BeMajestiC 6 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Witam. Szukam drugiej kości 32gb która będzie kompatybilna z tą, która chyba już nie jest w sprzedaży: Znalazłem natomiast taką: https://tinyurl.com/2xn5z2sw Wszystko takie same tylko inny numer partii. Powinno hulać?
Send1N 4 191 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Jeżeli chodzi o wbicie profilu xmp i stabilność to nigdy nie ma 100% przy modułach które nie były razem w opakowaniu (zestaw) działać zadziała ale czy stabilnie bez ręcznych poprawek to musisz sam sprawdzić 2 1
BeMajestiC 6 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 Pamięci RAM są takie same, poza numerem partii. Oznacza to jakąś inną specyfikacje, czy po prostu "nowszy sort" ale wszystko jest takie samo jak być powinno ?
miro 712 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 oznacza to dokładnie co Ci Send napisał, nikt Ci nie zagwarantuje co jest w środku, może być na innych kościach itd itp 64GB to też inne obciążenie dla kontrolera, nie wiemy jaki masz procesor, jaka płyta głowna w ogóle że dotychczas miałeś jedną kośc ? przecież to dużo gorsze rozwiazanie niż 2x16... zresetuj w bios profil pamięci do ustawień domyślnych, obsadź tą nową w banku nr4, stara zostaw w nr2 i zobacz czy ruszy. będzie działać to spróbujesz wbić profil XMP, nie zadział to zostaną ręczne nastawy. Nie zadziała w ogóle to masz zwrot 14dniowy Warto wcześniej zaktualizować bios do najnowszego. Nie pójdzie, zawsze pozostaje sprzedaż starej i zakup 2x32 w jednym komplecie. 1
BeMajestiC 6 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 płytę mam b660m gaming x, ze specyfikacji obsługuje do 128 gb procesor intel i5 12600kf bios najnowszy miałem w planach kupić jedną kość 32gb, a potem dokupić drugą jak będą pieniążki - spóźniłem się. nie sprzedają już danych kośći jak nie będzie działać to dokupie drugą taką samą sztukę 32 gb i sprzedam starą. btw. ile dostałbym za obecną kość. 180 zł jest w zasięgu?
miro 712 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Godzinę temu, BeMajestiC napisał(a): jak nie będzie działać to dokupie drugą taką samą sztukę 32 gb i sprzedam starą. nie, tak nie rób wtedy odeślij tą nową, a kup sobie 64GB pack 2x32GB, jedno pudełko, jedna partia, te same kości, które muszą ze sobą pracować w dualu ale powinno działać, tylko niekoniecznie od kopa, a po prostu potrzebować ręcznych nastawów. 1
Cavendish 21 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Witam Mam takie same pamięci, różne partie działają w dualu, więc nie ma co się zamartwiać na zapas. 1 1
BeMajestiC 6 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Odpalił Panowie, właśnie stresuje pod stresem na 80% ale bez profilu XMP jak narazie. Mam pytanie gdzie jest bateria w tej płycie, b660m gaming x gdyby XMP sie nie uruchamial? https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B660M-GAMING-X-rev-10/kf tutaj nie ma informacji o baterii, jest natomiast tylko reboot przycisk - on uruchamia system z podstawowymi ustawieniami? dobra widze z obrazka, ślepota mnie chyba łapie tylko jest pod kartą graficzną, jakoś sobie poradze. numer partii natomiast sie w cpu-z zmienil na taki sam, na ten z obrazka w pierwszym poście Edytowane 5 Grudnia 2024 przez BeMajestiC
Cavendish 21 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Pod slotem na kartę graficzną. 1
Send1N 4 191 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Podłącz sobie przycisk reset z obudowy do zworki clear cmos na płycie zamiast bawić się w wyciąganie baterii zrobisz to w 5 sekund poprzez wciśnięcie i przytrzymanie przycisku przez 2-3 sekundy zresetujesz bios 1
BeMajestiC 6 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 Dzieki, dobry pomysł. wlasnie testuje w profilu XMP 3200mhz i po 50 minutach wszystko spoko jak narazie w stresie. Ba, widać że działa dual bo wszystko mi płynniej chodzi. Dzieki za pomoc panowie.
Rekomendowane odpowiedzi