człowiek nie jest winien że mu się stało kuku. 

Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Geje czy lesbijki wierzące w boga twierdzą, że bóg ich tak samo umiłował jak wszystkich innych, to tylko KK nie chce dopuścić ich do "swojego" boga

Ateizm ora się samemu w tej kwestii, ewolucyjnym celem jest przetrwanie każdego gatunku a jak ma to zrobić chłop z chłopem albo kobieta z kobietą?

Samo bycie gejem czy lesbijką nie jest grzechem, grzechem są akty seksualne bez ślubu jak w przypadku heteroseksualnych ludzi no bo nie ma ślubu kościelnego miedzy parami homo.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jagular napisał(a):

Ach. Czyli jednak mamy "wypadki" :)

To przykład na sytuację, w której człowiek nie jest winien że mu się stało kuku. 

Człowieku ile ty masz lat? to że zjeb wjedzie w ciebie na pełnej autem to co Bóg to uczynił?

Mam wrażenie że piszę z gimbusem.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
Teraz, Brolly napisał(a):

Były na pewno ale nie na taką skalę, co powiesz w takim razie o ludziach którym urodziły się dzieci niepełnosprawne i oni te dzieci kochają i wychowują? ba są nawet wierzący.

Hłe hłe, a na jaką skalę były?

Poza tym, skór były to jednak były (nie czepiając się skali), czyli to, co napisałeś, obwiniając współczesne środowisko za choroby, nie jest do końca prawdą, coo? ;) 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

A niewierzący nie kochają swoich dzieci? Jakie by nie były? Bo wielu "wierzących" wyrzeka się dzieci, jeśli te stwierdzą, że są innej orientacji

Mnie gówno obchodzą inni ludzie, nie osądzam bo sam będę sądzony.

Ja tego nie popieram żeby wyrzekać się dziecka ze względu że ma problem z orientacją, to nie jest postawa której nauczał Chrystus.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
2 minuty temu, Brolly napisał(a):

Samo bycie gejem czy lesbijką nie jest grzechem, grzechem są akty seksualne bez ślubu jak w przypadku heteroseksualnych ludzi no bo nie ma ślubu kościelnego miedzy parami homo.

To wracajmy do początku: bóg wszystkich kocha, czy nie? Bo lista niekochanych rośnie z każdą stroną wątku :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Ateizm ora się samemu w tej kwestii, ewolucyjnym celem jest przetrwanie każdego gatunku a jak ma to zrobić chłop z chłopem albo kobieta z kobietą?

w czym się ora? Mamy naukę, można pobrać nasienie od któregoś z panów i przez sztuczne zapłodnienie urodzi się dziecko

w drugiej części to KK sam siebie ora, nie ma ślubu kościelnego, bo im kościół odmawia "boga" %-)

Opublikowano
Teraz, jagular napisał(a):

To wracajmy do początku: bóg wszystkich kocha, czy nie? Bo lista niekochanych rośnie z każdą stroną wątku :) 

Nie wiem co jest niezrozumiałego w tym co napisałem? małżeństwo z definicji jest związkiem kobiety i mężczyzny tym bardziej w piśmie świętym.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Brolly napisał(a):

Człowieku ile ty masz lat? to że zjeb wjedzie w ciebie na pełnej autem to co Bóg to uczynił?

6 minut temu, Brolly napisał(a):

Mnie gówno obchodzą inni ludzie

O, eskalacja 8:E

Manipulujesz. Nic nie pisałem o wypadkach samochodowych.

Czy jest na forum emotka pstrykania palcami w celu wymuszenia skupienia się na czymś? :E 

2 minuty temu, Brolly napisał(a):

Nie wiem co jest niezrozumiałego w tym co napisałem? małżeństwo z definicji jest związkiem kobiety i mężczyzny tym bardziej w piśmie świętym.

Uprzejmie proszę o skupienie się na pytaniu: skóro małżeństwo jest z definicji, skoro bez małżeństwa to grzech, to czy ci którzy bez małżeństwa, w grzechu są kochani, czy nie są? 

Ziąą no proste pytanie no! 

PS. Czy Benedykt IX (papież) był kochany przez boga, czy nie? 

Edytowane przez jagular
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jagular napisał(a):

To przytocz przykład w takim razie jeśli nie chodzi o wypadki bo tak zrozumiałem.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Brolly napisał(a):

Skoro bycie gejem nie jest grzechem to, czemu nie mogą brać ślubu?

Rodzenie to nie priorytet, skoro pary, które nie mogą mieć dzieci z przyczyn takich lub owakich, mogą ten ślub mieć? Ba przez lata KK napiętnował naukę dążąca do leczenia bezpłodności, dzieci "z probówki" ponoć miały nie mieć duszy :smiech:

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
7 minut temu, Brolly napisał(a):

grzechem są akty seksualne bez ślubu jak w przypadku heteroseksualnych ludzi no bo nie ma ślubu kościelnego miedzy parami homo.

a pedofilia w kosciele to grzech ? albo homo-orgie na plebaniach w udzialem ksiezy ?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jagular napisał(a):

Uprzejmie proszę o skupienie się na pytaniu: skóro małżeństwo jest z definicji, skoro bez małżeństwa to grzech, to czy ci którzy bez małżeństwa, w grzechu są kochani, czy nie są? 

Ziąą no proste pytanie no! 

No jasne że są kochani Bóg kocha wszystkich bez wyjątku nawet grzeszników, a to co dana osoba z tym zrobi to już zależy tylko od niej. (naprawi swoje postępowanie albo nadal będzie żyć w grzechu)

2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

a pedofilia w kosciele to grzech ? albo homo-orgie na plebaniach w udzialem ksiezy ?

Kolejny argument za przeproszeniem z dupy.

Wiesz że pedofilem może być każdy nawet twój sąsiad który mówi co dzień dzień dobry? pedofilem może być strażak, policjant, budowlaniec, nauczyciel każdy możliwy człowiek.

A to że tuszuje się sprawy pedofili w kościele to inna sprawa, ja tego absolutnie nie popieram wręcz przeciwnie kara długa i uciążliwa.

Ateiści znaleźli sobie bata na "katoli" i pierwsze to argument o księżach pedofilach.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Skoro bycie gejem nie jest grzechem to, czemu nie mogą brać ślubu?

Rodzenie to nie priorytet, skoro pary, które nie mogą mieć dzieci z przyczyn takich lub owakich, mogą ten ślub mieć? Ba przez lata KK napiętnował naukę darząca do leczenia bezpłodności, dzieci "z probówki" ponoć miały nie mieć duszy :smiech:

Mało dzieci w domach dziecka? mogą zaadoptować skoro jest 100% pewne że nie mogą mieć swojego. Tak wiem procedury adopcyjne są chore w Polsce że czeka się na to chyba do kilku lat nawet.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Brolly napisał(a):

Kolejny argument za przeproszeniem z dupy.

Wiesz że pedofilem może być każdy nawet twój sąsiad który mówi co dzień dzień dobry? pedofilem może być strażak, policjant, budowlaniec, nauczyciel każdy możliwy człowiek.

A to że tuszuje się sprawy pedofili w kościele to inna sprawa, ja tego absolutnie nie popieram wręcz przeciwnie kara długa i uciążliwa.

Ateiści znaleźli sobie bata na "katoli" i pierwsze to argument o księżach pedofilach.

"Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25, 40)

wszechmogący "bóg" pozwala i nie robi nic z tym co ludzie w ogóle, a w szczególności, jego przedstawiciele na ziemi robią %-)

3 minuty temu, Brolly napisał(a):

Mało dzieci w domach dziecka? mogą zaadoptować skoro jest 100% pewne że nie mogą mieć swojego. Tak wiem procedury adopcyjne są chore w Polsce że czeka się na to chyba do kilku lat nawet.

Podałeś argument, że nie dostaną ślubu, bo nie mogą mieć dzieci %-), a sam twierdzisz, że jednak mogą :sciana:

18 minut temu, Brolly napisał(a):

kto tu się teraz zaorał ?

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

"Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25, 40)

wszechmogący "bóg" pozwala i nie robi nic z tym co ludzie w ogóle, a w szczególności, jego przedstawiciele na ziemi robią %-)

Serio ja wysiadam z tej dyskusji 

Nie dla tego że nie mam argumentów tylko wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem, Skoro Bóg dał wolną wolę człowiekowi to nie ingeruje w jego postępowania.

• Haha 1
Opublikowano

Ale wątek :E

Według lokalnych wierzących:

1. Jeśli dzieje się coś złego to nie wina boga.

2. Jeśli dzieje się coś dobrego to zasługa boga.

3. jeśli jesteś biedny to nie wina boga.

4. jeśli jesteś bogaty i Ci się wiedzie to zasługa boga (BO WSZYSTKO JEST MOŻLIWE, NAWET TO ŻE BOGATY WEJDZIE DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO!!!!!11!) :E
5. bóg kocha wszystkich, ale tylko jak robią dokładnie to co jakieś jełopy na ziemi powiedziały. Jak robią inaczej to jest na nich zły. Tzn. nie jest zły, tylko dobry :E

6. A wszystko to rzekomo wiedzą z książki, którą katolicy sami napisali :E

Panowie, przecież to kpina jest. Nic co piszecie nie trzyma się kupy. Ani KKK, ani teologii, ani nawet biblii. Zacznijcie może od przeczytania tej waszej książki z większym zrozumieniem, co?

Opublikowano
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

kto tu się teraz zaorał ?

Niby w jaki sposób? kobieta z kobietą dziecka nie zrobi to samo facet z facetem.

Homoseksualizm jest pewnego rodzaju wynaturzeniem (akty homoseksualne), tylko proszę bez gadania że u zwierząt to występuje bo Bozia dała ci świadomość i odróżnianie dobra od zła wiesz co robisz a nie lecisz na instynkcie jak zwierzęta.

1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

więc "wszechmogący bóg" dał ludziom wolną wolę i pozwolił na pedofilię i nic z tym nie robi %-)

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Według lokalnych wierzących:

1. Jeśli dzieje się coś złego to nie wina boga.

2. Jeśli dzieje się coś dobrego to zasługa boga.

3. jeśli jesteś biedny to nie wina boga.

4. jeśli jesteś bogaty i Ci się wiedzie to zasługa boga (BO WSZYSTKO JEST MOŻLIWE, NAWET TO ŻE BOGATY WEJDZIE DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO!!!!!11!) :E

Mnie proszę do tego nie podłączać :E ja tak nie twierdzę a jeśli ktoś tak twierdzi to jest moim zdaniem w pomyłce.