Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powyższe ip jest z Vectry Warszawa/Ursynów. To jako tako można sprawdzić samemu.

Nie wiem czy dodając konto google do iPhone, działa działa googlowa opcja find my phone (pewnie nie)... ta na androidzie pokazuje dość dokładną lokalizacje urządzenia. 

Opublikowano

Następnym razem a najlepiej ogólnie używaj ultra silnych haseł i zadbaj o swoje bezpieczeństwo, bo nikt inny tego za ciebie nie zrobi, a już na pewno nie licz, na jakąkolwiek pomoc od kogokolwiek jak będzie za późno.

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, Alek65 napisał(a):

Pytanie numer dwa to czy jeśli Prokurator podtrzymała umorzenie policjanta to znaczy, że ona też się nie nadaje, i czy mam szansę aby przenieść sprawę nie tylko wydziałowi policji ale też Pani prokurator.

Jeśli sąd podtrzyma zażalenie to chyba kończy się droga odwoławcza. Nie pamiętam czy w takim wypadku przysługuje zażalenie do wyższej instancji. Nawet jak tak raczej strata czasu. Jak sąd uzna umorzenie za bezzasadne skieruję sprawę do ponownego rozpatrzenia przez TĄ SAMĄ prokuraturę. Dodam jeszcze, że ta ścieżka: umorzenie-zaskarżenie-kolejne postępowanie - umorzenie może trwać w nieskończoność :)

Opublikowano
3 godziny temu, Alek65 napisał(a):

@hubio Dokładnie to co napisałem wcześniej w komentarzach i we wnioskach do sądu oraz prokuratury. To samo też napisałem do CBZC. Dzięki za odpowiedź!

Mój problem polega na tym, że zgłosiłem sprawę na rejonową najwyraźniej. W zaskarżeniu na umorzenie proszę o przydzielenie sprawy komuś bardziej doświadczonemu. Mi się udało uzyskać jedynie takie dane iphona. Policjant powiedział, że brakuje tu czegoś co snapchat udostępni tylko służbom.

Screenshot 2024-12-11 at 6.47.08 PM.png

@kubikolos Szukam rady aby zachęcić żeby mu się bardzo chciało. 

Jesli konto bylo cenne to podzwoń po informatykach. Może ktoryś Ci pomoze za opłata namierzyć IP.

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, ryba napisał(a):

Zrodlo? Bo ja wczoraj widzialem Yeti za domem... Grubo przesadzona historia,

https://opole.tvp.pl/83787304/zaopiekowal-sie-znaleziona-karta-bankomatowa-teraz-grozi-mu-kara-do-10-lat-wiezienia

https://kamien.policja.gov.pl/zka/aktualnosci/aktu/67820,Przywlaszczyl-karte-platnicza-i-placil-za-zakupy-jak-swoja-Grozi-mu-10-lat-pozba.html

Teraz wrzuć fotę tego yeti.

Edytowane przez Cappucino
  • Confused 1
Opublikowano

Grozi kara DO 10 lat... to podobnie jak złapią kogoś z jointem też grozi mu do 3 lat... I zamykają takiego na 3 lata? Nie, tak zawsze piszą, a kończy się pewnie jakąś rozprawą, walną małą szkodliwość czynu społecznego czy coś podobnego i tyle. 

Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Grozi kara DO 10 lat... to podobnie jak złapią kogoś z jointem też grozi mu do 3 lat... I zamykają takiego na 3 lata? Nie, tak zawsze piszą, a kończy się pewnie jakąś rozprawą, walną małą szkodliwość czynu społecznego czy coś podobnego i tyle. 

Przecież wiadomo, że to górne widełki, ale sam fakt.

Opublikowano
16 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Ale nie dadzą 10 lat za 100zl. Kara też zależy od ilości raczej, raczej grzywnę, jak oskażeni się powołają na "przypadek mniejszej wagi". Chyba ze to jakaś recydywa/ktoś notowany był.

https://sprawy-karne.biz.pl/wypadek-mniejszej-wagi/

@AndrzejTrgJuż pisałem o tym, obrońca z urzędu nawet się powoła na to jeśli w ogóle będzie sprawa nawet:)

Ale bez tego jest kara od roku, bo to przestępstwo z automatu

Opublikowano

Pomijając problemy autora i to, to nie chce mi się wierzyć, że wypisujecie, że sprawa jest błaha i policja nie ma czasu na takie duperele. To tak jak byś zadzwonił pod 998 bo ci się szopa pali i strażak kazałby ci spadać na drzewo. Co za znaczenie ma "wielkość" sprawy. Od tego są służby państwowe żeby jak ich nazwa wskazuje służyć obywatelowi.