PiPoLiNiO 450 Opublikowano Poniedziałek o 00:05 Autor Opublikowano Poniedziałek o 00:05 @SylwesterI. Cóż się stało? Bo chyba ślepy jestem na starość.
SylwesterI. 181 Opublikowano Poniedziałek o 02:06 Opublikowano Poniedziałek o 02:06 Piny sense pogięte Ale już to zdrutowałem wydłubałem pogięte piny w gniazdku karty, a do wtyczki zasilacza włożyłem piny wycięte z rozgałęźnika do wentylatorów , i teraz te wsadzone piny dotykają kikutów oryginalnych pinów w gnieździe karty Niestety z tym 11k w nomadzie się zagalopowałem, jestem na razie w stanie wyciągnąć 10536 , to wszystko https://www.3dmark.com/sn/2878011
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Poniedziałek o 07:54 Autor Opublikowano Poniedziałek o 07:54 Ło matko... Nie boisz się tego używać? 12 godzin temu, Adam33k napisał(a): update, więcej na tym GPU chyba nie wycisnę. Ewentualnie jak zastosuje chłodzenie balkonowe i bios ze Strixa. https://www.3dmark.com/sn/2873974 Wynik niezaliczony ze względu na brak stabilności
SylwesterI. 181 Opublikowano Poniedziałek o 08:16 Opublikowano Poniedziałek o 08:16 Czego tu się bać? To 2 punkty zerowe, które mają tylko "informować" GPU, jaki kabel jest podłączony docelowo zmienię wtyczkę, ale na czas poszukiwań świąt, tak będzie brykać. Czemu odrzucasz wynik @Adam33K? 1
Pawlos 7 Opublikowano Poniedziałek o 08:35 Opublikowano Poniedziałek o 08:35 @PiPoLiNiO nie ta kolejność 1
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Poniedziałek o 08:39 Autor Opublikowano Poniedziałek o 08:39 (edytowane) 7 minut temu, Pawlos napisał(a): nie ta kolejność Poprawione 26 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Czemu odrzucasz wynik @Adam33K? Pisał ktoś parę dni temu, że jak tu nie ma nic to jest nie do końca stabilny wynik. 26 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Czego tu się bać? Nie wiem, dla mnie takie druciarstwo i karta za 10k nie idą w parze i tyle. Edytowane Poniedziałek o 08:42 przez PiPoLiNiO
Adam33k 4 Opublikowano Wtorek o 01:44 Opublikowano Wtorek o 01:44 (edytowane) 17 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): Pisał ktoś parę dni temu, że jak tu nie ma nic to jest nie do końca stabilny wynik. Nie ma to kompletnie znaczenia, Valid is Valid EDIT: Zrobię to samo na wersji demo i nawet tego nie będzie widać.. EDIT2: Proszę bardzo? Niestabilne? https://www.3dmark.com/3dm/122702983? Edytowane Wtorek o 02:02 przez Adam33k
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 06:31 Autor Opublikowano Wtorek o 06:31 4 godziny temu, Adam33k napisał(a): Nie ma to kompletnie znaczenia, Valid is Valid Biorąc pod uwagę mój wynik kilka stron wcześniej gdzie srało mi artefaktami, przejście zaliczyło ale tak jak u Ciebie nie było wszystkich danych, to ma znaczenie I tego się trzymajmy. Każdego obowiązują te same zasady
Dziarson 162 Opublikowano Wtorek o 07:10 Opublikowano Wtorek o 07:10 https://www.3dmark.com/3dm/122712827?
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 07:18 Autor Opublikowano Wtorek o 07:18 @Dziarson Trzaśnij to tak żeby pokazał "szacunkowa wydajność" Chyba, że to jest jakiś błąd 3dmark...
SylwesterI. 181 Opublikowano Wtorek o 07:49 Opublikowano Wtorek o 07:49 To nie ma znaczenia, brak tego wyskakuje nawet na normalnych przebiegach, prawda jest taka, że jak wynik, ma "valid" to trzeba zaakceptować, a jak ktoś chce oszukać to i tak oszuka
Dziarson 162 Opublikowano Wtorek o 08:02 Opublikowano Wtorek o 08:02 Takie troche ciekawe podejscie ale zwracacie uwage na nieważne rzeczy . Tak jak adamowi na to że nie miał właczonego neta podczas bencha. nie wiem czy wiecie ale to jest top ten OC w Polsce raczej wiemy jak robić benche . 1
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 08:19 Autor Opublikowano Wtorek o 08:19 16 minut temu, Dziarson napisał(a): nie wiem czy wiecie ale to jest top ten OC w Polsce raczej wiemy jak robić benche . Nikt nie mówi, że nie wiecie Ale 2 strony wcześniej admin @Mar_s napisał, ze takie wyniki nie powinny się liczyć Osobiście też uważam, że jak program pokazuje ZALICZONE to jest zaliczone i tyle. Ale nie chce mi się tu znowu spierać z ludzi i czytać wymysłów w kółko @SylwesterI. A Twój wynik 10800? On był jako zaliczony chyba nie?
Mar_s 667 Opublikowano Wtorek o 08:23 Opublikowano Wtorek o 08:23 Ja pisałem, o ile pamiętam, że to wskazuje na niepełną stabilność karty która jest na granicy wywalenia się. A to czy akceptujesz czy nie to już zależy od autora rankingu. I jest tutaj zależność bo nie zdarzyło mi się to nigdy przy stockowym ustawieniu.
Dziarson 162 Opublikowano Wtorek o 08:26 Opublikowano Wtorek o 08:26 A to sa błedy marka nie wyswietlanie tego np z powodu braku neta lub słabego neta jak w moim przypadku. Granica wywalenia sie karty jest po to żeby trzymąć ja za włosy i nie spadła z przepaści ale ma wypluć wynik . Wystarczy że zrobisz run bez neta i nia masz nic poza wynikiem i co tez tego nie uznasz ? Tak samo w przypadku tego jak ktoś go nie kupił.
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 08:34 Autor Opublikowano Wtorek o 08:34 Okej. Więc jak jest napis ZALICZONE to zaliczam i tyle 1
Mar_s 667 Opublikowano Wtorek o 08:38 Opublikowano Wtorek o 08:38 @Dziarson No ja mam światłowód a jednak zdarzają się takie przeloty, czyli to jednak nie wina neta. Ale tak jak mówiłem, to Pipek wymyślił ten ranking i to jego decyzja co zaliczy. @PiPoLiNiO No i gitara. 1
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 08:45 Autor Opublikowano Wtorek o 08:45 7 minut temu, Mar_s napisał(a): Pipek Na początku się gniewałem o to, ale później zrozumiałem, że Ty po prostu mnie podrywasz 🥰🥰🥰🥰
Dziarson 162 Opublikowano Wtorek o 08:50 Opublikowano Wtorek o 08:50 Śmieszne w nomadzie jets to ze jest tylko 6 rdzeniowy i Lucky run wypluwa fest wyniki
PiPoLiNiO 450 Opublikowano Wtorek o 09:17 Autor Opublikowano Wtorek o 09:17 26 minut temu, Dziarson napisał(a): Lucky run wypluwa fest wyniki Czym jest LUCKY RUN? Tzn domyślam się, ale możesz opisać stan faktyczny? Tabela uzupełniona
SylwesterI. 181 Opublikowano Wtorek o 10:18 Opublikowano Wtorek o 10:18 (edytowane) 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @SylwesterI. A Twój wynik 10800? On był jako zaliczony chyba nie? Tak był wg. futuremark poprawny, program go zvalidował, ale ja wiem, jak to wyglądało i usunąłem ten wynik całkowicie, mnie nie bawi wykorzystywanie sztuczek do poprawy wyniku. Lucky Run masz praktycznie w każdym teście, nawet w cinebench , albo superposition, trzepiesz testy jeden za drugim i co jakiś czas masz jeden idealny przebieg, gdzie fps idzie wysoko i dostajesz wyższy wynik, jak by w kompie się wszystko idealnie zgrało i dodatkowo żadna inna aplikacja nie zakłócała działania benchmarku Edytowane Wtorek o 10:22 przez SylwesterI. 2
Adam33k 4 Opublikowano Wtorek o 11:14 Opublikowano Wtorek o 11:14 @PiPoLiNiO przecież podesłałem Ci wynik z tymi FPSami i to lepszy niż poprzedni. Nie mam artefaktów w czasie trwania bencha
SebastianFM 33 Opublikowano Wtorek o 13:41 Opublikowano Wtorek o 13:41 Ten benchmark po prostu się do niczego nie nadaje. Nie weryfikuje w żaden sposób tego, czy karta graficzna nie robi błędów podczas renderowania. Nie używa takich obliczeń na shaderach jak np. Cyberpunk 2077 czy inne gry, gdzie przy pojawieniu się błędów w obliczeniach GPU się wywali. Najśmieszniejsze, że podkręcając GPU do takiego stopnia, że podczas testu występują artefakty, zwiększa się jeszcze ilość FPS.
Rekomendowane odpowiedzi