kastiszczur 0 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Zauważyłem ostatnio spadki fpsów podczas grania w np. lola, valoranta, ogólnie w większości gier w które gram i myślałem że jest to przez dysk ponieważ miał 100% zużycia, to sformatowałem komputer na SSD i przez kilka dni działalo dobrze a potem powróciły i zaobserwowałem bardzo wysokie temperatury procesora podczas grania w valorancie ponad 90 stopni. Jak zmniejszyć temperaturę procesora? Co może być przyczyną takich temperatur? Podzespoły komputera: CPU - AMD Ryzen 5 3600 CPU COOLER - boxowe 65w Wraith Stealth RAM - 12gb (8x1 i 4x1) 2666 mHz GPU - NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Płyta główna - ASROCK B450M-HDV R4.0 Dysk - GOODRAM CX400 1 TB PSU - 600 W
miro 163 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) trzy tematy niżej o dokładnie tym samym : Edytowane 20 godzin temu przez miro
kastiszczur 0 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Dzięki, nie widziałem ja nowy jestem jak widać.
Send1N 666 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Pierwsze co to to boxowe chłodzenie jest do zmiany, napięć dużych nie wrzuca z tego co widać a i tak jest smażenie nie wiem jaką masz obudowę ale zdejmij boczny panel i zobacz czy się nieco nie poprawi, dobre chłodzenie do tego procesora można zakupić w okolicy 100zł np arctic freezer 36 https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-cpu-arctic-freezer-36-acfre00121a-15961905279 czy nawet tani spartan https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-procesora-endorfy-spartan-5-16201484120 który sobie bez problemu poradzi.
Element Wojny 745 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Kiedy miałem u siebie 3600, miałem ten sam problem. U mnie pomogła zmiana MAKSYMALNEGO STANU PROCESORA na 98%.
Send1N 666 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Takie zabawy to do laptopów gdzie jest mniejsze pole manewru, zamiast ciąć sobie wydajność w stacjonarce to lepiej kupić coś co jest chłodzeniem a nie atrapą jak ten wraith Edytowane 12 godzin temu przez Send1N
Element Wojny 745 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Wiem, ale te skoki zużycia znikąd na 100% robiły się coraz częstsze, a temperatury szalały. Szukałem rozwiązania, gdzieś znalazłem ten motyw z maksymalnym stanem na 98%, nigdy więcej problem się nie pojawił. 1
Rekomendowane odpowiedzi