Skocz do zawartości

Poszukuję drugiej takiej samej kości, lub kompatybilnej z tą którą posiadam.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oznacza to dokładnie co Ci Send napisał, nikt Ci nie zagwarantuje co jest w środku, może być na innych kościach itd itp

64GB to też inne obciążenie dla kontrolera, nie wiemy jaki masz procesor, jaka płyta głowna

w ogóle że dotychczas miałeś jedną kośc ?  przecież to dużo gorsze rozwiazanie niż 2x16...

zresetuj w bios profil pamięci do ustawień domyślnych, obsadź tą nową w banku nr4, stara zostaw w nr2 i zobacz czy ruszy. będzie działać to spróbujesz wbić profil XMP, nie zadział to zostaną ręczne nastawy. Nie zadziała w ogóle to masz zwrot 14dniowy

Warto wcześniej zaktualizować bios do najnowszego.

Nie pójdzie, zawsze pozostaje sprzedaż starej i zakup 2x32 w jednym komplecie.

• Like 1
Opublikowano

płytę mam b660m gaming x, ze specyfikacji obsługuje do 128 gb

procesor intel i5 12600kf

bios najnowszy

miałem w planach kupić jedną kość 32gb, a potem dokupić drugą jak będą pieniążki - spóźniłem się. nie sprzedają już danych kośći

jak nie będzie działać to dokupie drugą taką samą sztukę 32 gb i sprzedam starą.

btw. ile dostałbym za obecną kość. 180 zł jest w zasięgu?

Opublikowano
Godzinę temu, BeMajestiC napisał(a):

jak nie będzie działać to dokupie drugą taką samą sztukę 32 gb i sprzedam starą.

nie, tak nie rób

wtedy odeślij tą nową, a kup sobie 64GB pack 2x32GB, jedno pudełko, jedna partia, te same kości, które muszą ze sobą pracować w dualu

ale powinno działać, tylko niekoniecznie od kopa, a po prostu potrzebować ręcznych nastawów.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Odpalił Panowie, właśnie stresuje pod stresem na 80% ale bez profilu XMP jak narazie. Mam pytanie gdzie jest bateria w tej płycie, b660m gaming x gdyby XMP sie nie uruchamial?

https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B660M-GAMING-X-rev-10/kf

tutaj nie ma informacji o baterii, jest natomiast tylko reboot przycisk - on uruchamia system z podstawowymi ustawieniami?

dobra widze z obrazka, ślepota mnie chyba łapie :D tylko jest pod kartą graficzną, jakoś sobie poradze.

numer partii natomiast sie w cpu-z zmienil na taki sam, na ten z obrazka w pierwszym poście

Edytowane przez BeMajestiC
Opublikowano

Dzieki, dobry pomysł. 

wlasnie testuje w profilu XMP 3200mhz i po 50 minutach wszystko spoko jak narazie w stresie. Ba, widać że działa dual bo wszystko mi płynniej chodzi. Dzieki za pomoc panowie.