Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda to chyba całkiem dobrze. Kurde nie wiem co jest grane, ale widzisz. Wczoraj napisał ziomek i wszystkich łączy jedno...AMD 9800x3d. Nie mówię, że intel lepszy, bo też mają problemy i to fakt, ale dziwne to wszystko. I to, że nagle się poprawiło tak z dupy też dziwne... Teraz gram na tych nowych sterownikach nvidia tylko bez aplikacji. W inspektorze też póki co nie grzebałem jednak, bo podobno w antycheat bany niektórzy dostali, a ja mam rajd do końca marca xD

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie dramat po przesiadce na W11 , na W10 było w miarę OK. U mnie jak widziałeś te nowe sterowniki kiepsko , a też mam sam sterownik. Nie wiem gdzie zrobiłem błąd przy instalacji W11 ale jest tragedia , a nie chce mi się znowu instalować W10 , pozatym on traci ważność , a nie chce się babrać w jakieś inne wersje LTS tego W10. I ten obraz jak przy 60Hz , masakra 🤯🤯😭😭

Edytowane przez boban666
Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.1d4e806337227e25bc6dafae994e5a80.png

Tylko dalej mam wrażenie że obraz nie jest płynny i to chyba widać na tym górnym wykresie , bo na W10 on był wypłaszczony tak jak na screenie na dole

image.thumb.png.a934a47cdb7a2cbf062ed05e80420f1e.png

I właśnie nie wiem czy to nie jest to tzn micro stutter , ale mogę się mylić 

No i irytuje mnie to że nie mogę ustawić Curve więcej jak -10 

Edytowane przez boban666
Opublikowano

Na dole masz wyplaszczony, bo są dwa większe skoki, a tak naprawdę wygląda tak samo w powiększeniu 😉. To CO -10 tylko to też możliwe, że któryś rdzeń jest słabszy. U mnie na przykład po podaniu większego napięcia na dwa najszybsze rdzenie (w ryzen master jest zaznaczone kropką i gwiazdką) przechodził test ycruncher vt3 na -20 te słabsze i -30 pozostałe, ale i tak chyba teraz mam -10 na wszystkie.

Opublikowano

Bo tak jest, że im mniejsze skoki tym lepiej wiadomo. W sumie na win10 miałeś dwa konkretne na początku, a później całkiem niezłe. Może spróbuj sterowników 560.94 lub 561.09. Pod nowym postem o tych sterownikach najnowszych ludzie uznają je za najlepsze dla 1 i 0,1 low. 

Polska 1 oes xD

plswietanjoi.thumb.png.d91d0f898efb2883b258cd7dce706253.png

Opublikowano

Kurde :D czyli jednak pod W11 jest micro stutter bo na W10 oprócz tej ściny na początku wszystko szło na równo, teraz olewam 0.1%low :D musze te wykresy i ten micro stutter jakoś zniwelować :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, boban666 napisał(a):

image.thumb.png.1d4e806337227e25bc6dafae994e5a80.png

Tylko dalej mam wrażenie że obraz nie jest płynny i to chyba widać na tym górnym wykresie , bo na W10 on był wypłaszczony tak jak na screenie na dole

image.thumb.png.a934a47cdb7a2cbf062ed05e80420f1e.png

I właśnie nie wiem czy to nie jest to tzn micro stutter , ale mogę się mylić 

No i irytuje mnie to że nie mogę ustawić Curve więcej jak -10 

Ten na dole masz zdecydowanie lepszy mimo że na początku te dwa skoki Ci go wypłaszczyły. Tam pod wykresem z lewej masz yaxis-scale i możesz chyba sobie ustawić taką samą skalę dla łatwiejszego porównania.

Edytowane przez senac
  • Thanks 1
Opublikowano

I to jest bajer. Te same gry , te same sterowniki , te same ustawienia , a jednak jest różnica pomiędzy W10 a W11. Niby kl/s więcej a jednak obraz cały czas ma takie mikro przycięcia (micro stutter)  , co widać właśnie na tych wykresach i za chiny ludowe nie wiem jak to ogarnąć pod W11 , bo jak widać pod W10 dało radę.

Opublikowano (edytowane)

Czyli co , Linux 🤪. Szkoda ze z powodu tego Anti Cheat nie dziala tam WRC ,  bo chyba bym się skusił jednak na linuxa 😁.

Oooo u mnie granie wygląda dokładnie tak jak na tym filmiku. Jak ktoś tam nie widzi micro stutteru to ma się fajnie , ja , jak i autor tego filmu niestety go widzimy. I tak wiem że to jest starsza wersja Windowsa , ale chodzi mi o to zeby pokazac jak to u mnie w każdej grze wygląda.

Chyba już wiem co powoduje że te wykresy są takie wyplaszczone. Wączenie zintegrowanej karty graficznej w trybie hybrydy. W Raceroom jest już prawie tak samo jak miaem wcześniej w W10

image.thumb.png.4c8745fc9a637fc9c7fa7e07a6ac77b1.png

Edytowane przez boban666
Opublikowano

I przy tym wykresie teraz gra się tobie lepiej? Przecież tutaj w ciągu niecałych dwóch i pół minuty masz dwa razy spadek klatek do wartości poniżej 50. Ty tego nie zauważyłeś podczas gry?

Opublikowano

Na tym filmiku to ścina cały czas, bo widziałem wcześniej. Teraz masz monitor podpięty pod płytę główną tak? U mnie też jak pamiętasz się poprawiło po wpięciu w płytę, ale wtedy mam ograniczenie do 100Hz chyba przez brak DP. 

Opublikowano

Narazie dopieszczam te hybryde , potem spróbuje jakies drobne OC , ale bez Curvy nie próbowałem , a to że nie da rady odpalić na -30 to już jakaś magia dla mnie , nawet na -20 sie po czasie zawiesił , co najmniej dziwne jedynie działa na tym -10 , ale zobacze jeszcze bez tej Curvy 🤪