Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj nie odpalałem wogóle kompa , dziś chcialem sprawdzić te złącze DP na płycie głównej , ale komputer mi nie wstaje 😆. Świeci się cały czas lampka boot i tyle 😆. Robiłem reset BIOS zworką , wyciągałem baterie i Ramy i dalej zima 😆. Chyba nici dzisiaj z testów @Adikon 😆

• Sad 1
Opublikowano

@NoviAMGmemory context restore też masz wyłączone? Wbiłem te timingi bez ruszania impedancji, wyłączyłem power down i póki co miga dioda ram ze dwie minuty i co chwilę na sekundę załączają się wentylatory chłodnicy. I to w sumie tyle, więc nie wiem czy czekać czy na tym nie wstanie 🤷

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, boban666 napisał(a):

Wczoraj nie odpalałem wogóle kompa , dziś chcialem sprawdzić te złącze DP na płycie głównej , ale komputer mi nie wstaje 😆. Świeci się cały czas lampka boot i tyle 😆. Robiłem reset BIOS zworką , wyciągałem baterie i Ramy i dalej zima 😆. Chyba nici dzisiaj z testów @Adikon 😆

Resetuj bios na ciepło. Normalnie nie polecam ale jak i tak już masz lock, to nie ma co się bać gorzej nie będzie :E

A jak zbyt hardcorowo to rób flashbacka.

Edytowane przez Art385
Opublikowano

Uruchomiłem komputer. W afekcie zacząłem wciskać bez opamiętania RESET (jakieś 50 razy) na obudowie i się ocknął :boink:. Odpaliłem komputer , zainstalowałem sterowniki do integry , w BIOS ustawiłem tryb Hybrid , ale poprawy nie ma , nie które gry nawet się nie uruchamiają.

image.thumb.png.cca302eb11e2da1169930e33a29694cd.png

Opublikowano

Chyba czas wyłączyć capframex i cieszyć się, że wszystko jest oki. Duży skok w miejscu ogromnej zadymy, przy takiej zadymie karta nie wyrabia. Ale poza tą zadymą wykres bardzo spójny. Win10. 

IMG20250117162928.jpg

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, boban666 napisał(a):

Mi się podoba , jeszcze pare tygodni i pisze doktorat na temat AMD 😂

Nowe znajomości, informatyka na wyższym poziomie, więc jest w pytę 🤘 

U mnie pomaga póki co to wyłączenie smt w lasso. Będę próbował jeszcze z tym RAMem. Co jeszcze zauważyłem to w WRC jak się ciśnie na Gajrowskie to nad maską auta (kamera wewnętrzna) mam taki efekt jak w upalny dzień nad asfaltem, ale może to coś z grą/dlss, bo w innych nie zauważyłem.

Edytowane przez Adikon
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, boban666 napisał(a):

Mi się podoba , jeszcze pare tygodni i pisze doktorat na temat AMD 😂

Ja tę samą rzeźbę robiłem na Am4 swego czasu @Send1N do dziś się ze mnie śmieje, że ustawiałem platformę pół roku xD Wtedy nie było CFX i w sumie zero info wszystko na oko. Nie mniej witam nowych Doktorów ds. AMD :rodzinka:

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, boban666 napisał(a):

A o co chodzi z tą hybrydą , bo kurde odinstalowałem te AMD , zablokowałem w BIOS i mam wrażenie , że z tym iGPU miałem lepszy obraz.

Dużo osób ma takie wrażenie. Jeśli kwantyzacja jest ta sama czy jak to się gówno nazywa to nie powinno być różnic jakiś szczególnych. Mi tam tylko na AMD HWinfo poprawnie zaczęło wskaźniki wyświetlać jak mam je dodane do taskbara a na 3080 zawsze coś się glitchowało i wyglądało jak w 240p i ciężko coś było odczytać 

Opublikowano
5 minut temu, boban666 napisał(a):

Zainstalowałem jeszcze raz te iGPU i kurde jest różnica i to fest. Taki gładki jest teraz obraz w grach. @Adikonty instalowałeś sterowniki do tego iGPU ?

a teraz włącz grę z FSR :E

Opublikowano (edytowane)

To pobrałeś adrenalinę, iGPU włączone w biosie i monitor normalnie pod kartę podpięty?

Próbowałem jeszcze wbić wszystko co wyszło w stock u Ciebie @NoviAMG, ale nic z tego. Za niskie napięcie dla mojego zestawu.

Edytowane przez Adikon
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Adikon napisał(a):

To pobrałeś adrenalinę, iGPU włączone w biosie i monitor normalnie pod kartę podpięty?

Próbowałem jeszcze wbić wszystko co wyszło w stock u Ciebie @NoviAMG, ale nic z tego. Za niskie napięcie dla mojego zestawu.

Pobrałem sterownik od producenta płyty głównej , podpiąłem monitor do płyty głównej no i w BIOS ustawiłem tryb Hybrid

Edytowane przez boban666